Mračne igre

MRAČNE IGRE NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

____________________________________________________________________________

Mračne igre druga je knjiga u seriji autorice Ane Huang. Serijal je apsolutno pokorio BookTok i postao jedan od najobožavanijih ljubavnih serijala o kojem se ne prestaje pričati. U Hrvatskoj je knjigu objavio Egmont.

Mračne igre u kraljevstvu Eldorra

Kao princeza malog kraljevstva Eldorra, Bridget je mogla uživati u određenim slobodama, poput života u SAD-u. Njezin brat trebao je naslijediti kraljevstvo, a ona je za sebe imala drugačije planove. No i dalje je morala slijediti određena pravila, a jedno od njih bilo je da je posvuda mora pratiti tjelesni čuvar.

Upravo tako upoznala je Rhysa Larsena, novog čovjeka za taj posao. I prvoga koji nije bio zainteresiran njezinim kraljevskim statusom. Nije preuzeo posao kako bi mu se ona sviđala ili kako bi ispunjavao njezine želje. Došao ju je zaštititi.

Sve dok jednog dana Bridgetin brat ne abdicira i ona postane buduća kraljica. To znači da će se morati udati za plemića. Ali što ako se njoj zapravo sviđa…njezin tjelesni čuvar?

Skokovi u vremenu

Ovaj roman dolazi s upozorenjem o skokovima u vremenu, što mi se sviđa. Ne sami skokovi (nisu mi bili omiljeni ni u prvoj knjizi), nego činjenica da sam na vrijeme upozorena. U nekim trenucima toga mi je bilo stvarno malo previše, ali likovi su mi se sviđali pa sam nekako pregrmila te dijelove. No nakon nekog vremena, knjiga je stvarno postala odlična u punom smislu riječi.

Ali moram postaviti još jedno pitanje. Zašto ima tako malo scena s Bridget i njezinim prijateljicama? Te četiri žene razlog su zbog kojeg obožavam ovaj serijal! Nedostaju mi.

Sve što mi se sviđa

Ako ste čitali prvu knjigu, Mračna ljubav, vjerojatno ste primijetili da ovaj roman ima sasvim drugačiji podton. Prva knjiga govori o protagonistu hladnog srca pa je cijela nekako ozbiljna i tmurna. S druge strane, roman Mračne igre, pobuđuje neki topliji osjećaj, i svakako je više avanturističan. Kontrast među te dvije knjige je odličan.

U ovoj knjizi obožavat ćete…scene seksa 😛 Savršene, zločeste, naprosto odlične scene seksa. Da, da, hoćete. U ovoj knjizi Bridget je princeza, ona koja ima svu moć, a Rhys je “samo” njezin čuvar. Zato mi je najdraži dio ovog romana bila njihova ljubavna dinamika. Jako mi se sviđalo što je u tim seksi scenama ona bila ta koja se odrekla dominantnije uloge, a on ju je prihvatio. Sviđalo mi se poštovanje koje joj je zbog toga ukazivao. Tako bi trebala izgledati svaka prava zdrava veza.

Sljedeće zanimljivo u ovoj knjizi bio je lik imenom Andreas. On je jedan od onih ljudi koje istovremeno mrzite i volite. A onda ga nekako neprimjetno prestanete mrziti. Pokaže vam svoju drugu stranu i postanete luđački zainteresirani da saznate još o njemu. Zna li možda netko namjerava li autorica napisati knjigu u kojoj će njemu dati počasno mjesto protagonista?

Mračne igre ne staju

Bridget i Rhys su par koji ne možemo ne voljeti. Razumiju se i međusobno nadopunjavaju bez riječi. Podržavaju se i jedan drugoga shvaćaju ozbiljno. Jasno je da se smatraju ravnopravnima bez obzira na razlike u društvenim statusima kojima pripadaju. Među njima nema tajni i nema dijelova sebe koje skrivaju jedno od drugoga. Oni su ono što zovemo “power couple” i zato je o njima gušt čitati.

Knjiga završava suptilno nam otkrivajući što možemo očekivati u idućem nastavku, koji nam slijedi ubrzo. I ovaj roman je, kao i prethodnik o kojem čitati možete ovdje, standalone unutar serijala pa ga možete čitati neovisno o tome jeste li pročitali i ostale knjige u seriji.

Pratite li ovaj serijal?

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *