POTJERA NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

_________________________________________________

Pa nije li divna! Friška iz tiskare, u poznatom ruhu (a tko ne bi primijetio hot hokejaša?), stiže nam prva knjiga u novom serijalu Elle Kennedy, Potjera. Dugoočekivani roman objavila je uvijek ažurna Naklada Neptun samo par mjeseci nakon što je knjiga objavljena u originalu. 

Hokejaš na ledu. Tetovirani, nabildani obožavatelj video igara. Magnet za zgodne žene. Nezaobilazan u društvu.

To je Colin Fitzgerald.

A ona je Summer di Laurentis, vrckava, uvijek u pokretu, uvijek spremna za akciju. Predvodnica dobre zabave i kraljica mode. Unatoč svojoj popularnosti, Fitzy samo želi malo mira. No teško je to kada znate da je mlađa sestra jednog od vaših najboljih prijatelja zaljubljena u vas. Nekad, kad je bila daleko, Fitzy je uspijevao praviti se da mu se Summer ne sviđa. Ali ona je našla načina kako da mu se uvuče u život.

I tako je započela potjera.

Potjera je prvi roman u novom new adulet serijalu Briar U. Radi se o spin-off priči serijala Off Campus, čije smo likove upoznali se romanima Pogodba, Pogreška, Pogodak i Pobjeda. Roman je s ovacijama dočekala hrvatska publika, a jednako ga hvale i čitateljice iz susjednih zemalja. Kad jednom pročitate Elle Kennedy, teško joj je ikada više odoljeti.

Prva stvar koju sam uočila u Briar U (U je u ovom slučaju skraćeno od university) serijalu jest da su protagonisti ovdje definitivno cure. Kao što smo u dosadašnjim romanima svoju pažnju pretežno centrirali na Garretta, Logana, Deana i Tuckera, u tako ćemo u ovoj knjizi (a vjerojatno i ostalima) naša pažnja biti usmjerena na Summer (a kasnije na Brennu i još dvije, zasad nepoznate cure). Zašto to mislim? Ponajprije zato što je na ovoj naslovnici, za razliku od onih ranije, djevojka, a nakon toga odaje ga i ime. Naime, jako nam je dobro poznato da je Summer ta koja je dosad ganjala našeg dragog Fitzyja. A odaje to i blurb na samoj knjizi, ispričan upravo iz njezine perspektive, tako da vjerujem da nisam pogriješila.

Naš dragi Fitzy osvojio nam je srca svakom scenom u kojoj se dosad pojavljivao, a ako uzmemo u obzir da je dosad uspješno bježao od odlučne Summer, lako je zaključiti da će Potjera biti jedna od onih romana u kojima dominantnu ulogu ima žena. Pa da vidimo koliko će Fitzy imati snage i odlučnosti da joj se odupre.

Potjera je roman koji je davno najavljen, a ponekad nam se činilo da ga čekamo puno dulje nego što bismo trebali. Radi se jednostavno o tome da je Kennedy imala druge angažmane (poput pisanja posljednjih nastavaka u serijalu Royali), a čim je obavila što je po tom pitanju trebala, uhvatila se u koštac sa Summer. I otad stvari kreću svojim tokom, jer je roman objavljen prije oko 6 mjeseci, a sad se možemo pohvaliti i time da ga možemo kupiti i na hrvatskom jeziku.

Summer i Fitzy su poput riječničke definicije pojma “suprotnosti se privlače”. Ona je društveni tip, otvorena cura koja voli modu, vedra je i uvijek prijateljski raspoložena. I zbog svoje je otvorenosti vro često krivo shvaćena. Summer ima problema s učenjem, što je nerijetko dovodi u vrlo ozbiljne probleme.

Colin Fitzgerald je tetovirani štreber, introvertirani dečko koji svjetlo reflektora smatra svojim najvećim neprijateljem. Cijeli život bio je prisiljen skrivati svoje istinske emocije, rastrgan između želja svojih roditelja koji se međusobno nisu podnosili. Naučio je prikrivati svoje emocionalno stanje kako ga ne bi koristili protiv njega, a sada mu ta vještina pomaže kako bi se skrivao pred Summer, djevojke koja je odlučila da će ga osvojiti.

U ovom romanu čitat ćete o nizu zgodnih hokejaša na ledu, ludoj modnoj reviji, prijateljima slomljena srca, hokejašima štreberima i prljavom seksu između dvoje ludo zaljubljenih mladih ljudi.

Potjera uvodi novu generaciju studenata na Sveučilištu Briar, neke arogantne, ponekog štrebera, malo onih odvažnih, no sve od reda komičnih i nevjerojatno intrigantnih likova koje ćemo zavoljeti već na prvoj stranici.

Pitam ja vas, trebamo li se uopće dvoumiti oko čitanja ove knjige?

Disclaimer: ova recenzija prvi je puta objavljena 17.3.2019. na staroj adresi bloga.

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *