LEDENO ČUDOVIŠTE NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORA

KUPI KNJIGU OVDJE

_______________________________________________

Upoznajte vunastu mamuticu, najveću dosad kreaciju iz pera Davida Walliamsa.

Dragi moji mali i veliki, ovu ste priču čekali. David Walliams sigurno je u svakoj obitelji s djecom poznat kao tata mata za organizaciju najboljih avantura u mekom kauču dnevnog boravka, a ovih nam je dana upravo takva vrsta zabave najviše potrebna.

Baš zato predstavljam vam još jednu, najveću dosad, njegovu uspješnicu iz Mozaik knjige, jedno, jedino i neponovljivo Ledeno čudovište, roman za djecu i mlade.

Ovo je priča o vunastoj mamutici koja je oživjela nakon dugog niza godina provedenih zaleđena u santi leda. Iza oživljavanja mamutice stoje izrazitno inteligentni profestor upitnih etičkih stavova, ne pretjerano pametna spremačica Dotty i vrckavo, no vrlo hrabro siroće, Elsie.

Čak i ako niste dosad pročitali nijednu njegovu knjigu (pokrijte se ušima, jer, kako je to moguće?:D), Davida zacjelo poznajete iz britanskog Supertalenta ili jednostavno zato što je nevjerojatan komičar, glumac i pisac.

Mozaik knjiga prevela je cijeli niz njegovih romana, ali nijedan koji je dosad napisao ni do koljena na seže fascinantnoj vunastoj mamutici. Kao što smo navikli, i ova knjiga bogato je ukrašena ilustracijama, a tekst je pisan kombinacijom različitih fontova i veličina slova, čime je prilagođen za čitanje djeci. Različitost fontova i crteži koji okružuju teks privlače dječju pažnju i pomažu zadržavati je tamo gdje treba – na priči.

Sami likovi i radnja luckasti su, poučni i dakako, fantastični. U ovoj ćemo knjizi naučiti kako je to živjeti u domu za napuštenu djecu i preživljavati sam na cesti. Postat će nam jasna potreba za osobnom hidijenom (možda najbolja lekcija u današnje doba) te potreba za milosrdnošću, prihvaćanjem bližnjega i bezrezervnoj podršci bez predrasuda.

Isto tako, usmjerit će im se pažnja na lekcije koje će likovi neminovno naučiti nakon nedoličnog ponašanja poput izdaje, iskorištavanja dobrote bližnjega ili zloće.

Djeci će roman predstaviti biće koje je izumrlo u davno doba, dok je svijet još izgledao drugačije, podučavajući ih na opušteni način o životinjskoj vrsti koju danas poznajemo samo iz enciklopedija, dokumentaraca i knjiga.

Ledeno čudovište zimska je priča koju ćemo, prema svemu sudeći, čitati i u snježnom ožujku. U njoj ćemo upoznati likove poput umirovljenih vojnika, admirala i pukovnika, zločeste upraviteljice doma za nezbrinutu djecu, stroge medicinske sestre, iskvarenog znanstvenika, hrpu brzoprste siročadi te londonske ulice 1899. godine.

Djecu će privući obećanjem o fantastičnim prevratima, maštovitim izumima i nezaobilazinim pustolovinama.

Više od svega, osvojit će nas neočekivanim prijateljstvom između osamljenog siroćeta i jednako osamljene mamutice. Dijete i životinja zajedničkim će se snagama i međusobnim prijateljstvom pokušati snaći u svijetu koji ih ne shvaća i ne želi prihvatiti.

Još jednom pokazat će nam da se ljubavlju i prijateljstvom mogu postići i najnevjerojatniji ciljevi.

Rose Strong
Latest posts by Rose Strong (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *