Knjige za ljeto 2022.

Pitate se što čitati idućih tjedana? Pa to je bar lako! Knjige za ljeto 2022., ilitiga još pet novoobjavljenih naslova koje vam mogu preporučiti. Neke od romana sam pročitala, jedan trenutno čitam, a ostele tek namjeravam. Kao i svakog ljeta, izdavači su se pobrinuli da nam objave samo provjerene i najkvalitetnije naslove. Zato uopće ne sumnjam u to da će svatko pronaći nešto za sebe.

Za mene je ljeto vrijeme za godišnje odmore, a godišnji odmor nije odmor ako ne idem na more. Na more pak ne putujem ako sa sobom ne nosim barem jednu torbu s knjigama. Neke od ovih putuju sa mnom, a sa sobom nosim i niz naslova koje sam spomenula u prethodnom postu sličnog naslova, koji naći možete ovdje. Uživajte!

Koje to knjige za ljeto 2022. preporučujem?

Jezero od riječi

Ništa na ovoj knjizi nije se pokazalo takvim kakvim sam ja zamislila da će biti, i upravo zato roman mi je bio fenomenalan. Dubok, dirljiv, neočekivan. Samu sebe uspjela sam zavarati očekujući lepršavu, romantičnu knjigu, a dočekala me prava pravcata bomba. Emotivnost na desetu, duboka spisateljska kriza izazvana životnim prevratima, potraga za jastvom i preispitivanje života. Cijelu recenziju knjige pročitati možete ovdje.

Roman govori o dva autora koji, zbog životnih situacija koje su ih na to prisilile, preispituju svoj život i svoje pisanje. Što ih navodi da pišu u žanu koji su odabrali? Pronalaze li u tome bijeg od sebe ili su njihove knjige ono najbolje što mogu dati? Zašto vole sretne završetke ili mučne priče? Sve to i mi ćemo se pitati dok budemo čitali.

jezero od riječi

Kompleks dobre djevojke

Kad je ova knjiga najavljena, ja sam se u potpunosti oduševila. Nepunovci su povodom toga osmislili dvije naslovnice, a onda pitali čitatelje koju odabrati. Ništa čudno s obzirom na to da su obje izgledale fenomenalno. Ni čitatelji zato nisu uspjeli presuditi, pa je knjiga zato danas dostupna u dvije naslovnice. Na slici je “dnevna” varijanta, a “noćna” verzija je u tamnijim tonovima.

Knjiga je prva u new adult seriji Avalon Bay, o dobroj djevojci koja konstantno ugađa drugima. Pretpostaviti možete što će se zato dogoditi – upoznat će zločestog dečka koji će joj život preokrenuti naglavačke. Ja obožavam knjige u kojoj jedean lik izazove drugoga da isproba živjeti život, jer to znači da će donositi odluke koje jamče puno avantura i dobru zabavu. Jedva čekam čitati Kompleks dobre djevojke, a nadam se da ćete i vi.

knjige za ljeto 2022.

Knjiga izgubljenih imena

Dovoljno mi je bilo pročitati dva poglavlja u ovoj knjizi da bih znala da vam je mogu preporučiti. Knjiga izgubljenih imena duboka je i potresna priča čija je radnja smještena u sadašnjosti i prošlosti. Tj. u kojoj se starija žena, protagonistica priče, prisjeća svojeg života za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Bila je Poljakinja i židovka u Francuskoj, u doba holokausta. Mnogo godina nakon proživljene tragedije, na televiziji prepoznaje knjigu koja joj je u mladosti vrlo važna, pa se zaputi na putovanje u Europu kako bi tu knjigu vratila. Knjiga me već odmah na početku rasplakala, a sigurna sam da će i vas dirnuti u srce. Pogotovo ako vam se i inače sviđa Mozikov odabir naslova sa sličnom tematikom.

knjige za ljeto 2022.

Samo igra

Ako želite još preporuka knjiga za ljeto 2022., onda se na tome popisu zasigurno mora naći roman Samo igra. Još jedna new adult priča iz Naklade Neptun. Radi se o trećoj knjizi u seriji Game On, a s naslovnice već vidite da je riječ o sportskoj romansi.

A šuška se da je djevac. To je glavnoj junakinji o njemu vrlo teško povjerovati. On je prava muška planina, sportaš i snagator, popularan među ženama. Njih dvoje žive u udaljenim gradovima. No… nekako djeluje kao da si je Dex zadao zadatak u kojemu ne smije podbaciti: da osvoji Fionu jednom za sva vremena.

samo igra

Prava bomba

Prva u novoj seriji Opasne ljepotice, ova knjiga dolazi iz pera obožavane Sarah MacLean. MacLean me u potpunosti oduševila serijalom Pravila lopova, u kojemu mi je svaka knjiga bila fenomenalna na svoj način. Zato ovaj popis nije mogao proći bez da se osvrnem na njezin novi prevedeni naslov.

Vjerujem da će Prava bomba zaista biti prava bomba. Sudeći prema naslovu serijala, o njemu ćemo pratiti divlje i neustrašive žene koje će voditi priču. Led će probiti prva dama, Sesily, koja će se zbog slomljena srca pridružiti skupini žena koje se služe jedinstvenim vještinama kako bi uništile opasne i zle muškarce. Ali… što ako muškarac koji joj se zamjerio ipak nije toliki gad?

prava bomba

Knjige za ljeto 2022. i ostali žanrovi

Koji su vaši to-go naslovi ovog ljeta? Što biste dodali na ovaj popis, a što s njega oduzeli? Jeste li, osim ljubavnih romana, za ljeto odabrali još poneki žanr? Ako volite zašareniti svoju listu za čitanje, možda biste inspiraciju mogli pronaći i na ovoj adresi.

Koje biste knjige vi meni preporučili?

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *