Blogerski razgovori: Đavolja kći

Kao što sam najavila u recenziji o Đavoljoj kćeri koja je objavljena ranije ovog tjedna, o Ravenelima i Đavoljoj kćeri malo sam popričala s blogokolegicom Katarinom s bloga Life Couch (IG: @life.couch). Đavolju kći pročitale smo otprilike u isto vrijeme, a činilo mi se zanimljivim saznati njezine utiske i mišljenja. Katarina je velika obožavateljica Ravenela, i za razliku od mene, pročitala je sve knjige u seriji (ja sam pročitala samo četvrtu i petu).

Moja inicijalna ideja bila je uklopiti njezine utiske u recenziju, no nekako mi se na kraju više sviđala pomisao da joj dam zaseban prostor i vjerujem da ćete se i vi složiti sa mnom. Tako je nastao post blogerski razgovori: Đavolja kći. Zato vam bez prevelike priče, u nastavku donosim njezine odgovore na pitanja koja sam joj postavila.

Blogerski razgovori: Đavolja kći…

… s njezine perspektive:

Pozdrav svima, ja sa Katarina – crna strana Life Coucha i ovo je prvi Q&A u suradnji s dragom Rose sa bloga, FB i IG profila Ključ za knjigu. Nadam se da ćete uživati u svemu što slijedi…

1.      Hladnokrvni zavodnik objavljen je (davne) 2018. Sjećaš li se što te u to vrijeme potaknulo da počneš čitati knjigu?

Lisu sam otkrila ”tek” ove godine, na preporuku djelatnice Svijeta knjige. Poželjela sam čitati nešto tipično ljubavno, ali malo ozbiljnije od teen drama i nerazvikano (kao Bridgerton). Kako volim povijesne ljubiće, ona mi je u ruke dala Hladnokrvnog zavodnika. Ljubići su jedini žanr kod kojeg volim serijale i taj me spoj potaknuo na čitanje. Nakon serijala o Ravenelima, krenula sam na Hathawaye u kojima jednako uživam!

2.      U jednom našem razgovoru, spomenula si da si oduševljena glavnim likovima iz prvih romana u seriji. Nakon pročitane Đavolje kćeri, jesu li te i West i Phoebe uspjeli osvojiti na isti način?

Iskreno, uvijek mi je teško nadmašiti prvu knjigu ili film. Naprosto se povežem s tim likovima i njihovom pričom, a sve kasnije uspoređujem s tim, što nije dobro. West i Phoebe su posve drugačiji likovi. West mi je iskreno čak i draži od Devona, sviđa mi se njegov napredak u odnosu na prvu knjigu i to što nije previše savršen. Phoebe je draga, blaga i smirena, ali ni blizu lady Kathleen i njezinoj energiji. Njihov odnos mi nije imao jednaku strast, a priči je povremeno nedostajalo radnje. No, s druge strane, vraćaju nam vjeru u ljubav koja nastaje iz prijateljstva. Sviđa mi se što se West otrijeznio i doveo u red prije (a ne zbog) žene tako da je njihov odnos daleko zdraviji od većine prikaza ljubavi u ljubićima, definitivno više nego Udaja za Winterbornea…

3.      Prema tvojem mišljenju, što će čitatelji najviše zavoljeti u ovome romanu?

Malo se ponavljam, ali definitivno se radi o realističnijem ljubiću, zrelom i zdravom  odnosu. Istraživanje tema odrastanja, stvaranja obitelji, uspona i padova, uz odličan razvoj likova. Dobro izveden friends to lovers trope, priču sporijega tempa s puno povijesnih referenci (nadam se da su točne) i zasluženu kemiju na kraju.

4.      Primijetila sam da u ovoj knjizi Lisa s posebnom pažnjom opisuje odjeću, hranu i tadašnje tehnike obrade zemlje. Koji od opisa ti se činio najzanimljivijim i zašto?

Iskreno, ti dijelovi su mi bilo dosadni pa sam dosta toga i preletjela. U prvom romanu već je bilo previše ratarstva za moj ukus, a ovdje se nastavilo nadugo i naširoko. Voljela sam opise haljina i hrane (foodie :D). Svidjelo mi se što Westu briga o zemlji, životinjama i djeci daje smisao, lijepo je pratiti kako sazrijeva i odrasta u muškarca, partnera i oca. I kako mu hrana pomaže u apstinenciji xD.

5.      Lisa nam je na zadnjoj stranici knjige ostavila omiljeni recept Westa Ravenela. Jesi li i ti možda probala skuhati proljetni pire?

Čitala sam englesku verziju i tamo je recept za proljetno varivo, pretpostavljam da je to isto. Moram priznati da nisam još, taman sam dovršila renovaciju kuhinje pa tek sada kreće moje eksperimentiranje s hranom. I ovo će se sigurno naći na nedjeljnom meniju!

6.    Na svojem blogu napisala si da često zamišljaš kako bi tvoj život izgledao da si rođena u prošlom stoljeću. Kad bi mogla živjeti u pretprošlom stoljeću, kojeg bi Ravenela najviše htjela upoznati i zašto?

Definitivno Helen Ravenel, da me pouči kako uzgojiti orhideje i jer djeluje kao tiha stijena od žene, a West bi mi bio prvi izbor za partnera (pod uvjetom da ostane trijezan!). Voljela bih zaviriti u glavu Rhysa Winterbornea, a Pandoru povesti na ludi noćni izlazak…

Blogerski razgovori i kome još se sviđa Đavolja kći?

Nadam se da ste kombinacijom recenzije i ovog razgovora s Katarinom saznali poneku novu informaciju o serijalu i knjizi jer ja definitivno jesam. I meni su njezini odgovori poslužili kao izvor nekih važnijih informacija o prethodnim romanima u seriji u koje se ona zaljubila, a svakako i kao poticaj da potražim romane koje još nisam čitala.

Katarinu ću definitnivno ponovno pozvati da podijeli svoje mišljenje o knjigama koje zajednički čitamo, a zanima me sviđa li se i vama ovakav način razgovora o knjigama. Biste li željeli da uključim razgovore s više blogera?

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *