Sabrina Jeffries Čuvaj se škotske ruke Škola za nasljednice

ČUVAJ SE ŠKOTSKE RUKE NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

________________________________________________________

Najveći grijeh je poricati ljubav. A na svijetu ne postoji ništa što te može iskupiti za to.

Poučeni dobrom praksom, znamo da od Naklade Neptun možemo očekivati romane koje ćemo s ponosom pokazati na plaži. Od s velikom pažnjom odabranih naslova, preko kvalitetnih prijevoda, do pažljivo uređene naslovnice u skladu sa sadržajem priče. Zato je za ovo ljeto odabran roman Čuvaj se škotske ruke jedna od knjiga koja će bez premca osvojiti žensko čitateljstvo.

Sabrina Jeffries Čuvaj se škotske ruke Škola za nasljednice

Čuvaj se škotske ruke i maskiranih junaka

Lady Venetia Campbell odbija udvarače takvom nonšalantnošću da bi neki mogli zaključiti kako joj je to ve prešlo u hobi. No morat će ozbiljno početi razmišljati o tome da se napokon uda nakon što ocu obeća da će prihvatiti udvarača ako joj otac dozvoli da posjeti Škotsku.

Venetia godinama sanja da će posjetiti domovinu koju nije vidjela otkad se s ocem doselila u London, a njezina želja je toliko jaka da je, kako bi ju ostvarila, spremna uzeti muža.

No njezino putovanje krene neočekivanim smjerom nakon što ju otme nitko drugi nego sir Lachlan Ross, muškarac kojeg poznaje od djetinjstva i kojega je nekada obožavala.

Naći se zatočenicom Lachlana Rossa Venetiji uopće ne bi predstavljalo  problem… da Lachlan pod krinkom razbojnika zvanog Škotska Pošast ne traži osvetu upravo od njezina oca. A Venetia mu služi samo kako bi istjerao svoju pravdu.Bit će to jedno opasno putovanje u Škotsku.Škotska pošast nema pojma što ga čeka. 

Maštovitost pobjeđuje

Počet ću od naslova – jako volim igre riječi, a Neptunovke su oduvijek bile majstorice u vjernim prijevodima u duhu modernog jezika. Naslov Čuvaj se škotske ruke najvjerojatnije je oblikovan upravo u ovu verziju nadahnut dobro nam poznatim naslovom romana Augusta Šenoe, a istodobno služi kao neka vrsta upozorenja nestrpljivim čitateljicama: dame, čuvajte se, stiže Škotska Pošast! Pripremite lepeze, palite klima uređaje…jer bit će vruće 😍

Vjerujem da ćete se složiti sa mnom kada ustvrdim da najbolji romani uvijek počinju dinamično, direktno i s natruhom opasnosti. Kada se napetost stvori već na prvim stranicama, knjigu je nemoguće sustiti, a mi već na samom početku postajemo dijelom priče. I još pritom upravo priče o Škotskoj Pošasti, zloglasnom razbojniku koji se namjerio na sirotog oca naše heroine.

Sabrina Jeffries Čuvaj se škotske ruke Škola za nasljednice

Treći u serijalu

Kada na finu mladu damu nasrne kršan nepoznati muškarac, malo koja bi zastala dovoljno dugo da mu uopće pogleda u oči. Samo polovica nas usudila bi se dobro se zagledati u njega prije nego što počne bježati glavom bez obzira. Jedna, možda dvije bi se, poput lady Venetije, suočile s njime dovoljno hrabro da njega natjeraju na nesigurnost. Ta pomalo naivna, no urođena hrabrost, reakcija žene da se u opasnim situacijama bori umjesto da bježi, jedna je od najprimamljivijih karakteristika kod ženskih likova, pogotovo u ljubavnim romanima. Naša lady Venetia utjelovljuje lik koji savršeno balansira između srčane odvažnosti i djevojačke tvrdoglavosti – i upravo zato iz stranice u stranicu očarava.

Čuvaj se škotske ruke treći je roman u serijalu Škola za nasljednice (nakon romana Pod krinkom zavođenja i Povratak prognanog vojvode) koji se među morem ljubavnih romana s povijesnom pozadinom ističe upravo po tome što sa svakom novom knjigom uvodi sasvim nove, jedinstvene likove, drugačijih nacionalnosti, drugačijih društvenih staleža i drugačijih ciljeva. Trideseti je po redu u izdanju Naklade Neptun, najromantičnije nakladničke kuće u Hrvatskoj.

Jeffries neće razočarati

Ovo je roman o osveti, ali prije svega je to priča o pravednosti koja pobjeđuje čak i kada likove košta onoga što su najviše zavoljeli. Lachlan i Venetia zabavljat će vas svojim karizmatičnim nadmetanjima i zavoditi vas toplinom neskrivenih emocija, baš poput ovih ljetnih dana pred nama koje pozivaju na slobodu i opuštanje.

Tko još nije, neka obavezno zasuče rukave i pročita ovaj roman i njegove prethodnike, jer nam ovog ljeta iz Neptuna stižu dobre vijesti: pripremaju nam još dva hita. I ovaj puta radi se o autoricama za čije romane već čuvamo prazno mjesto na policama, Tessi Dare i Elle Kennedy

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *