TRAŽITE I DANO VAM JE NA GOODREADSU

SLUŽENA WEB STRANICA AUTORA

KUPI KNJIGU OVDJE

____________________________________________

Ja sam Abraham. Ja sam tvoj duhovni vodič.

Ako ste čuli za Louise Hay, Josepha Murphia, Normana Vincenta Peala, Joea Dispenzu ili nekoga drugog autora koji naglašava ulogu naših razmišljanja i osjećanja u stvaranju naše svakodnevice, vrijeme je da upoznate i Esther i Jerryja Hicks. Tražite i dano vam je – Kako ostvariti svoje želje priručnik je kojega su napisali o Abrahamovom učenju, a koji nam donosi Mozaik knjiga,  čiji će rad otkada su prihvatili Zakon privlačnosti pa sve do danas, ostaviti traga na životima milijuna diljem svijeta.

Za razumijevanje ovog priručnika, najprije je potrebno razumjeti Zakon privlačnosti i na neki način upoznati Esther Hicks. O svemu tome piše se u ovoj knjizi, ali reći ću ja i o tome par riječi.

U najkraćim crtama, Zakon privlačnosti govori o tome da doživljavamo samo onu vrstu iskustava o kojoj razmišljamo i koju osjećamo. Ako razmišljamo i osjećamo pozitivno (i na podsvjesnoj razini – što je od kritične važnosti), događat će nam se pozitivna iskustva, i obrnuto.

Fizika je dokazala da se apsolutno sve što postoji u svemiru sastoji od čestica koje vibriraju određenom frekvencijom. One čestice koje vibriraju sličnom ili jednakom frekvencijom, međusobno se privlače (toliko su si blizu da da tvore ono što mi vidimo kao fizičku cjelinu –  stvar, osobu ili misao). Nije važno radi li se o fizičkoj stvari ili nečem apstraktnom poput misli. Sve što vibrira slično ili isto, privlači se.

Ljudska svijest također je vibracija, što znači da smo svi mi njome povezani. Dakle, ako naše misli i emocije vibriraju na istoj razini kao i automobil koji želimo, taj automobil mora se manifestirati u našoj stvarnosti jer ga naša misao privlači k nama.

Najprije moramo razmišljati i osjećati na istoj frekvenciji da bismo ono što želimo prizvali u našu fizičku stvarnost. Misli i emocije stvorene su prve, a sve drugo dolazi kasnije. Zakon privlačnosti vrlo je jednostavan. Ono što je malo teže, jest izjednačiti vibracije naših misli i emocija s onime što želimo privući, tj. manifestirati.

Tomu služe knjige poput ove. Da nas nauče kako poboljšati vlastiti život na način da počnemo usmjeravati svjesnu pažnju onome pozitivnome, kako bi takve misli ušle u našu podsvijest i postale nam normalne. Kako automatska reakcija na nešto novo ne bi bila strah (negativna), već radost zbog novog iskustva. Najkraće rečeno: kako bismo živjeli ljepše i opuštenije razmišljajući o dobrome. Pogotovo ovih zadnjih dana kada je u našoj svakodnevici vlada više stresa nego inače.

Ono po čemu je Esther Hicks posebna, jest činjenica da je u potrazi za svojim duhovnim vodičem uspjela postići dovoljnu razinu smirenosti uma da začuje glas Abrahama. I, hop! U ovom trenutku prešli smo granicu onog „logičnog“. Upoznajemo Abrahama, glavnog aktera ovog priručnika. Vjerujte, svidjet će vam se.

Abraham je vodič, ništa drugo nego ime za našu kolektivnu svijest, koja se obraća svima nama, vodeći nas prema ostvarenju naših želja. No pod pritiskom stresnog svakodnevnog života najčešće ga ne čujemo. Esther je postigla sposobnost da ga čuje (a to sad pokušava podučiti i nas), pa njegovu riječ o načinima na koji ga i mi možemo čuti zapisuje u ovome priručniku.

A kako će Abraham to postići?

Uz pomoć dvadeset i dva procesa opisana u ovoj knjizi, Esther i Jerry pružit će nam alat koji nam služi za postizanje pozitivne vibracije. Konkretno, radi se o „trikovima“ uz koje najčešće učimo kako se smiriti u najtežim situacijama, i malo po malo, čak i kad je najgore, naučimo promaći mir.

Primjerice, jedan od procesa koji predlažu autori jest proces bujanja zahvalnosti. On je jednostavan. Potrebno je samo osvrnuti se oko sebe i pronaći jednu stvar za koju ste zahvalni. Primjerice, to može biti ova knjiga. Nakon toga, provedite nekoliko trenutaka razmišljajući o tome što vam se na njoj sviđa i zašto ste zahvalni. Nakon toga, odaberite drugu stvar iz svoje okoline i činite isto. Nakon toga pronađite treću, pa četvrtu i tako dalje, ovisno o tome koliko vremena možete posvetiti toj meditaciji. Počnite vježbati sa sitnicama poput fine kave ili sunčanog vremena.

Ovdje se ne radi ni o kakvim kompliciranim, mračnim, magičnim ili opasnim radnjama, radi se o procesu namjernog pozitivnog razmišljanja. Procesom bujanja zahvalnosti postići ćemo usmjeravanje misli na ono lijepo i ugodno. A kad nam, nakon što se dovoljno uvježbamo, takvo razmišljanje postane navika, puno ćemo više vremena provesti razmišljajući pozitivno, a u novim situacijama tražiti ono dobro.

Na istom principu djeluju i ostali opisani procesi. Možete odabrati onaj koji vam najviše odgovara ili ih sve isprobati.

Cilj priručnika jest pokazati da se Zakon privlačnosti može koristiti u svakoj sferi naših života, ali samo ako voljno posvetimo vrijeme tome da naučimo kako. Nije to teško naučiti, ali kao i svaka druga vještina, ona zahtjeva vrijeme. A čak i pet minuta dnevno donijet će veliku i vidljivu razliku.

Što je još važno znati?

Ovakva vrsta literature ne negira postojanje božanstva. Ona naglašava postojanje sile koja je iznad svih sila – a upravo to i jest definicija boga, kojim god ga mi imenom zvali. Bog, Alah, Buddha, Inteligencija, Viša sila… sve su to imena koja čovjek daje sili koja upravlja svemirom. Još jedan od naziva je i Zakon privlačnosti.

Ako ste vješti u engleskom i želite više sadržaja o Abrahamu i Esther, preporučujem da njezine motivacijske govore, u kojima odgovara na pitanja publike, potražite na YouTubeu pod nazivom Abraham Hicks. Isto tako, Mozaik knjiga nedavno je objavila drugi priručnik istih autora, pod naslovom Vorteks, a koji će odgovoriti na sva dodatna pitanja koja i vi i ja možda imamo.

Nedavno sam otkrila da mi je pisanje recenzija o knjigama koje obrađuju teme Zakona privlačnosti nevjerojatno veliki izazov jer podrazumijeva puno važnog sadržaja kojega je potrebno stopiti u kratak tekst, no istodobno mi to pričinjava veliki užitak i izazov za moje vještine recenziranja. Takvi priručnici nevjerojatan su izvor dokazanih i provjerenih podataka o ljudskoj psihi i pružaju nepobitne uvide u način funkcioniranja zajedničke svijesti. Ukazuju na to da smo svi doista povezani. Motivira me da posegnem za još kojim naslovom i još ponekom temom. Pomaže mi da razumijem knjige koje čitam, bez obzira u koji žanr spadale.

Ova recenzija i kratko predstavljanje knjige vjerojatno u vama budi više pitanja nego odgovora, no kad bih vam ja o njoj ovdje mogla dati sve odgovore, ne biste ju trebali čitati. Tema koja se ovdje obrađuje traži od vas da joj se posvetite i proučite ju – a to znači da je ovo nije priručnik koji će stajati negdje na polici zaboravljen, već će se i kod vas naći u svakodnevnoj upotrebi.

Prakticiranje ovakvih procesa nije pokazatelj da spadate u nekakvi degenerični kult, da ste skloni mračnim vjerovanjima ili da ste skrenuli s kursa. Niti se radi o kakvom „ispiranju mozga“ kao što su neki još uvijek skloni povjerovati. Brojni pokazatelji ukazuju na to da je današnje vrijeme jedno od najstresnijih razdoblja u ljudskoj povijesti, pa zašto onda ne bismo prihvatili pametan način da si olakšamo svakodnevicu i pobrinemo se da sami stvorimo vlastitu sreću?

Izgubiti ne možemo ništa, a dobiti možemo doista sve.

Rose Strong
Latest posts by Rose Strong (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *