Sabrina Jeffries Povratak prognanog vojvode Škola za nasljednice

POVRATAK PROGNANOG VOJVODE NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

_____________________________________________________________

Ako se dosad još niste upisali, dobro došli u Školu na nasljednice! Govorim, dakako, o serijalu iz Nakade Neptun, u kojem je nedavno (nakon prve knjige, Pod krinkom zavođenja) objavljen već drugi roman pod nazivom Povratak prognanog vojvode.

Vjerne čitateljice vrijednih Neptunovki sigurno budno prate svaki potez najromantičnije izdavačke kuće u Hrvatskoj, pa su (a i ja skupa s njima) jedva dočekale ovu ljepoticu. Za slučaj da se i vi još niste upoznali sa Sabrinom i njezinom verzijom modernih remek djela s povijesnom pozadinom, na pravom ste mjestu.

Povratak prognanog vojvode u stilu

Louisa North smatra se neovisnom i pametnom ženom, sposobnom donositi odluke za dobrobit ne samo sebe, već i cijele države.Na njezinu žalost, jedine koje se s njome slažu su njezine prijateljice koje imaju isti problem kao i Louisa – one su žene.

Osim dosadnih konzervativaca, problem joj predstavlja i Simon Tremaine, vojvoda od Foxmoorea, koji se nakon dugih godina prognaništva u Indiju napokon vratio kući.

Ne samo da je Simon naumio ovaj puta u potpunosti je zavesti, nego izgleda da je on jedini mučkarac koji u potpunosti podržavan njezine političke ciljeve.

Zamisli ti to. Izgleda da će se Louisa morati udružiti s jedinim muškarcem koji ju je prije tolikih godina povrijedio.

Sabrina Jeffries Povratak prognanog vojvode Škola za nasljednice

Vojvoda se vratio, opasniji no ikad

Zamislite nakratko kako bi svijet izgledao da netko ima moć prognati muškarca na drugi kraj svijeta jer se usudio poljubiti lijepu djevojku. Ja prva tvrdim da život ženama ne bi bio ništa zabavniji nego muškarcima, iako bi ne bi one bile te koje bi bile prisiljene pakirati kofere (možda bi to i bio razlog zašto bi tjerali muškarce. Jer dok bismo mi žene svoje spakirale, muškarci bi već odradili svoju pokoru na drugom kraju svijeta 😜). Ali vratimo se mi na naše konkretno pitanje. 

Kralj je Simona poslao na dug put kako bi dobro zapamtio lekciju koju je trebao znati od samog početka: nema poigravanja s čednošću njegove kćeri! 
I tako je davnih dana započela priča Simona i Louise. Godinama se nisu vidjeli, a on se sada vratio. Iskusan, samopouzdan, bogat i – na našu neizmjernu radost – opasniji nego ikad prije.
Ovo mu je škola, rekao bi Gibonni…

Sabrina Jeffries Povratak prognanog vojvode Škola za nasljednice

Jeste li čitali predhodne Sabrinine romane?

Ovim nastavkom Sabrina je uspješno povezala svoj raniji serijal Kraljevsko bratstvo s novom pričom, a ni ovaj puta joj ne fali uvježbanog humora i iskričave senzaulnosti. Knjiga je čitka, izražaj jasan, a dijalozi živi. Likovi odišu jedinstvenošću i vabe na nastavak čitanja.

Ovom knjigom Sabrina je posebno vješto uspjela iskazati sliku društvenog stanja u Engleskoj 19.stoljeća, u doba kada su žene počele inzistirati na tome da je došlo vrijeme da postanu aktivni članovi društva. Taj je proces bio spor, a protiv njega žestoko su se borili konzervativci koji nisu mogli podnijeti nadolazeće promjene. Iako je potreba za ženskim pravima polako počela tinjati, ona je uvelike ovisila upravo o muškarcima – i muškoj voljnosti da žene podrže u njihovim nastojanjima. 

Čitanje i uživancija

Povratak prognanog vojvode pokazat će nam da su ženske ideje mogle zaživjeti samo ako ih je društvu predlagao muškarac visoke titule i zvučnog imena – a najzanimljiviji dio je, dakako, način na koji se stjecalo njegovo povjerenje.

Povratak prognanog vojvode još je jedan u nizu naslova koji ćemo dugo pamtiti, a ovdje možete čitati i o ostalima iz serijala. Preporučujem ga uz slatki kolačić i šalicu popodnevne kave. 
Uživajte!

Rose Strong

2 thoughts on “Sabrina Jeffries: Povratak prognanog vojvode (Škola za nasljednice #2)”

  1. “Kralj je Simona poslao na dug put kako bi dobro zapamtio lekciju koju je trebao znati od samog početka: nema poigravanja s čednošću njegove sestre!” Louisa je kraljeva vanbračna kći, ne sestra 😉

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *