Tatinim stopama

TATINIM STOPAMA NA GOODREADSU

SLUŽBERNA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

_______________________________________________________________________

Tatinim stopama najnoviji je new adult roman Elle Kennedy objavljen u Hrvatskoj, kao dio serijala Dnevnici s kampusa. Izdaje ga Naklada Neptun, a radnjom predstavlja novi spinoff seriji Off Campus.

Tatinim stopama prema pobjedi

Gigi Graham ima najpoznatije prezime u svijetu hokeja. I najpoznatijeg oca. Njezini ciljevi uključuju ući u žensku hokejašku reprezentaciju, osvojiti olimpijsko zlato i izaći iz sjene svojeg slavnog oca. Nekim čudom, u svemu tome pomoći joj može upravo Luke Ryder, a njega baš i ne voli previše.

Novi sukapetan Briarove hokejaške momčadi pritom ima svojih problema. Njegova ekipa spojila se s ekipom sveučilišta Briar i na njemu je da pomiri dečke kako bi uspješno funkcionirali. Osim toga, cilja na ljetni posao koji vodi nitko drugi nego Garrett Graham. On je Gigin otac. A Luke i Gigi baš i ne pronalaze zajednički jezik.

Sve dok joj on ne ponudi da je trenira u zamjenu za nekoliko riječi pohvale koje bi o njemu uputila svom tati. Čim ga dotaknu klizaljkama, led počne frcati. A bome i iskre.

Tatinim stopama

Neka stara imena zbog kojih osjećamo nostalgiju

Prije nego što prokomentiram samu knjigu mislim da je važno smjestiti roman u ispravni kontekst. Davnih dana potpuno smo se raspametili za najslavnijim i najtalentiranijim hokejašem s Briarovog kampusa: Garrettom Grahamom. Nakon toga, uslijedile su još tri knjige u serijalu Off Campus, u kojemu smo upoznali i njegova tri najbolja prijatelja.

Hokejaško ludilo nastavilo se par godina kasnije, u istom kampusu, s novim generacijama studenata, i još većom zaleđenošću tim sportom. Serijal Briar U predstavljao je prvi spinoff (serijal smješten u isto vrijeme i mjesto, s istim likovima) Off Campusu.

Roman Tatinim stopama u centar zbivanja stavlja Grahamovu kćer, što znači da se ponovno vraćamo u Briar, no ovaj puta njihovi dečki dobivaju pojačanje s drugog sveučilišta. Plus… ovaj puta u hokeju briljira i žena.

Žene u sportu

Gigi i Ryder nespojivi su spoj. Dva hokejaša iz različitih društvenih staleža, s različitim pričama i ciljevima, ali jednom zajedničkom strašću koja ih na kraju i spaja: hokejem na ledu.

Lako nam je bilo čitati o Garrettu i njegovim frendićima jednom davno, dok su i sami bili na fakultetu i sva su im vrata bila otvorena. Sada, dok čitamo o njegovoj Gigi, otvara nam se jedna nova perspektiva. Bez obzira na njezin trud, talent i želju, pred njom nikad neće biti karijera kakvu je imao njezin otac. Ne zato što je lošija od njega. Već zato što je žena.

Ženski sport manje je praćen, manje plaćen i izaziva stalne polemike, svađe i ratove među spolovima. Prati ga stalna sjena “nedovoljnoga” prema raznim fiktivnim kriterijima. Nedovoljno je zanimljiv, nedovoljno napet… nedovoljno dovoljan. Kao i obično, najglasniji u osuđivanju upravo su “stručnjaci” isključivo jaki na jeziku, ali koji se nikad nisu bavili sportom. Svaki sportaš jako dobro zna koliko je trebalo uložiti da postane iole dobar i rijetko koji bi s takvom zlobom pristupao bilo kojem kolegi.

Ova knjiga, ako već ništa drugo, jako dobro ocrtava svijet u kojem živimo.

Tatinim stopama

Zovite me Ryder

S razlogom ga tako zovemo, s razlogom zanemarujemo njegovo ime. Kennedy nije propustila priliku da od muškog protagonista napravi ne samo zvijezdu, već i čovjeka. Ryderove životne okolnosti izazivale su ga od malih nogu, ali ga zato oblikovale u vođu jedne ekipe koja je toliko disfunkcionalna da se čini da joj nema spasa. Upravo zato, on je prava osoba da ju dovede u red.

Ryder je malo drugačiji, uporan, ali i jako zabavan. Namjere su mu potaknute iskrenim ciljevima koji su sve samo ne sebični, pa ga nije teško zavoljeti i navijati za njega. Njegovo strahopoštovanje prema Garrettu Grahamu je slatko i dolazi iz srca. Sve u svemu, iako ima dozu zločestoće u sebi, prava je maza. Baš kako i volimo.

Tatinim stopama i stopama hokeja

Izuzetno me veseli da je Kennedy nastavila stopama hokeja i upustila se u ovaj serijal. Drago mi je i da ju slijedimo. U stopu 😛

Druga knjiga već je napisana, a koliko vidim, treća je u najavi i trebala bi biti objavljena iduće godine. Grizemo nokte u iščekivanju!

Ako niste popratili ovu hokejašku ekipu, sad je vrijeme da krenete. Ovo su new adult ljubavni romani čija se radnja odvija na kampusu. Pridružite nam se, a o knjigama sve detalje saznati možete ovdje.

Rose Strong
Latest posts by Rose Strong (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *