Sabrina Jeffries: Kako udovoljiti princu (Kraljevsko bratstvo #2)

KAKO UDOVOLJITI PRINCU NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

___________________________________________________________________

Nedavno sam objavila recenziju prve knjige iz ovog serijala, ali nisam mogla odoljeti ni da pročitam drugu, pa zašto onda ne i ovu komentirati? Drugi nastavak iz povijesnog ljubavnog serijala Kraljevsko bratstvo donosi Naklada Neptun, a naslov romana je Kako udovoljiti princu

Kako udovoljiti princu koji ne želi surađivati?

U centru ovog romana dogodovštine su drugog nezakonitog sina princa od Walesa, Marcusa Northa, zastašujućeg vikonta Drakera. Kao što mu i samo ime govori, a karakter potvrđuje, Zmajski Vikont nije baš previše druželjubiva i susretljiva osoba. On zapravo toliko zazire od društva da je to već stvarno prešlo neke ekstremne mjere, ali pravi problem nastaje kada se u društvo mora vratiti kako bi se pobrinuo za budućnost svoje sestre. Sve počinje kada ga jednom prilikom posjećuje dotična lady Regina Tremaine koja tvrdi da on stoji na putu sreći između njezina brata i njegove sestre. Dama je ujedno toliko uporna u svojim zahtjevima da Draker dozvoli njezinu bratu da udvara Louisi da on prema njoj počne osjećati neku čudnu i neobjašnjivu privlačnost. Uskoro joj postavlja uvjet: njezin brat smije udvarati njegovoj sestri jedino ako Draker može udvarati Regini. 

Uvjerena u to da može odglumiti tu ulogu kako bi njezin brat dobio priliku koju zaslužuje, Regina prihvati njegov zahtjev. Ipak, stvari nisu toliko jednostavne kakvima ih je ona smatrala, jer se uskoro ukaže kako joj Marcus svojim neotesanim ponašanjem komplicira život više nego što ga olakšava. S druge strane, Marcus se dovodi u priliku da mora preispitati svoj odnos prema društvu i način na koji se odnosi prema ljudima. Ili to ili će izgubiti Reginu.

kako udovoljiti princu recenzija 1

Vikont koji sve najbolje zna – a nema pojma!

Evo nam muške tvrdoglavosti u njenom punom sjaju. Čitali smo već o djevojkama pametnim i malo previše samouvjerenima za vlastito dobro, a u ovom romanu nailazimo na muškog lika čije odbijanje slijeđenja društvenih normi pomalo prelazi granice obične arogancije. Da, dobro je imati vlastito mišljenje i stajati iza njega, ali ne možemo uvijek glavom kroza zid. Iza Drakerovih uvjerenja stoji gorko saznanje o njegovoj prošlosti i disfunkcionalnoj obitelji, a kao što svi jako dobro znamo, starih uvjerenja se teško odreći. Dok vas posljedice tog odbijanja ne mlatnu po glavi kad se tomu najmanje nadate.
Ipak, prava ljubav i dalje pobjeđuje kada joj damo priliku, pa će tako i ovaj pametnjaković uskoro shvatiti da postoje i pametniji od njega. Put mu neće biti lagan, ali držimo mu fige.

Lady Regina drugi je lik čiju je situaciju zanimljivo pratiti iz perspektive tadašnje svakodnevice. Neću previše otkrivati, ali ona ima problem koji je i danas vrlo čest, a koji se u njezino doba “liječio” na poprilično inovativan način- ignoriranjem 😛 (ali ako je to bilo najbolje rješenje, bolje to nego čudna eksperimentiranja i prčkanja pa nečijoj glavi). U svakom slučaju, tijekom čitanja bilo mi je interesantno pratiti kako se ona s tom preprekom nosi.

kako udovoljiti princu recenzija

Želimo još Sabrininih romana

Još jedan Sabrinin roman iz žanra povijesne romantike koji će vam zasladiti dane je pred vama, a ja ga svakako preporučujem. Možete ga čitati kao poseban roman, ili se prije njega počastiti njegovim prethodnikom i doživjeti likove u putpunosti i do kraja. Uz njega ćete se dobro zabaviti, malo nasmijati, možda čak i malo isplakati. U svakom slučaju, to je jedan od onih romana koji nam uvijek dobro dođu i uljepšaju dan. 

Prva knjiga u seriji, U prinčevoj postelji, recenzirana je ovdje. Ako ste poput mene, na polici već imate spremno mjesto i za posljednju, treću knjigu. Dok ju čekamo, svakako nam javite svoje dojmove za Kako udovoljiti princu

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *