igre nasljedstva

IGRE NASLJEDSTVA NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

________________________________________________________________________

Igre nasljedstva prvi je od pet romana u young adult seriji istog imena, koju objavljuje Egmont. Radi se o svjetskoj uspješnici, nizu knjiga za mlade u žanru misterija, s ljubavnim elementima. Iskreno, da sam tražila bolju knjigu s kojom ću početi novu godinu, ne bih ju našla. Sretna vam 2024.!

Igre nasljedstva od prve do zadnje stranice ove knjige

Avery Grambs, naizgled obična djevojka, neočekivano nasljeđuje bogatstvo milijardera. Kada Tobias Hawthorne ostavi svoje bogatstvo upravo njoj, Avery se upušta u igru visokih uloga s ambicioznom i opasnom obitelji Hawthorne. Kako bi osigurala nasljedstvo, mora se probiti kroz zamršene zagonetke, obiteljske rivalitete i skrivene motive. Dok otkriva tajne, Avery otkriva i pravu cijenu bogatstva. Romantični osjećaji prema Hawthorneima i prevrtanja u njezinoj vlastitoj obitelji, sve to stoji joj na putu do milijuna dolara i…života u miru.

Roman kombinira napetost, misterij i neočekivane obrate, stvarajući uzbudljivu priču koja istražuje kompleksnosti obiteljske dinamike i težnje za ostavljanjem nasljedstva.

Jedna protiv četiri

Ako mene pitate, Avery je lik kakvog smo dugo trebali, a nismo toga ni bili svjesni. Djevojka je ušla u svijet kojem na prvu ni po čemu nije dorasla, ali u kojem se itekako dobro snalazi. Što je najbolje od svega, sve joj to dolazi toliko prirodno da uopće nisam imala dojam kao da se radi o osmišljenom liku. Iako nije nimalo proračunata, izuzetno je bistra i snalažljiva, a također i čvrstog karaktera.

Isto moram reći za svu četvoricu braće Hawthorne. Kad treba smjestiti tako puno važnih likova na jednu stranicu, ponekad bude teško osmisliti ih da se u jednostavnim situacijama tako očigledno razlikuju jedan od drugoga. Ali u ovoj knjizi, čak i bez da bude spomenuto njegovo ime, točno znamo o koji lik govori ili o kome se razgovara.

Svi su slojeviti, pomalo misteriozni i vrlo zanimljivi. Upravo likovi, po mome mišljenju, glavni su adut ovog romana.

Još malo o knjizi

Tema knjige, borba za nasljedstvo, za mene je nova. Ili je barem nov ovaj pristup, kad se za njega bori hrpa tinejdžera i to četvorica momaka protiv jedne djevojke. Neizbježno je da će se njezin život zato predvidljivo zakomplicirati i na ljubavnom planu, pa vama ostavljam slobodu da pogodite koji će od braće pasti na njezin šarm. Ili možda čak…više njih.

Što se same radnje tiče, očekivala sam veći wow efekt na kraju. Priča je na početku kvalitetno zakomplicirana, sporadično se i redovito otkrivaju tajne koje gule slojeve s likova. Sve skupa jasno je povezano i smisleno. Ipak, na kraju sam očekivala otkrivanje veće tajne nego što smo dobili. Međutim, ispostavilo se da je to moja pogreška zato što sam pohlepna. Za neke se stvari treba čekati idući nastavak (molim Egmont da požuri, ovo je trenutno serijal kojem se najviše veselim u 2024.!).

U svakome slučaju, ovaj roman iskače i ističe se od većine knjiga koje sam pročitala u protekloj godini. Drugačiji je i to mu priznajem. Bilo je puno knjiga kojima sam dala najveću ocjenu, no ova uz peticu dobiva i jedan veeeeeliki plus.

Igre nasljedstva igra je hitova

Kakva knjiga za početak godine, ljudi moji! Nije ni čudno da je serijal u svijetu postao takva hitčina! Ova knjiga ima sve što dobar roman s teen likovima mora imati: dramu, misterij, dobru dozu strasti i hrpu kvalitetnih zavrzlama. Ako stavimo na stranu da su ovi tinejdžeri izuzetno pametni, snalažljivi i nadareni (možda čak i malo previše) za svoje godine i prihvatimo da je to potrebno da bi ovakva priča mogla nastati, možemo se opustiti i uživati u zaista pametno zamišljenom scenariju.

Po mom mišljenju, u HR dugo nismo čitali ovako kvalitetne young adult romane, pa moram čestitati Egmontu što su upecali ovakvu uspješnicu. Ako ste spremni zaroniti u priču osokoljenih, razmaženih bogataša i jednostavne djevojke koja će ih privlačiti svojom općom nezainteresiranošću za njihova privilegirana umišljena dupenca i svojom prizemnošću, na pravome ste mjestu. Uz ovu ćete knjigu definitivno uživati na svakoj stranici.

I kao i ja, jedva ćete čekati nastavke.

Ako pak vas zanima slična literatura u žanru za mlade, naći ju možete ovdje.

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *