Vi Keeland Egomanijak recenzija

EGOMANIJAK NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

_______________________________________________________________

Ja na Amazonu:
Moje srčeko *teško diše*: Gleee, još jedna sa zgodnim frajerom na naslovnici.
Moj mozgić *okreće očima*: Koncentriraj se, došla si po nekaj s malo fantastike. Makni se s police od ljubićima.
Moje srčeko *mršti se*: Ali gle ove mišiće.
Moj mozak *je skeptičan*: Svi oni imaju mišiće. Zato su na naslovnici.
Moje srčeko *sad već histerično*: Ali gle leptir mašnu!
Moj mozgić *je podivljao*: Daj, šuti!
Moje srčeko *mrda obrvama*: Napisala ga je Vi Keeland.
Moj mozgić *oči iskolačene, sline cure*: Mamicu mu, kupi ga, kaj čekaš!?

Toliko mi je, dame i gospodo, trebalo da si kupim Egomanijaka koji je na kolektivnu radost sada dostupan u Znanju.

Kad vam nepozvan dođe jedan egomanijak

One večeri kad sam ga upoznala izgledalo je kao da mi provaljuje u ured pa sam jadnika napala……i pružila mu savršenu priliku da mi se nasmije u facu. Moje vještine Krav Mage nisu ga nimalo impresionirale i još je ispalo da sam zapravo ja provalila u njegov ured.

Izbacio me van. Učinio je to nježno, ali ipak… Nisam imala kamo otići.

No arogantni, umišljeni, ponosni egomanijak ubrzo je pokazao svoju nježniju stranu i dozvolio mi da se uselim natrag. I sad se nekako baš dobro slažemo. Nekako se čak sviđamo jedno dugome, a to postaje opasno. On je odvjetnik za brakorazvodne parnice, a ja sam psihologinja koja održava bračna savjetovanja. Ja vjerujem u ljubav, njemu to nije ni na kraj pameti. Što mi to radimo…?

Ah, ta nostalgija

Ova recenzija nastala je odmah nakon objave romana 2017., a na hrvatski je roman preveden 2019, nakon čega je prilagođena, a sada i preseljena ovamo sa stare adrese bloga. Nije ni čudno što je i dalje aktualna s obzirom da Vi Keeland (ponekad u društvu Penelope Ward) dalje žari i pali našim knjižnicama i knjižarama.

Egomanijak je treća knjiga ove autorice koju sam pročitala (nakon Stuck-Up Suita and Mister Moneybagsa) – od kojih je prva spomenuta danas poznata kao Gospodin uobraženi, a druga kao Gospodin bogatun – a ja se zadovoljno smijem jer su odonda obje prevedene. Nažalost, nisam ih recenzirala, no nadam se da sam se iskupila time što vam jesam predstavila roman Šef iz snova (prvi autoričin prevedeni na hrvatski), pa se nadam da će me ta recenzija iskupiti za sve one koje dosad nisam napisala 😉

Egomanijak zavređuje vlastitu recenziju, ne samo zato jer je smiješan, zabavan i jedinstven, već i zato jer se roman našao među nominiranima za najbolji ljubavni roman 2017. godine na Goodreadsu.

Knjiga koju želite čitati

Ovo je priča o muškarcu i ženi s različitim uvjerenjima i životnim iskustvima, no s istim ciljem: napokon pronaći sreću i svoj mirni kutak. 
Drew Michael Jagger, poznatiji kao Egomanijaak zavest će vas i šarmirati. Bogat je, sofisticiran i nimalo ponizan. No duboko u srcu on je dobar dečko sa slabošću koju nikada ne bismo pogodili, a koja je najveći razlog zašto ga volimo. Spreman je na svakoj na stranici iznova iznenaditi što znači da se ova knjiga čita u jednom dahu.

Svaka knjiga Vi Keeland ispočetka me podsjeti zašto volim tu autoricu. Njezini likovi uvijek su svježi, a međusobna privlačnost im se ne može zanijekati. Dijalozi su joj puni humora, a zapleti nepredvidljivi. Ako niste čitali ni jedan njezin roman, evo prilike da počnete.
Planirate li ovaj vikend provesti u dobroj zabavi, a još to niste učinili, svakako uključite Egomanijaka ili Šefa iz snova, prvu knjigu Vi Keeland koje nam je Znanje prevelo.

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *