Uspomene na njega

USPOMENE NA NJEGA NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

________________________________________________________________________________

Uspomene na njega roman je Colleen Hoover, objavljen krajem 2022. u Nakladi Neptun. Ako se, poznavajući autoricu, nadate priči koja će vam okupirati dane, upravo ćete to i naći. Tek trebamo doživjeti njezinu knjigu koja će nas razočarati.

Uspomene na njega i njih

Nakon pet godina provedenih u zatvoru, Kenna je odslužila svoju kaznu i vraća se kući. Ali ona nema dom, nema obitelj. Nema nikoga osim kćeri koju nikada nije vidjela i koja živi s ljudima koji Kennu ne mogu podnijeti.

Bez novca i ikakve podrške, Kenna se jedino može nadati da će svima nekako uspjeti dokazati da u njoj ima dobroga, da zaslužuje postati normalnim dijelom života svoje kćeri.

Kad upozna Ledgera Warda, vlasnika lokalnog bara, nakon dugog niza godina napon počinje spoznavati da život može biti…lijep. No hoće li ta romansa preživjeti Ledgerovu spoznaju o tome tko je ona?

I hoće li on postati jedina osoba koja Kenni može pomoći vratiti njezinu kći ili će se pobrinuti da zauvijek bude istjerana iz grada i lišene svake prilike da bude majka?

Želim što više reći u što manje riječi

Želim ovu preporuku napisati na način da vam ništa ne otkrije, ali da vam opiše kakvu poslasticu držite u rukama. Odavno smo naučili da se s CoHo ne smijemo šaliti. U jedno s njome možemo biti sigurni: ona će uvijek isporučiti ono što nismo očekivali, ali upravo ono što smo trebali.

Tako je i ovaj puta. Stvorila je lik sa situacijom koja nema izlaza, a što je još fascinantnije, stvorila ga je tako da ne znamo ni sami zašto ga ne možemo osuđivati. Svaki racionalni dio nas želi mrziti Kennu, ali svaki humani dio uspijeva za nju pronaći razumijevanja i suosjećanja.

Ako se Kenna kroz knjigu bori s pomišlju da je osoba koja ne može naći oprost, što o nama govori činjenica da smo joj spremni oprostiti?

Uspomene na njega

Jedna i jedina Colleen Hoover

CoHo jako dobro zna kako se uspješno poigrati s čitateljskim apsolutnim moralnim principima pišući izazovne priče ispunjene nezavidnim situacijama. Što je u našemu slučaju Kenna više? Zločinac ili majka koja želi, a ne može vratiti dijete?

Što više čitam knjige, time više ju cijenim kao autoricu. Njezini romani, na površini ljubavni, uvijek vuku za sobom dublje komponente i slojeve koje čitateljima nije lako razotkrivati. Često se oni poigravaju s našim živcima zato što, dok čitamo, podsvjesno znamo da su njezine situacije itekako realistične. I to u nama pobuđuje bunt. Ne možemo je optužiti da pretjeruje u stvaranju likova, jer znamo da poznajemo, ili bismo već sutra mogli upoznati, nekoga poput njih u stvarnome životu.

No osim što čitatelje suprotstavlja s dilemom trebamo li oprostiti liku, najveći izazov stavila je pred samu Kennu: koja nejprije treba uspjeti oprosititi samoj sebi. To će biti njezina najveća borba do sada, a upravo će o njoj ovisiti njezina budućnost.

Uspomene na njega: ovu ćete knjigu pročitati u jednome danu

Uspomene na njega divan je dubok roman o drugoj prilici, ne samo u ljubavi i majčinstvu, nego i životu općenito. Otvorit će nam vidike, pobuditi suosjećanje i osvijestiti zahvalnost za male stvari koje smo zaboravili cijeniti.

Uz ovu ćete se knjigu sigurno rasplakati i to možda više puta. Mogu je čitati sve generacije, a odličan je izbor ako tražite poklon koji želite da ostane zapamćen. Posebno će je osjetiti sve žene i majke.

Ako ste se uz nju uvjerili da ljubav dolazi u raznim oblicima, sigurno ćete poželjeti čitati i druge romane ove autorice. Njih možete pronaći ovdje. Uživajte!

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *