Elle Kennedy: Pogreška Off-Campus #2 recenzija

POGREŠKA NA GOODREADSU

SLUŽBENA STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

________________________________________________________________

Započnimo ovu recenziju minutom šutnje u čast našem zdravom razumu koji je nepovratno ispario od pogleda na naslovnicu ove knjige ispod. Naš mozak je možda otkazao, ali su zato proradili neki drugi dijelovi naše anatomije? Mislim stvarno, nije za zamjeriti onima koji bi se zdrave pameti odmah odrekli u zamjenu za ovu ljepotu (recimo ja, ali nećemo sad upirati prstom). Pričam o Pogrešci, drugom romanu iz serijala Off-Campus, autorice Elle Kennedy u izdanju Naklade Neptun.

Pogreška koja to nije

Logan žudi za curom najboljeg prijatelja. Klipan. Svoju tugu i grižnju savjesti utapa u jednonoćnim avanturama s curama koje se ne mogu podičiti razinom morala koja bi kod bilo koga izazivala pretjerano divljenje, ali tko je on da sudi. Jedne večeri slučajno pokuca na Graceina vrata, a nedugo nakon toga svjetski se osramoti. Nikad u životu nije mu se dogodilo da curu ne dovede do orgazma, ali očigledno za sve postoji prvi put. Sad ne može spavati zbog drugačije vrste grižnje savjesti. S ženama nikako na zelenu granu. On naprosto mora popraviti tu grešku. I potruditi se da usput ne napravi desetak novih.

Jedva smo ju čekali

Pogreška nam je iz Naklade Neptun stigla za prošlogodišnji Interliber, a nastavlja priču četvorice prijatelja, studenta i igrača hojeka na ledu. Svaki od njih zaslužio je svoju knjigu, a tema naslova pred nama su John Logan i njegove interesantne eskapade. 
Autorica je ponovo stvorila likove čija se kompleksnost vidi tek ako si dozvolite zagledati se dublje od keramike kojom se dotični razmeće. Ne niže, cure, dublje ?

Ja volim new adult žanr (likovi između 18 i 30 godina). Možda mi je čak i najdraži jer likovi nekako uvijek budu oni koji dobiju najbolje od oba svijeta: imaju dovoljno godina da stignu proživjeti nešto što je ostavilo utjecaj na njihov život, a s druge strane, godine u kojima tek trebaju naučiti živjeti s time su pred njima. Uz to, imaju najviše smisla za humor i kreću se u društvu koje je jednako otvoreno prema različitostima koje im život baca pred noge. 

Ova knjiga ima sve od nabrojenog. Likovi imaju pozadinu koja opravdava njihovo ponašanje, ali svakodnevne odluke dovode ih do novih prilika, otvaraju nove svjetove i mogućnosti. U Pogrešci ponovo uranjamo u život mladih ljudi s ozbiljnim obavezama, ali one ih nisu lišile optimizma, a čak i kada im je nada na klimavim nogama, ne posustaju.

Čitam i iščekujem. A vi?

Pogreška je divan nastavak ovog serijala (o Pogodbi, prvom romanu, možete čitati ovdje), a ja sam već napeta za trećim dijelom. U svakoj od dosadašnjih knjiga autorica nam na kapaljku daje informacije u likovima koji nas tek čekaju, a u ovom dijelu ta koja me zapalila, bila je scena svađe između Deana i jedne dosad nepoznate djevojke. Dean je do sada predstavljen kao najveći igrač među četvoricom. Baš me zanima hoće li mu dotična djevojka i dalje predstavljati probleme ili će mu pažnja skrenuti na potpuno drugu stranu. Jesam li već rekla da jedva čekam?

Što vi kažete? Jeste li pročitali Pogrešku ili možda namjeravate ovih dana?

Disclaimer: ova recenzija prvi je puta objavljena 19.1.2017. na staroj adresi bloga

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *