Odavde do mjeseca

ODAVDE DO MJESECA NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

___________________________________________________________________

Odavde do mjeseca prvi je roman u serijalu o Sestrama Lyndon. Objavljen je u Mozaik knjizi, kao i svi dosadašnji romani Julie Quinn, nekoliko tjedana prije dugoočekivanog dolaska autorice u Hrvatsku.

Odavde do mjeseca i natrag

Ljubav na prvi pogled, tako se to zbilo. Victoria Lyndon i Robert Kemble jednostavno su kliknuti. Od prvog su trenutka znali da su stvoreni jedno za drugo. Nakon što su ih izmanipulirali i razdvojili, dvoje ljubavnika nisu se vidjeli punih sedam godina. Misleći da su bili izdani od ovog drugog, njihov ponovni susret bio je nabijen animozitetom. No nakon što Robert otkrije istinu, odlučuje nastaviti tamo gdje je davnih dana stao: i osvojiti Victoriu.

Godina koju ćemo pamtiti

Prethodnih mjeseci i tjedana društvene mreže prštale su objavama o dolasku Julie Quinn u Hrvatsku. Mozaik knjiga je to vrhunski odradio. Autorica je došla u samome vrhuncu zaluđenosti Bridgertonima, taman između objave prvog i drugog dijela treće sezone serije.

Par tjedana prije njezina dolaska, objavljena je i ova knjiga iz po tko zna kojeg njezinog serijala koji se kod nas prevodi. Po njezinom dolasku organizirani su pub kviz, bal te nezaobilazno druženje s autoricom. Mnogi su po autogram dolazili upravo s ovim romanom, jednim od rijetkih u kojima srećemo istinsku ljubav na prvi pogled.

Likovi se u romanima pogotovo povijesnim i ljubavnim, često bore protiv svojih emocija, pa su ovo dvoje likova pravo osvježenje u svojoj iskrenosti i otvorenosti. Ipak, treba spomenuti da je ovo prije svega knjiga o drugoj prilici, promjenama i sazrijevanju.

Odavde do mjeseca pa do vječnosti

Nakon što su se strasti oko autoričina dolaska smirile, nakon što su sve priče ispričane i sve njezine knjige potpisane, vrijeme je da se vratimo čitanju. Ovaj roman lagana je priča o prvoj ljubavi, ali i godinama razdvojenosti, osjećaja koji se kuhaju duboko i prerastanju istih. To je knjiga o sazrijevanju.

Ne mogu reći da su ovi likovi jedni mi od omiljenih u Quinninom nevjerojatnom opusu, ali roman jest među posebnijima i mislim da su to svi zamijetili. Često čitamo romane u kojima se jedan lik zaljubi pa godinama pati za drugim prije nego što dobije priliku nešto poduzeti po pitanju svojih osjećaja. No u ovome romanu oboje su blesavo i nevino zaljubljeni već od prve stranice. I upravo zato zanimljivo je pratiti kako te emocije oblikuju njihov karakter i utječu na njihove živote za godina razdvojenosti. Upravo činjenica da godinama nisu jedan drugome mogli priznati što osjećaju postali su likovi kakvi jesu.

Nju je to oblikovalo u osobu koja će bježati od mogućnosti da ikada više voli, a njega u nekoga tko će odlučiti da je napokon vrijeme da živi ono što osjeća. A mi ćemo uživati u toj vječno atraktivnoj igri mačke i miša.

Spremni smo za nešto novo

Uz Quinn? Uvijek! Postoje ukupno dva romana o sestrama Lyndon, pa nam ostaje samo zapitati se o drugome, tj. kad li će?

Što više njezinih knjiga čitali, time ih više želimo, ali nas u stopu prati i saznanje da ih sve manje ostaje. Mislim da je Julia Quinn jedna od autorica koja se najduže zadržala i najviše prevodila, a to puno govori, pogotovo u današnje doba kad nam je dostupno sve što poželimo, a izbor je neograničen.

Kojoj se budućoj njezinoj knjizi vi najviše veselite?

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *