Noć poslije Božića

NOĆ POSLIJE BOŽIĆA NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

_______________________________________________________________________

Noć poslije Božića standalone je povijesni ljubavni roman proslavljene Sabrine Jeffries, u izdanju Naklade Neptun. Govori o grofu Devonmontu kojega smo već upoznali čitajući serijal Goropadnici iz Hallstead Halla.

Noć poslije Božića jednako je čarobna

Piercea Waverlyja, grofa od Devonmonta, jednog su dana dok je još bio dječak spakovali u školu i nisu se više nikad po njega vratiti. Rastao je sa spoznajom da ga mrze oba roditelja, prihvaćen u obitelji koja ga je uzela k sebi tijekom svih praznika. Ali toplinu doma ništa ne može zamijeniti. Pierce je živio sa spoznajom da nije voljen.

Nakon smrti svog oca, naslijedio je njegovu titulu, ali nije se imao namjeru vraćati u kuću u kojoj je živjela njegova prezrena majka. Sve dok nije primio pismo njezine družbenice.

Nakon povratka u rodnu kuću baš u vrijeme Božića, na njega su se poput kiše slile sve uspomene, strahovi i emocije. Ne samo da će morati prihvatiti da njegova majka nije osoba kakvom ju je smatrao – žena nesposobna pružiti ljubav – već će morati prihvatiti da ni on sam nije takav – jer će se zaljubiti.

noc poslije bozica

Božić u obitelji

Božić je vrijeme za obitelj, barem je tako uvijek bilo u mojoj kući. Nekako je moja božićna želja drugim ljudima obično ta da ga provedu s ljudima koje vole. Mnogi taj luksuz nemaju pa se uvijek prvo prisjetim toga da ja, na sreću, imam tu mogućnost. Zato ovaj roman baš duboko dotiče.

Iako je ovo ljubavna priča, prije svega je priča o božićnom čudu, oproštaju i novim prilikama. I priča je o obitelji. Podsjeća nas da obitelji dolaze u svakojakim brojevima i oblicima, i nijedna nije savršena. Ponekad se udaljava i raspada, ponekad zbližava i osnažuje. Ali barem taj jedan dan u godini, ako ne ostalih 364, možemo biti zahvalni što je imamo.

Ovo je knjiga koja nas o tome podsjeća

Oba protagonista u ovoj knjizi odrasli su bez roditelja, no Piercea je to više obilježilo. Ako ste čitali roman Dama se nikad ne predaje, u njemu ste ovog grofa upoznali kao nepopravljivog zavodnika koji se previše dobro zabavlja da bi se smirio. No u ovoj knjizi upoznajemo njegovu osjećajnu stranu.

U Pierceu živi odbačeni dječak. Tog će dječaka tek žena koju voli uspjeti uvjeriti u to da budućnosti nema ako prošlost ne otpustimo. Pierce je snažan karakter koji može sve što želi, no nije svjestan svoje snage. Tek nakon što upozna Camillu, usuđuje se uzeti život u svoje ruke. Usuđuje se promijeniti perspektivu, aktivno početi preispitivati prošlost i razmišljati o budućnosti.

Tek tada, kad shvati da ima moć okupiti obitelj koja se davno raspala, počinje preispitivati sva svoja vjerovanja. Možda stvari nisu tako crno-bijele kao što ih je vidio? Možda su se grozne stvari dogodile…iz ljubavi? Za ljubav? Tek tada shvaća da je božićno čudo to da je…sve moguće.

noc poslije bozica

Noć poslije Božića, ali i tjedni

Camilla i Pierce dijele vezu koja je topla i puna razumijevanja, snažna, ali nježna. Međusobno se nadopunjuju i izazivaju, što ih čini nevjerojatno dobrim parom.

Ovaj roman odiše božićnim duhom. Pun je božićnih priča i ukrasa, novih i starih tradicija, sobova i priča o svetom Nikoli, mirisa kolača i božićnih poklona. Baš je onakav kakav treba biti da nas uljulja u atmosferu najljepšeg blagdana.

Znam da sam s ovom recenzijom pomalo zakasnila. Blagdani su završili, vratili smo se na posao i odavno smo spremili sve ukrase. Neki su već i zaboravili kakve su poklone dobili. Ali istini na volju, mislim da za dobru knjigu nikad nije kasno.

Pa zato, ako ste propustili čitati ovaj roman za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, svakako ga pročitajte sad – i produžite si čaroliju dana koji su ostali za nama.

I ne zaboravite pročitati i ostale romane ove autorice!

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *