SAMO JEDNOM NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

___________________________________________________________________________

Našla sam tri jednostavne riječi kojima bih mogla okarakterizirati ovu knjigu: fenomenalna, fenomenalna i fenomenalna! Samo jednom prvi je roman u serijalu Game on iz Naklade Neptun, sportska new adult romansa i najbolji početak novog serijala koji smo mogli zamisliti.

Sve je dopušteno u ljubavi i nogometu. Neka igra počne.

Samo jednom se prvi puta voli

Dosad uvijek neugledna u društvu, Anna Jones ne može prihvatiti da se u nju zagledala glavna nogmetna zvijezda na koledžu kojega pohađa. Nema smisla da je takvo nešto isitinito. No Drew Baylor ne izlazi joj iz glave, a ako je suditi po tome kako je gleda i da joj ne prestaje prilaziti, čini se da ni ona ne izlazi iz njegovih misli.

No Anna ipak popusti pa zahvaljujući svojoj slabosti da mu se odupre, doživi najbolji seks u životu.

Upravo to Drewa izjeda. Nakon tog nadzemaljskog iskustva, Anna se udaljila od njega. Prva djevojka ravnodušna prema njegovoj slavi, koja u njemu vidi više od slavnog sportaša i jedina žena koja ga je istovremeno mogla nasmijati i usrećiti, više ne želi imati posla s njime.

No upravo zato što se svatko od njih mora boriti s vlastitim sjenama, a najuspješnije to čine kad su zajedno, Anna i Drew morat će si priznati da su najjači kad igraju zajedno protiv svih. A mi ćemo uživati čitajući o toj utakmici.

Kristen Callihan Samo jednom Game on

Samo jednom se živi

Iako je Drew dominantniji lik u ovom romanu (osvaja dok ne osvoji), meni je Anna izrazito simpatičan, puno svakodnevniji karakter. Iako obožavamo čitati o perspektivnim, zgodnim i grešnim nogometašima, smatram da se najviše poistovjetiti možemo upravo s ljudima koje ne prati reputacija genijalaca ili izrazito nadarenih, u čemu god to bilo.

Mislim da svatko od nas utjelovljuje malo Anne, ili barem jest, kad je bio u njenim godinama. Razumijemo njezine nesigurnosti koje je u novo okružnje prati još od puberteta, shvaćamo koji mu je razlog. Anna nema velikih tajni koje bi nas zaprepastile, već se muči s nesigurnostima koje su i svima nama kroz život često kamen spoticanja: kako prihvatiti i zavoljeti sebe, te odolijeti tuđim kritikama. Drugim riječima, kako upoznati sebe i ono što jesmo.

Vidimo da se time muči ne samo zato što sumnja u vlastitu privlačnost, već i zato što, unatoč tome što studira, i dalje ne zna što bi u životu željela raditi. Osjeća pritisak okoline koja ju tjera da se definira, koja ju potiče na pomisao da nešto radi krivo samo zato što u ranim dvadesetima nije doživjela prosvjetljenje i odlučila tko želi biti do kraja života.

Srećom i mi smo, baš kao i Anna, otkrili da se život živi dan po dan, da je život otkrivanje. Ne moramo sve odgovore imati na početku. Njezin lik upravo će zato u nama pobuditi simpatije i, sa stranice u stranicu, sve veće zanimanje. Kad u priču dodamo vrckavog, pomalo tvrdoglavog i nadasve upornog Drewa, dobivamo humorističnu i zaigranu kombinaciju koja je najbolji recept za kvalitetnu new adult romantičnu priču.

Kristen Callihan Samo jednom Game on

Knjiga koju sam čekala

Kristen Callihan upoznali smo čitajući Nokaut koji je napisala u suradnji sa Samanthom Young, a romanom Samo jednom napravili smo uvod u novi serijal sportske romantike po kojoj su Neptunovci toliko dobro poznati. Zasad su u njemu u izvorniku objavljene tri knjige, a autorica upravo radi na četvrtoj.

Kad bih trebala izdvojiti jednu stvar koja me oduševila, u ovoj knjizi, osim lika Anne, u kojoj i dalje vidim malo sebe, to bi bila lakoća kojom autorica opisuje likove, od njihova vanjskog izgleda, preko toga što osjećaju pa sve do onoga što rade. Callihan to čini gotovo pjevnom lakoćom, a to zaista mogu samo rijetki i vrlo, vrlo vješti autori. Čitajući njezinu knjigu, uživala sam u svakoj pročitanoj riječi. Njezin izražaj je mladenački, prožet humorom i puno opušteniji nego u Nokautu, pa nakon usporedbe ta dva romana ja ću zaključiti da mi je neizmjerno drago što sam pročitala Samo jednom, jer je knjiga dokazala da, barem po mome mišljenju, Callihan puno bolje stvara kada joj se dozvoli sva umjetnička sloboda.

Ako obožavate sportske romanse, ovo je pravo mjesto za vas. Ja sam knjigu čitala kao dio knjiškog izazova Knjige iz staklenke, kojemu se možete pridružiti i vi.

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *