Momina knjiga recepata

MOMINA KNJIGA RECEPATA NA GOODREADSU

KUPI KNJIGU OVDJE

_________________________________________________________________

Momina knjiga recepata najnoviji je roman hrvatske autorice Marilene Dužman. Radi se o nastavku romana Mrtav, a gladan, pisanom u jednako zabavnom i humorističnom tonu. Ovu knjigu možete čitati i samostalno, ali u njezinom pravom smislu uživat ćete jedino ako pročitate i prvu knjigu.

Momina knjiga recepata u Noćijevim rukama

S obzirom da njegova najboljeg prijatelja više nema, Noći mora naučiti kako se u košmaru od života snaći sam. A sve izgleda kao da je otišlo k vragu.

Djeca su se nekako udaljila od njega, žena mu je u potpunosti zastranila, pronašla ljubavnika i ostavila ga.

Prijatelji mu kažu da bi se trebao modernizirati i priključiti društvenim mrežama. To pak nema smisla jer njemu se uvijek sviđala njegova privatnost. Čini se da je jedina koja ga u tome razumije Pina, jedna od žena s kojima se Momo viđao.

Ali… smije li se Noćiju sviđati Pina? Smije li tako izdati prijatelja?

momina knjiga recepata

Smijeh i još smijeha

Marilena se profilirala kao vrhunska spisateljica ljubavnih romana, pa nas je sve ugodno iznenadila kad je iskoračila iz žanra i napisala roman Mrtav, a gladan. Dokazala je da vlada i drugim žanrovima i da nikad zapravo ne znamo što od nje možemo očekivati. Reakcije čitatelja na „ludog“ Momu bile su fenomenalne i na kraju je nadahnule da napiše nastavak.

Iako u ovome romanu Mome više nema, njegov duh itekako živi i to u oblicima u kojima ne možete ni sanjati. I ovaj roman nevjerojatno je zabavan i obiluje (ponegdje čak crnim) humorom. Pun je životne ironije i situacija koje su tako komično svakodnevne da nam neće skidati osmijeh s lica.

Noći i prijatelji

Mislim da bi Momo bio jedna sasvim drugačija osoba da zna kakvog je lojalnog prijatelja imao u Noćiju. Noći (punim imenom Branko) dobra je i pomalo naivna duša koja živi srcem i zato često izvuče deblji kraj. Ali ne i ovaj puta.

Ovaj puta, Noći je odlučio uzeti stvari u svoje ruke, doći u korak s modernom tehnologijom, pa čak i uposliti prijatelje koji su mu namjeravali pomoći da se podigne natrag na noge.

Njegova priča svakodnevna je i uobičajena, a prikazuje boljke običnog čovjeka kojemu se iz vedra neba zatrese tlo pod nogama. Svi bismo mi jednog dana mogli doživjeti ono što i Noći. Život je prevrtljiv, a često ni sebi samima ne smijemo u potpunosti vjerovati, a kamoli drugima. Zato u potpunosti shvaćamo i prihvaćamo njegovu priču. Noći je jedan od nas.

momina knjiga recepata

Momina knjiga recepata

Kad je napisala Mrtav, a gladan, Marilena mi nije dala da ga čitam prije ego što ga je objavila, jer sam tvrdila da se bavim samo ljubićima. Odonda sam shvatila da se mirne duše mogu baviti svim Marileninim romanima jer ju sad već dovoljno razumijem da mogu savladati sve što mi ponudi. Tako smo s ovim romanom nastavile surađivati, pa je Momina knjiga recepata još jedan njezin roman za koji se mogu pohvaliti da sam ga uredila.

Kad su domaći autori u pitanju, a pogotovo u žanru ljubavnih romana, Marilena tu bez premca vodi. Ostale njezine romane naći možete ovdje, a svakako mi napišite koji vam je njezin roman najdraži.

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *