Šifra samopouzdanja za djevojke recenzija

ŠIFRA SAMOPOUZDANJA ZA DJEVOJKE NA GOODREADSU

KUPI KNJIGU OVDJE

___________________________________________________________________

Samopouzdanje ti daje moć, podiže te, ohrabruje te da budeš svoja i činiš što želiš – čak i onda kada je to zastrašujuće.

Šifra samopouzdanja za djevojke hrabra je knjiga za hrabre djevojke. Ovaj biser stiže nam u izdanju VBZ-a 2020. godine, i prijeko je potreban svakoj djevojčici koja već u osnovnoj i srednjoj školi želi pokazati svoj puni potencijal.

Šifra samopouzdanja za djevojke

Katty Kay i Claire Shipman perspektivne su i uspješne novinarke i majke, čije su ih bogate karijere i obiteljski životi nadahnuli da napišu najnevjerojatniji priručnik za mlade djevojke – onaj u kojemu otkrivaju važnosti i snagu samopouzdanja, koje se očitava u svakome, pa i najmanjem aspektu njihova života.

Ovim priručnikom autorice se obraćaju najmlađim čitateljicama, djevojkama u osnovnoj školi i u pubertetu, koje polako počinju shvaćati svoje želje i otkrivati svoje snove, te se suočavaju s problemom koje donosi odrastanje: činjenicom da se za one najbolje stvari u životu treba izboriti i dokazati.

Struktura knjige

Šifra samopouzdanja kroz priručnik se razbija kroz 3 poglavlja u kojima se na primjerima brojnih djevojaka objašnjava na koji način funkcionira i manifestira se samopouzdanje.

Kayla, Imani i Alex tri su prijateljice, polaznice sednog razreda, a svaka od njih polako je počela razvijati različite interese. Pritom ih, kao i sve druge njihove vršnjake, muče isti problemi: kako upasti u školsku košarkašku ekipu, bi li trebale nositi suknje ili je u redu da svakodnevno u školu dolaze u hlačama i smiju li se razljutiti kada se nastavnici prema njima ponašaju drugačije nego prema dječacima s kojima dijele školske klupe.

Knjiga je pisana razumljivim rječnikom koji je pristupačan mlađim uzrastima, a sadrži i niz objašnjenja koja na i jednostavan način definiraju osnovne pojmove. S obzirom da je namijenjena djevojčicama koje su tek ušle u svoje tinejdžerske godine, autorice nisu stale samo na tome da im ponude tekst koji će ih voditi dok istražuju vlastito samopouzdanje, već priručnik obiluje stripovima, popisima, kvizovima i zadacima za razmišljanje.

Dobar primjer zlata vrijedi

Upravo su se tim primjerom vodile autorice kada su stvarale ovaj priručnik. U njega su zato uvrstile brojne kratke priče o pobjedama i porazima mladih djevojaka u njihovim svakodnevnim nastojanjima: kako se ohrabriti i prijaviti se u školsku pjevačku skupinu, kako progovoriti protiv velikog školskog nasilnika ili trebaju li oprostit prijateljici koje su sve druge djevojke pozvale na druženje – osim njih.

Svako od iskustava donosi vlastite zadatke za razmišljanje: o tome kako predvidjeti reakcije koje bi se mogle pojaviti u neugodnim situacijama, o tome kako kontrolirati svoje ponašanje, te o tome kako, unatoč neugodnosti, hrabro krenuti dalje.

Osim zadataka za razmišljanje, priručnik nudi i niz “rješenja” koja svaka voljna mlada dama može iskušati kako bi se uvjerila u to da je šifra samopouzdanja zaista jednostavna i svima pristupačna: usmjerava djevojke da nađu uzore i prihvati rizike. Objašnjava važnost vizualizacije željenih rezultata te neke metode koje olakšavaju prihvaćanje neuspjeha. I ne samo to, pomaže u razumijevanju njegove važnosti i prepoznavanju njegovih benefita.

Bilo kuda, samopouzdanje svuda

Iako kao odrasli ljudi svoje vrijeme provedeno u školskim klupama često proglašavamo najljepšim vremenom svojeg života (ili barem najslobodnijim), jako se dobro sjećamo situacija u kojima se, upravo zbog manjka samopouzdanja nismo proslavili. Možda nas je mučilo to da uvijek zapinjemo za oko onima kojima ne bismo trebali, a možda smo zapravo uvijek bili nevidljivi. Znali smo da dobar prijatelj zlata vrijedi, ali bilo je i onih dana kada smo vjerovali da nas nitko ne razumije i da smo zaista sami.

Ovaj priručnik idealna je knjiga za sve mlade djevojke koje su premlade da znaju same, a “prestare” da slušaju savjete. Iako su ga pisale odrasle žene, omogućit će mladim tinejdžericama da se, čitajući je, osjećaju kao da razgovaraju s najboljom prijateljicom, koja ne samo da ih razumije, već zaista zna kako pružiti pomoć.

Šifra samopouzdanja u pravim rukama

Ovaj priručnik skriveno je oružje koje možete iskoristiti kako biste svojoj mlađoj tinejdžerici omogućili da se uvjeri da je, ako nešto zaista želi, a samo se usudi, ustraje i ne odustaje, doista sve moguće.

A ako vas zanima kojim trikovima se boriti protiv problema velikih i odraslih, ovo je mjesto na možete pronaći odgovore koji će vas razveseliti.

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *