Sabrina Jeffries: U prinčevoj postelji (Kraljevsko bratstvo #1)

U PRINČEVOJ POSTELJI NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

___________________________________________________________________________

Knjiga o kojoj ću vam danas pisati jest U prinčevoj postelji, a napisala ju je Sabrina Jeffries još 2004. godine. Knjiga je dio trilogije kojoj je već objavljen i drugi dio, Kako udovoljiti princu, a na stranicama Naklade Neptun saznala sam da će treći dio biti objavljen nakon ljeta. Knjiga je prva u serijalu Kraljevsko bratstvo.

U prinčevoj postelji vrebaju opasnosti

Katherine Merivale ima problem. Njen najbolji prijatelj, ujedno slobodan ženik i muškarac koji odgovara svim njezinim kriterijima koje bi budući suprug trebao zadovoljavati, nikako da je zaprosi. Ne pomaže joj ni činjenica da joj majka zbog njenog statusa neudane žene neprestano kvoca, a mlađa braća još uvijek nemaju osiguranu budućnost jer ona nikako da stupi pred oltar i domogne se nasljedstva koje joj zakonski može pripasti tek nakon što se uda. 

Alec Black kuje plan koji bi ga trebao izbaviti iz dugova i omogućiti mu obnovu imanja. Sve što treba učiniti je oženiti se bogatom nasljednicom prije nego ona shvati kako je on ništa doli lovca na miraz. Vrlo jednostavna računica zapravo, jer brak ionako nije ništa drugo nego uspješan poslovni dogovor koji bi prema njegovoj procjeni trebao uključivati zgodnu Katherine. Postoji tu mali problem tog njenog drugog potencijalnog zaručnika, ali Alec ne može tog tipa shvaćati zaozbiljno. Ne kad je on jedini kojemu dopušta raditi neke prilično zanimljive i zadivljujuće stvari.
Ali vrijeme leti i unatoč tome što Kateini osjećaji prema Alecu rastu, to ne znači da joj moždane stanice odumiru pod utjecajem njegova neodoljiva muškog šarma. 
Što će se dogoditi kad Kate prokuži Alecovu igru? 

Zaljubljeni u povijesne roman(s)e

Ima nešto nostalgično i neodoljivo zavodljivo u povijesnim romanima, slažete se? Sama pomisao na nestašne heroine koje nevino trepću okicama, dok istovremeno jednom nogom prekoračuju granice ondašnjih strogo postavljenih normi nekako ostavljaju dojam kao da se s njima, i mi uspijevamo izboriti za neku vrstu slobode. Taj njihov put koji tijekom romana slijedimo, od djevojke okovane društvenim normama do žene nesputane plitkim kriterijima dvolične elite, pratimo sad sa smijehom, sad sa suzama, neki ohrabrujući djevojke u pokušajima da sačuvaju svoja neiskusna srca, a neki možda navijajući da dotični gospodin uspije u naumu da dami pokaže prave radosti života.

Kako bilo, uvijek nas na neki način uspiju osvojiti i likovima i intrigantnim obiteljskim prilikama zbog kojih konstantno tražimo još.
I u ovom romanu našla sam onu preciznu harmoniju između nestašnog humora i istinskih emocija koje stavljaju na kušnju ljudske sudbine i naše živce kao čitatelja i promatrača. Zanimljivi likovi i dogodovštine londonskog visokog društva garantiraju još jedan roman koji pruža dobar provod od prve do zadnje stranice.

Bez daljnjih filozofija preporučujem svim ljubiteljima romantičnih sretnih završetaka! Recenzije sličnih romana možete pronaći ovdje.

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *