Pozivnica

POZIVNICA NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

_____________________________________________________________________

Pozivnica je najnovije objavljeni standalone roman Vi Keeland u biblioteci Knjiga dostupna svima u Znanju. Radi se o ljubavnome romanu, a prave obožavateljice zasigurno će na njegovoj naslovnici uočiti poznato i zanimljivo lice Nicka Batemana.

Kad pozivnica ne stigne tebi, ali ti stigneš na vjenčanje

Upasti na vjenčanje bez pozivnice je potez kojim se Stella baš ne diči, no ne može poreći da je zahvaljujući toj „pogrešci“ naišla na nekoliko prilika koje su joj promijenile život. Upoznala je tako ženu koja će joj postati dobra prijateljica, dobila poslovnu priliku zbog koje će napokon uspjeti pokrenuti vlastiti posao proizvodnje parfema i srela…njega. Hudsona Rothschilda.

Hudson, međutim, nije namjeravao uljeza pustiti da se izvuče nekažnjeno, pa joj je uvalio da na vjenčanju njegove sestre održi zdravicu, kako bi vidio je li dorasla izazovu. Naime, ona mu je bila vrlo interesantna. Postala je još zanimljivija kad mu je pokazala da je vrlo ambiciozna i snalažljiva poslovna žena. A hoće li postati i uspješna, uvelike je ovisilo i o njemu.

Hoće li njih dvoje uspjeti pronaće zajednički jezik ili će lude okolnosti u kojima su se upoznali zauvijek ostati kamen spoticanja među njima?

Pozivnica

Nevjerojatan na sve načine

Svečano ste pozvani na vjenčanje…no dobro, niste, ali ako svejedno nepozvani upadnete, postoji mogućnost da naletite na ljubav svog života. To se dogodilo Stelli, pa iako je nepristojno, možda ne bi bilo loše koji trenutak u životu preživjeti na rubu i usuditi se napraviti nešto tako odvažno.

Romani Vi Keeland uvijek su prpošni i zamamni, ali ovaj me se ponajviše dojmio. Lagan je i skroz neočekivan. Radnja je razgranata, pažnja koju je autorica posvetila detaljima je nevjerojatna i sve što što sam pročitala jednostavno stoji, teče, klikne jedno s drugim. Knjiga je tako čitka i pitka, tako jednostavna a opet nije, da ju je milina čitati.

Nikad još nisam čitala o liku koji se bavi proizvodnjom parfema, zbog čega mi je bio još zanimljiviji i poticajniji. Sviđali su mi se dijelovi u kojima je Stella opisivala svoju vještinu prepoznavanja mirisa i same umjetnosti njihova kombiniranja u parfem.

S obzirom da sam na parfeme baš jako osjetljiva i zasad sam uspjela naći samo tri mirisa koja mi se zaista sviđaju, jako bih rado bila jedna od onih kojima se dizajniraju po narudžbi. Dakako da sam odmah online potražila postoji li ta opcija, pa će vas veseliti kad vam otkrijem da itekako postoji. Neće ga dizajnirati naša Stella, ali ponuda postoji. Svakako mi javite ako isprobate!

Sviđat će vam se

Pozivnica je slow burn romantični roman u kojemu se odnos među likovima razvija postepeno i prirodno, pa nema naglašene seksualne kemije koja bi među stranicama pulsirala od prve rečenice. No kad napokon bukne, strasti među Stellom i Hudsonom nema kraja. U knjizi će uživati čitatelji koji vole uredske romanse, razvedene glavne muške likove koji imaju djecu i ambiciozne ženske glavne likove.

Novost koju još nisam zamijetila u ljubićima koji se kod nas prevode je i usputni spomen poliamorne veze, a od još ponekih zanimljivosti istaknula bih Hudsonovu sklonost na ispisivanje pošalica na koru voća kako bi zabavio kćer i Stellinu ljubav za čitanjem dnevnika koje kupuje na internetu. Njezinom liku to daje još jednu dimenziju koja obogaćuje i njega, Stellin odnos s Hudosnom i samu radnju romana.

Pozivnica

Pozivnica na čitanje

Iako hrvatska i engleska naslovnica nisu identične, na obje uživamo uz lik Nicka Batemana. Za slučaj da ga ne znate, Nick je već glumio u nekim filmovima snimanima prema ljubavnim romanima. Trebao se pojaviti i u filmu Opasna ljubav (prema knjizi C.Hoover), koji na kraju nikad nije snimljen.

Od cijelog niza romana Vi Keeland koji su kod nas prevedeni, Pozivnica je moj najdraži. Kvalitetom likova i same radnje prenjači pred svim njezinim knjigama koje sam dosad pročitala (Šef iz snova, Egomanijak, Neodoljiva pogreška). Ako tražite idealan roman za službeni početak godišnjih odmora, upravo ste ga našli. Ova knjiga je fenomenalna!

Rose Strong
Latest posts by Rose Strong (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *