Kad zavodik sagriješi

KAD ZAVODNIK SAGRIJEŠI NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

________________________________________________________________________________

Muškarac se ne može predati ženi poput nje, a zatim je napustiti.

Kad zavodnik sagriješi drugi je nastavak u seriji Kako ukrotiti Carlisleove iz Mozaik knjige. Autoricu Annu Harrington upoznali smo tek prije nekoliko mjeseci kada je objavljena prva u knjiga u ovoj seriji. Obje knjige mogu se čitati samostalno no svakako preporučujem da, za potpuni doživljaj, pročitate naslove redom kako su objavljivani.

Kad zavodnik zagriješi, posljedice trpi dama

Kako bi ispunila uvjet iz oporuke i naslijedila imanje koje joj je oporukom ostavljeno, Annabelle Green treba se udati do svojeg dvadeset i petog rođendana. Njezin rođendan bit će za samo nekoliko tjedana, no ona ne samo da se još nije udala, nego nije čak ni pronašla potencijalnog ženika.

Kako bi joj u tome pomogla, grofica Ansley koja ju je odgojila, u pomoć poziva braću Roberta i Quintona Carlislea, koji bi se trebali pobrinuti da odabere časnog mladoženju. Problem je jedino u tome to među Annabelle i Quintonom postoji opasna kemija koja je rezulutirala jip opasnijim poljupcem prije šest godina.

A sada pre njima stoji ludi zadatak koji oboje moraju privesti kraju, unatoč tome što mu se oboje protive. Ali ako je Annabelle pita, postoji još jedna stvar koju bi mogli učiniti da si međusobno pomognu: mogli bi se vjenčati. Ali to je nerazumna ideja kojoj je Quinton svakako protivi. To nikako ne bi uspjelo, on je siguran u to. Samo još sada mora i nju uvjeriti u isto.

No tko li će koga uistinu uvjeriti?

Kad zavodnik sagriješi

Tamo ili ovdje?

U ovome romanu čitamo o dva, mogli bismo reći tuđum krivicom, zarobljena lika. Quinton je zarobljen obećanjem koje je dao, a koje bi ga trebalo odvesti u Novi svijet, preko Atlantika. U Americi bi trebao započeti novi život, tamo bi mu se pružiti prilika da pokrene svoj posao, da postane netko. Uvjeren je da mu Engleska, kao trećemu sinu, to nikako ne bi mogla pružiti. Centar njegove muke je zaključak da bi mu tamo bilo bolje nego što bi mu ovdje ikada mglo biti.

Annabelle vjeruje u suprotno. Imanje koje bi trebala naslijediti jedini je dom koji je poznavala. Već sada ga samostalno vodi i dobra je u tome. Nije joj potreban suprug, a primorana ga je pronaći ako želi zadovoljiti uvjete besmislene oporuke. S druge strane, ako se ne uda, Glenarvon će pripasti nekome drugome, a ona će se biti primorana iseliti. Za nju je ovdje jedino mjesto na kojemu bi ikada mogla biti sretna.

Njih dvoje dva su lika kojima su za sreću potrebne sasvim oprečne stvari. Ili možda nisu?

Kad zavodnik zagriješi, dama ga prizove pameti

Ova knjiga ima nekoliko jačih strana, a najdraža mi je Annabellina smionost da kraju privede pomalo divlju zamisao koja joj je na pamet pala zahvaljujući poljupcu koji se dogodio šest godina prije nego što iskrsne njezin problem, onaj o kojemu čitamo.

Moram priznati da je krepka Annabelle prava mala mustrica, sprema igrati zločeste igrice, a da Quinton to ni ne primijeti. Ima jedna zgodna scena, nakon što prijeđete sredinu knjige, u kojoj ona jako dobro situaciju okrene na svoje. Naime, u jednome trenu Quintona opomene da igra prljavo jer joj on prizna da samo želi da ona bude sretna. A u drugome ona njemu lijepo kaže da si, s obzirom da nije pronašao načina da joj pomogne, nemaju više što reći. Malo sam se smijuckala čitajući to. Tako uzorna djevojka, a tako spremna na (emocionalnu) ucjenu. Jako volim ovakve trenutke u romanima, kada se elegantno i gotovo neprimjetno pokaže da i žene mogu biti itekako pljave igračice.

Kad zavodnik sagriješi

Serijal o Carlisleovima

Kad zavodnik sagriješi povijesni je ljubavni roman autorice s kojom smo se tek u prethodnoj knjizi počeli družiti. O prvoj knjizi u seriji, Ako vojvoda zatraži, pisala sam ovdje, tako da za objavu sada ostaju još samo dvije knjige. One su najavljene pod nazivima Kad vrag izaziva i Kako grof zavodi.

Knjiga mi se sviđala, ali ne bih ju baš svrstala među najbolje naslove u ovome žanru. Za moj ukus likovi su previše ozbiljni. Ja sam čitatelj koji voli humor i zadirkivanja, čega ovdje nema baš previše. No ako za vas to nije odlučujući faktor prilikom čitanja, mislim da ćete u njoj uživati i nećete joj pronaći zamjerki.

Pratite li Carlisleove?

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *