SLOMLJENI PRINC NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

__________________________________________

Kako obećaše, tako učiniše ? Nakon što je objavljena Princeza od papira, došlo je do općenarodne pomutnje – svi su željeli znati kad dolaze sljedeća dva nastavka iz perfektnog serijala magičnog dua pod psudonimom Erin Watt. Slomljeni princ bio nam je obećan za “prije” Interlibera, a Stilus knjiga drži se svoje riječi. Roman nam stiže ovaj tjedan, 19. listopada.

Prije nego što počneš čitati, upamti: Royali će te uništiti. 

Reed je najpopularniji frajer u školi, možda čak i u cijelome gradu. Njegova riječ je zakon, a tko joj se suprotstvalja, obično se ne provede najbolje. Reed se zdušno trudi što jače i češće rasrditi oca, a najbolji način da to učini jest da pod svoju kontrolu stavi očevu štićenicu Ellu.

No problem nastane kada se Reed nađe upleten u Ellinu mrežu. Pomisao da se zaljubi u tu malu toliko je smiješna da ga tjera na plač. Ali onda se obistini. Reed se zaljubi poput kretena, a na kraju se tako i ponaša. 

Zbog jedne glupe pogreške igubio je Ellu i ona je otišla. Elle je naučena skrivati se od svijeta i dobro zna kako nestati. Reed je svjestan toga da je najbolje da ju više nikada ne vidi. Njih dvoje dobri su jedino u tome da u potpunosti uništavaju jedno drugo. No unatoč tome, on ju želi. I on će ju pronaći.

S Princezom od papira dobili smo prvi nastavak u serijalu koji je osvojio mladu (a i stariju) publiku diljem svijeta. Autorice su ranije ove godine objavile peti i posljednji roman u serijalu, no potrebno je naglasiti da od pet nastavaka, prva tri prate priču Elle i Reeda, a u druge dvije protagonisti su Easton i Hartley. 
Drugi dio ovog serijala dokazat će nam da nitko nije pošteđen donošenja loših odluka.

Da se podsjetimo, slično serijalu Poslije svega (Profil knjiga)- u serijalu Royali riječ je o srednjoškolskoj drami – samo ovaj puta posla imamo sa snobovima samodestruktivnog ponašanja, glanima osvete – a opet, sve djeluje uvjerljivo, realistično i poistovjetivo. Podsjeća me na Gissip girl, bogataše s Manhattena koje smo svi svojedobno željeli mrziti, ali uvijek smo trljali dlanovima kada bi izašla nova epizoda.

Što se samih Elle i Reeda tiče, njih dvoje u ovom romanu moraju otpetljati prvu ozbiljnu zavrzlamu koja je snašla njihov intiman odnos. Prva knjiga završila je sa savršenim, iako vrlo iritantnim cliffhangeram, zbog čega je bilo razumljivo da su brojni čitatelji sjedili na iglama čekajući da se i ova knjiga pojavi na našim policama.

Ako očekujete da će se stvari u famoznoj obitelji Royal u Slomljenom princu još više zakomplicirati, u pravu ste. Po prvi puta u životu, razmaženi, privilegirani pripadnici visoke klase na svojoj koži svjedočit će tome što znači biti bespomoćan. 

Ovaj nastavak uvodi nam novu dozu izdaje i novi niz sasvim nepredvidivih neprijatelja. Kao i u prvoj knjizi, čeka nas niz napetih situacija, neočekivanih prevrata i dramatičnih sukoba. Stvari se u obitelji Royal vrlo vrlo opasno zahuktavaju, a njihovi nadmetni i umišljeni članovi upravo će posvjedočiti tome do kakvih ih je posljedica dovela njihova arogancija. 

Elle i Jen, dvije autorice pod čijim perom je nastao ovaj serijal majstorice su young adult drame. Njihovi likovi djeluju poput uobičajenih srednjoškolaca, ali kako bi zadržali našu pažnju i bili u mogućnosti nositi emocijama nabijenu radnju, ističu se svojom mogućnošću prilagođavanja situaciji. Upravo zato u serijalu Royali krajnosti u koje nas autorice odvode djeluju prirodno i nadasve potrebno.

Ako ste spremni zakoračiti u svijet srednjoškolskih manipulacija i poprilično opasnih igara kojima se često ne naziru granice, na pravom ste mjestu. Ali pazite, Royali bi vas mogli bi uništiti…

Disclaimer: ova recenzija prvi je puta objavljena 15.10.2018. na staroj adresi bloga

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *