Kenan Crnkić Pazi kojeg vuka hraniš recenzija

PAZI KOJEG VUKA HRANIŠ NA GOODREADSU

SLUŽBENA STRANICA AUTORA

KUPI KNJIGU OVDJE

_________________________________________________

Možda ovaj naizgled negativistički pristup na početku recenzije ne djeluje baš poticajno, ali ali pitanje je itekako motivirajuće ako pobliže razmislimo o njemu, a odgovor još više. On leži među stranicama knjige Pazi kojeg vuka hraniš, dr.Kenana Crnkića.

Što je to sreća? Nevjerojatno, ali takvo što ne postoji.”

Ovo je knjiga u kojoj autor ispituje definiciju i značenje sreće. Mnogo pročitane literature, ispitivanja tuđih iskustava, a i prisjećanje vlastitih, doveli su ga do spoznaje da je sreća zeznuta stvar – a ujedno i vrlo jednostavna. Za nju vam nitko ne može dati recept ili garanciju. Nitko vam je neće definirati. Nitko vam je neće stvoriti i nitko vam je neće uništiti.

Jedini koji imaju imalo riječi o tome kako će izgledati vaša sreća, hoće li je biti i što će ona značiti ste vi sami.

  • Danas može biti posljednji, ali i prvi dan tvojeg života.
  • Spoznaj što ti stvarno nedostaje.
  • Ne postoje granice, osim onih koje si sam postaviš.
  • Samo željeti nije dovoljno.
  • Što je uistinu važno?
  • Čuvaj se komfora, izađi iz okvira.
  • Pazi kojeg vuka hraniš.
  • 77 pitanja koja svakih 7 dana trebate postaviti sami sebi!

Dr.Crnkić svoju knjigu dijeli na 8 poglavlja, čiji samo naslovi su već dovoljni da nas posjednu i zaposle nam moždane vijuge na neko vrijeme. Razmislimo malo o ovim tvrdnjama:

Tko je taj njegov vuk? Možemo li iz ovih tvrdnja zaključiti u kakvom se grabežljivcu radi? Vuk dr.Crnkića su naše misli, naše tvrdnje i uvjerenosti o sebi samima. Ako hranimo dobrog, pozitivnog, optimističnog duhovnog vuka u nama, taj će u nama i preživjeti, takvi ćemo biti.
Ova knjiga tvrdi da smo sami kovači svoje sreće, a naši snovi i vizije ne ovise ni o kome osim isključivo o nama samima. Svaka propuštena prilika ide na našu dušu. Svaka neostvarena želja naš je teret. Bez nas, te želje i vizije će umrijeti. Ali ne vjerujte meni, dr.Crnkić će vam, kroz priče marljivo prikupljene iz cijelog svijeta, to i dokazati.

Ovo je druga knjiga o samopomoći iz Fokusa koju recenziram ( o Nauči živjeti pročitajte ovdje) i moram priznati, još bolja.
Uz to što obrađuje tematiku pronalaska načina da sami poboljšamo vlastiti život, potiče nas da se zagledamo u vlastitu odlučnost i snagu želje, dolazi nam, za promjenu, od autora s nama bliskog govornog područja. Dr.Crnkić i sam je spoznao važnost literature koja promiče unutarnju snagu u usmjeravanju pojedinčeva života, a na kraju odlučio i sam progovoriti o tome, shvativši da u našoj neposrednoj okolini ne postoji literatura koja bi takve ideje promicala. Nema nikoga tko bi pisao o uspjehu. Nikoga tko bi pisao o sreći. Znači li to, da nemamo pojma kako postići bilo što od toga?

Pazi kojeg vuka hraniš knjiga je malih dimanzija i otprilike 140 stranica. Dizajn je jedinstven s nekoliko bijelo na crnom umjesto crno na bijelom stranica i meni je apsolutno odličan. Ova knjiga stane u svaki torbu i malo veći džep, a toliko je sažeta i precizna da, kad biste krenuli podcrtavat dijelove koji najviše motiviraju, podcrtali biste ju od korica do korica. Ja sam u njoj uživala.

Zavirite u ovu knjigu, nahranite danas dobrog vuka. A za više knjiga sličnih ovoj, kliknite ovamo.

Disclaimer: ova recenzija prvi je puta objavljena 26.1.2017. na staroj adresi bloga

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *