Sabrina Jeffries Pod krinkom zavođenja Škola za nasljednice

POD KRIKOM ZAVOĐENJA NA GOODREADSU
SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE
KUPITE KNJIGU OVDJE

______________________________________________________________

I divljaci se mogu naučiti pristojnom ponašanju. Samo ako to uistinu žele.

Prošle sam se godine na Interliberu na vlastite uši uvjerila koliko čitateljica s nestrpljenjem očekuje “još nešto” od Sabrine Jeffries. Tražili smo još, još odličnih Sabrininih naslova, što znači da ove godine zadovoljno možemo trljati dlanovima jer – zaista je stigla nova Sabrina! Pod krinkom zavođenja jedan je od noviteta koji će Naklada Neptun predstaviti na ovogodišnjem Interliberu, ostvarujući time ponovno želje svojih vjernih obožavateljica.

Kad ne ide sve po planu igrat će se igra pod krinkom zavođenja

Lady Amelia Plume bogata je nasljednica kojoj ne fali udvarača. Nažalost, nijedan od njih nije upola toliko zanimljiv koliko je njoj potrebno da ga uopće počne smatrati dobrom prilikom za brak, a ona definitivno neće pristati na život proveden s dosadnim đentlmenom koji će je uzeti samo zbog njezinog miraza.

Taman kad osjeti želju za novom avanturom, Amelia ugleda bojnika Lucasa Wintera, američkog časnika koji svojom ljepotom oduzima dah, a čije godine vojne službe obećavaju dobar provod, koliko u prošlim, toliko i u budućim iskustvima.No Amelia uskoro saznaje da bojnikova prisutnost nije nimalo slućajna, a također ni benigna. On je čovjek na zadatku, muškarac u potrazi za zločincem. A upravo Amelia mogla bi biti ta koja bi ga mogla dovesti do njegova cilja.

Sabrina Jeffries Pod krinkom zavođenja Škola za nasljednice

No što će se dogoditi kada među britanskom damom i američkim đentlomenom počnu frcati iskre? Hoće li njihova privlačnost biti jača od razlika među njima?
I hoće li njih dvoje na vrijeme shvatiti da je ponekad potrebno odustati od osvete kako bi se moglo sačuvati one istinske vrijednosti i nastaviti sa životom?

Amerikanac u visokom društvu

Razlog zašto volimo povijesne romane u velikoj mjeri leži u privlačnosti londonskog visokog društva i svega što ono predstavlja. Tijekom čitanja nekoliko stotina stranica romana koji odaberemo i mi smo dio te sredine, a ako imamo posebno bujnu maštu, možemo se vrlo lako zamisliti u plesnim haljinama, veličanstveno ukrašenim kočijama, u društvu osobnih sluškinja koje na nas navlače metre skupocjenih tkanina. Jasno je samo po sebi da će se takvi romani bazirati na Britancima s podebljim novčanikom i cijenjenom titulom jednostavno zato što su takve osobe u razdoblju trajanja radnje bile u mogućnosti provoditi najveće promjene u društvu, a to je upravo ono na čemu se većina romana bazira. Titula znači moć, čak i kad iza nje ne stoji pozamašna svota skrivena u banci ili čarapi.

Upravo iz spomenutih razloga i ljubavi koje gajimo prema (često) zločestim i nestašnim grofovima, markizima i vojvodama iz Britanskog Carstva, ovaj roman zasigurno će nam zapeti za oko, i to već samim pogledom na naslovnicu. Naime, na njoj ćete, uz britansku, ugledati i američku zastavu. 

Sabrina Jeffries Pod krinkom zavođenja Škola za nasljednice

Noviteti na Interliberu

Roman Pod krinkom zavođenja predstavit će nam američkog vojnika, čovjeka koji se u potpunosti razlikuje od uglađenih (čak i uštogljenih) velikaša na koje smo navikli, što po ponašanju, odgoju pa sve do životnih navika. S obzirom da se radnja odvija u doba kada su odnosi između Britanije i Amerike bili zategnuti, Lucas će se susretati s problemom uklapanja u društvo. Pritom ne pomaže činjenica da je i sam tvrdoglavi, odlučan čovjek na zadatku, s vrlo jasnim ciljem: da provede pravdu.

Postoji li još nešto o Sabrini Jeffries što bismo trebali naglasiti, a da već otprije ne znamo? Njezini romani puni su vješto napisanih dijaloga, ponekad prikrivene a ponekad vrlo očigledne napetosti, te profinjenog humora, a sve to u službi je stvaranja jedinstvenih likova koje ćemo dugo pamtiti.

Pod krinkom zavođenja iz novog serijala

Kao što smo se već uvjerili, Neptunovci nam u svojoj nakladi redovito donose nešto novo, neviđeno i neočekivano, elegantno ukomponirano u ono isprobano i tradicionalno. To su učinili i ovaj puta. Ovo je prvi roman u novom serijalu Škola za nasljednice, čija je originalna verzija postala bestsellerom odmah nakon objavljivanja, još 2006. Roman će se predstaviti na ovogodišnjem Interliberu s još dva iz njihove naklade (Jennifer Ashley: Savršena supruga vojvode od Kilmorgana i Colleen Hoover: Sve tvoje savršeno). Dakako, knjigu  možete čitati neovisno o tome jeste li pročitali dosad objavljene Sabrinine romane.

Nema dvojbe oko toga da će se ovaj roman naći na brojnim listama za kupnju vjernih čitateljica ljubavnih romana, pa je jedino što mene zanima pitanje koliko brzo će vam knjiga postati favorit.

Rose Strong
Latest posts by Rose Strong (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *