Mračna ljubav

MRAČNA LJUBAV NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

______________________________________________________________________________________

Mračna ljubav prvi je dio serijala koji je pokorio BookTok, autorice Ane Huang. Serijal ljubavni romana Mračna ljubav sastoji se od ukupno četiri knjige, a u Hrvatskoj se objavljuju u Egmontu.

Mračna ljubav je komplicirana

Alex Volkov ima zločesti plan kojemu je posvetio godine života. Uključuje jednako zločeste dečke i ubojstvo. Približio se mladoj fotografkinji Avi Chen kako bi taj plan mogao sprovesti u djelo, ali…

Postoji nešto na njoj čemu jednostavno ne može odoljeti. Ona je sve ono dobro što nikad nije ni znao da želi, ali što je uvijek trebao. Ona je jedino sunce u njegovom mračnom tužnom životu.

Odlučuje ju učiniti svojom, makar to značilo da će je iskvariti. Ili…će možda ona biti ta koja će njega spasiti?

Kada dođe vrijeme da Alex odabere između osvete i Avine ljubavi, hoće li donijeti odluku koja će ga spasiti? Ili osuditi?

Dame su puno bolje od gospode

Ovaj roman je pun meni najdražih motiva: bratov najbolji prijatelj, namrgođeni glavni lik kojemu se manje više sviđa jedino protagonistica, također ima mračnu prošlost, a u njegovom životu ona je poput jedine zrake sunca… Dok sam čitala ovu knjigu još 2022., puno prije nego što je postala senzacija društvenih mreža, baš sam bila raspoložena za ovakvu vrstu romantike. Zato ćemo se sada dotaknuti stvari koje su mi se dopale, ali i onih koje nisu.

Ponajprije moram spomenuti apsofuckinglutno prekrasno žensko prijateljstvo. Te djevojke toliko su drugačije jedna od druge, ali čine toliko skladnu grupu. U ovome romanu upoznajemo Avu i njezinu prijateljicu Bridget, pravu pravcatu princezu europskog kraljevstva Eldorra. Nakon toga imamo Jules, Avinu najbolju prijateljicu, koja izgleda poput Jessice Rabbit i djeluje poput najhrabrije i najiskrenije osobe na svijetu. I četvrta od njih je Stella, uspješna influencerica s više od 400 000 pratitelja na društvenim mrežama.

Je li potrebno išta više reći o njima? One su dovoljne da poželim pročitati sve četiri knjige u seriji, i ta odluka nema nikakve veze s muškim likovima. Ove dame djeluju sve redom fantastične, dovoljno zanimljive da i same drže moju pažnju.

Mračna ljubav i mračan muškarac

Ova knjiga ima zanimljivu radnju punu stalnih iznenađenja. Većina prekretnica također je bila neočekivana, ali zahvaljujući Alexu djelovale su prihvatljivo. On je direktor. On je mlad, odlučan, bogat i prokleto zgodan. S obzirom da znamo i da ima pomalo sje*anu i definitivno problematičnu prošlost, i to punu odvratnih trenutaka u koje je teško povjerovati, bilo je fer od mene da prihvatim da postoji još likova koji su na određene načine nevjerojatni poput njega.

Ono što mi se nije sviđalo bili su trenuci u kojima su nam stvari bile rečene, a ne pokazane. Kemiji se ovdje nikako ne može prigovarati jer pucala je po šavovima, ali sama ljubav među njima rodila se u izrazito kratkom vremenskom periodu. A svi njihovi spojevi dogodili su se „off screen“. Servirane su nam vijesti da se viđaju, ali tome nikad nismo svjedočili. Rečeno nam je da se jedno drugome sviđaju, ali nismo to vidjeli. S obzirom da je ovo ljubavni roman, ovdje smo da bismo svjedočili ljubavi. Slično se događa i na kraju knjige. Doslovno okrenemo stranicu, a njima je već prošla godina dana.

Druga stvar s kojom se malo pretjeruje ako se mene pita jest posesivnost. Budimo iskreni, posesivnost je jedna od najzanimljivijih karakteristika muških likova u ljubavnim romanima, ali sve ima svoje granice. Konstantne izjave da će on “ubiti svakoga tko ju pogleda” s vremenom iz posesivnog prerastu u toksično. I onda više nisu kul.

Konačna presuda?

Ova knjiga je svakako zanimljiva, dinamična i zabavna. Da ne zaboravimo i strastvena. Alex je zločesti dečko. To sam očekivala i to sam dobila. On je bezosjećajni biznismen kojemu ni do čega nije stalo. Dakako, osim do njegovih osobnih planova. Upravo zbog tih planova približava se Avi, ali onda ga iznenade njegove vlastite emocije prema njoj. Među njima postoje konstantne seksualne tenzije i dinamika ljubavi i mržnje koja sve još to dodatno začini.

Iako je postojalo tih nekoliko stvari koje su me smetale, mogu ih ostaviti po strani jer roman kao cjelina funkcionira. No neke stvari od budućih romana svakako više ne očekujem. Za početak, one izjave o ubijanju svih koji pogledaju ženu koja se njima sviđa. I spomenute skokove u vremenu. Očekujem da mi se pokaže, a ne kaže.

Mračna ljubav i nastavci

Ovu knjigu recenzirala sam na engleskom prije nego što je objavljena u Hrvatskoj, pa i tu recenziju možete pronaći na blogu. U to doba bile su objavljena samo tri romana u originalu. Danas postoje sve četiri knjige. Na hrvatskom je već objavljen i nastavak, Mračne igre. Ovdje vam ostavljam i tu recenziju. Vrlo skoro možemo očekivati i ostatak romana u hrvatskom izdanju.

Dotad me zanima kako ste saznali za ove knjige? Pratite li BookTok ili ste na neki drugi način čuli za njih?

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *