Elle Kennedy: Kompleks dobre djevojke

KOMPLEKS DOBRE DJEVOJKE NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

Kompleks dobre djevojke prvi je roman u new adult romantičnoj seriji od dvije knjige, Avalon Bay. U originalu je knjizi naslov Good Girl Complex. Roman je objavljen u Nakladi Neptun.

Kompleks dobre djevojke i zločestog dečka

Cooperu je dosta toga da bogati tatini sinčići kroje njegov život. Kap koja prelije čašu jest otkaz koji mu je dodijeljen nakon što je od jednog takvog umišljenog bogatuna branio najbolju prijateljicu. Nakon što mu društvo predloži da se tom kretenu osveti, on prihvati ponudu. Odluči zavesti djevojku tog lika kako bi mu to mogao trljati o nos.

Mac nema pojma kakav je njezin dečko zapravo kreten. Već je dugo s njime u vezi, i iako među njima nema iskri koje bi frcale, njihova zajednička budućnost je logičan sljedeći korak. No kad upozna domaćeg dečka iz mjesta u koje dolazi na studij, njezini strahovi počinju izlaziti na površinu.

S Cooperom osjeća stvari koje nikad ranije nije osjećala. Osjeća da može ostvariti svoje snove i okaniti se roditeljskih okova. On se prema njoj ponaša bolje nego što se njezin dečko ikad ponašao. Ali…ona je i dalje u vezi.

A Cooper? Dok ju upoznaje, shvaća da Mac nije poput drugih bogatih djevojaka. U njoj postoji nešto što ga potiče da bude bolja osoba. U njemu se razvijaju emocije koje ne može zanijekati. No hoće li želja za osvetom biti jača i od toga?

Kako sve počinje

Baš kad nam je Elle Kennedy počela nedostajati, Neptunovci su nas iznenadili ovim romanom. Kompleks dobre djevojke donosi priču dvoje mladih koji dolaze iz različitih svjetova i dokazat će zašto se suprotnosti privlače.

Dok obično čitamo new adult u kojemu je muškarac bogatiji od djevojke ili oboje pripadaju nekoj srednjoj klasi, u ovome romanu imamo bogatašicu i  mladića koji se ne može pohvaliti visokim bankovnim saldom.

To je ujedno i razlog zašto muškarac s prestižnom reputacijom zločestog dečka kreće u lov za povlaštenom djevojkom: iz osvete. Da se osveti onima koji imaju, a koje krivi za to što on nema.

Dobar ili hmmm?

Cooperu se mora priznati da titulu zločestog dečka nije zaradio badava. Pokazao je dovoljno zločestog ponašanja da ga imamo pravo udariti po prstima. U određenim trenucima iskaljuje se na Mac iako ona nije učinila ništa pogrešno, već je on djelovao isključivo iz vlastitih slabosti.

A naša good girl Mac? Nije ni ona tako savršena 😉 Iako cijeli život pokušava udovoljiti drugima, što je u očima naroda čini dobrom djevojkom, to ne znači da je imuna na to da ponekad počini neku (ozbiljnu) pogrešku.

I Cooper i Mac pokazuju mane koje na drugima kritiziraju. U mojim ih očima ispričava to što na kraju svoje grijehe priznaju i preuzimaju odgovornost za njih.

Roman nabijen emocijama

Dok se koprcaju u zapetljanom odnosu, i Mac i Cooper spoznaju sebe. Bude se iz pogrešnih vjerovanja u koje su ih drugi uvjerili i korak po korak postaju spremniji i sposobniji donositi strateške odluke koje će pokrenuti njihove živote.

Cooper se izvlači iz ralja uvjerenosti u vlastitu neperspektivnu budućnost i odlučuje pokušati omogućiti si život koji želi živjeti. Pritom mora sebi priznati da su njegov pogled na svijet i ljude također pogrešni, koliko god bili rezultat nepravde koja mu je nanošena. Mac će se morati osloboditi tuđih očekivanja i preuzeti natrag svoju moć koju je već dokazala da ima.

No možda moj najdraži dio u ovome romanu jest dokaz snage obitelji i zajedništva. Dijelovi u kojima Cooper osjeća da nekamo pripada uspjeli su me rasplakati i u potpunosti raspekmeziti. Kroz taj se odnos napokon počeo osjećati kao čovjek koji je vrijedan onog najboljega što mu život može pružiti.

Kompleks dobre djevojke i one loše

Kennedy volim jer nikad ne razočara i čitatelja zadovolji na svim razinama. Pogotovo što se tiče sporednih likova koji su jednako upečatljivi kao i glavni. Cooper tako ima brata blizanca o kojem ćemo ovdje saznati sasvim dovoljno da Nakladu Neptun obaspemo porukama s pitanjima o tome kada izlazi sljedeća knjiga. Jer ta je njegova.

Roman je slow burn romantična priča. Voljet će ga svi ljubitelji kontrasta i suprotnosti. U njemu se konstantno sukobljavaju bogatstvo i siromaštvo, zločesti dečko i dobra djevojka, laži i istine. Time knjiga pomalo zalazi u stereotipiziranje na način da sve bogate ljude prikazuje kao zle osobe. Ipak, s obzirom da je cijeli roman ciljano vrlo izazovan, to će samo pojačati dramatični dojam. Voljet će ga svi oni koji vole čitati o likovima koji svojim ponašanjem žive na rubu. Kompleks dobre djevojke usporedila bih sa serijalom Poslije svega (A.Todd). Vidim da je Kennedy inspiraciju pronašla u toj seriji, iako moram naglasiti da je njezin roman puno zreliji i iskreno… kvalitetniji.

Hoćemo još!

Kennedy ima prepoznatljivi stil pisanja kroz koji likovima udiše život. I u ovome romanu prevladava zabavan i vrckavi ton i zanimljivi dijalozi kroz koje likovi jedan drugoga izazivaju.

Izvorni naslov druge knjige u seriji je Bad Girl Reputation, i ja osobno jedva ju čekam! S obzirom da je prvi nastavak izašao u dvije naslovnice, nadam se da će isto biti i sa sljedećom knjigom jer mi se ideja čini idealnom.

Ako vas zanima još knjiga ove autorice, svakako bacite oko na serijale Off-Campus i Briar U.

Jeste li već čitali Kompleks dobre djevojke?

Rose Strong
Latest posts by Rose Strong (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *