POTJERA NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

______________________________________________

Tek kad sam otvorila Pokoru i po sedmi puta zaronila u svijet hokejaškog tima sa Sveučilišta Briar, preplavila me nostalgija. Nedostajao mi je Briar U, nedostajali su mi hokejaši i nedostajale su mi zaigranost i lakoća kojom Tereza svakog lika Elle Kennedy pretvara u nezaboravnog i našeg omiljenog.

Pripremite se za miris kuhanog jajeta, hokejašku svinju i seksi hokejaša koji preživljava apstinencijsku krizu zbog samonametnutog celibata. Stigla je Pokora.

“Nitko nema teži zadatak od muškarca koji dolazi nakon preljuba.”

Hunter Davenport prošle je sezone svojem timu upropastio čitav u hokejašku sezonu. Njegov nemar skupo ih je koštao, pa se Hunter ove godine prijateljima odlučio iskupiti odričući se žena i seksa. Dakako, to u teško pada s obzirom da je vrlo popularan i zgodan sportaš kojemu ponuda ne manjka. Sve se dodatno zakomplicira kad Hunter upozna Demi, lijepu studenticu s kojom mora raditi na važnom seminaru.

Ne samo da je Demi lijepa, već je pametna i lojalna, pa Hunteru vrlo brzo postaje prijateljica. A kad s vremenom Demi počinje pokazivati svoju želju da s Hunterom postaje nešto više od prijatelja, odlični hokejaš se nađe u nevolji. Ako odabere djevojku, Hunter vjeruje da će ga to koštati hokejaške karijere.

Hunter je mislio da će njegov celibat biti dovoljna naknada za prošlogodišnju grešku, no ispada da se njegova pokora zove Demi.

 “Muškarci stvarno trebaju prestati govoriti ženama što one misle ili ne misle. Ako sam nešto naučio tijekom godina, to je da žena ne voli kad joj stavljaš riječi u usta.”

Nakon što je Tuckerovim hepi endom zaokružila Off-Campus serijal i najavila spinoff, neki su se usudili sumnjati da Briar U neće biti dovoljno dobar, ili dovoljno zabavan ili dovoljno što ti ga ja znam. Prevarili su se. Serijalu Briar U popularnost samo raste, a tome u korist govori i prijevod Naklade Neptun, objavljen za ovogodišnje Valentinovo, svega 4 mjeseca nakon što je knjiga objavljena u izvorniku. Dosad smo u serijalu čitali Potjeru i Ponudu.

I u ovom romanu uz zanimljive preokrete, seksi dijaloge i duhovitu romansu, dobit ćemo priliku zaviriti i u blistave karijere nekadašnjih zvijezda Briara, a danas supernove koje briljiraju hokejaškim terenima diljem svijeta: Garretta, Deana i Logana. 

Sami Hunter i Demi dva su lika koji su morali završiti zajedno. Spojila ih je slučajnost, a zbližila ih je zajednička obaveza na fakultetu čije su odjeke u stvarnom životu oboje osjetili na vlastitoj koži.

Najzabavniji element romana vjerojatno su upravo samonametnuti Hunterov celibat i usmrdjelo u foliju umotano kuhano jaje. Pitate se o čemu se ovdje točno radi? E, za to ćete ipak morati zaviriti u roman.

Kao i uvijek, Kennedy svojim likovima daje dublji smisao i u njihov karakter uvrštava slabosti koje svatko od nas može prepoznati s sebi samomu. Hunter je tako lik koji odrasta u disfunkcionalnoj obitelji s narcisoidnim ocem koji je na njega ponosan samo kad Hunter pokaže slično, potencijalno destruktivno ponašanje. 

Demi, s druge strane, mora zadovoljiti nemoguće visoke standarde nametnute od njezine obitelji koja cijeni tradicionalne te pomalo zastarjele vrijednosti.

Njih dvoje moraju pomiriti međusobne razmirice i strasti kako bi mogli dovesti odluke koje će utjecati na njihovu individualnu budućnost i uspjeh njihove veze.

“Uvijek postoji netko čiji je život usraniji od tvog. No ta činjenica ne pretvara sranja u tvojem životu u ruže.”  

Elle Kennedy vješta je autorica koja očarava svojim prepoznatljivim, opuštenim stilom i dubinom koja njezinu priču uzdiže do novih razina. Čitatelji to prepoznaju. Serijal Briar U, a i Off-Campus prije njega, s razlogom slove kao najdugovječniji, i najpopularniji u Hrvatskoj u new adult kategoriji. Pogodba iz Off-Campus serijala objavljena je još 2016., a Elle se i četiri godine kasnije i dalje drži pri samom vrhu ljestvice najboljih. 

Najlakši način da i sebi pribavite svoj primjerak Pokore (također uz najbolje popuste) jest posjetiti webshop Naklade Neptun. Ako pak ste čitatelj iz Srbije, obratite im se na bilo kojoj od društvenih mreža – tamo vas čekaju s narudžbama.

I na kraju, da vas pitam… što mislite tko će biti dva junaka iz posljednjeg, četvrtog romana?

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *