Službena Harry Potter kuharica

SLUŽBENA HARRY POTTER KUHARICA NA GOODREADSU

KUPI KNJIGU OVDJE

____________________________________________________________

Službena Harry Potter kuharica – slane i slatke čarolije objavljena je 2021. u Lumenu i prvi puta prestavljena na Interliberu. Istog je trenutka oduševila sve čitatelje najpoznatijeg serijala ikad napisanog.

Slane i slatke čarolije

Davne 1997. objavljena je prva knjiga o Harryju Potteru, a prvi film je snimljen 2001. Svašta se od tada promijenilo, ali jedno je ostalo isto – i dalje obožavamo najvoljenijeg čarobnjaka na svijetu. Možda čak i više nego ranije. Nekad smo u njegovoj priči uživali samo kroz knjige, kasnije i kroz filmove. Danas imamo cijeli niz predmeta s motivom Harry Pottera, Hogwartsa, metloboja… Nosimo pidžame s motivom Griffindora, pijemo iz šalice koja ima bijela krila poput Hedwige, čak su i školske torbe dostupne u bojama hogwartsovih domova.

Jesmo li zaista iznenađeni činjenicom da je netko napisao knjigu recepata nadahnutu tom tematikom?

Službena Harry Potter kuharica

Iznenađeni nismo, ali oduševljeni definitivno jesmo!

Službena Harry Potter kuharica nadahnut će vas da se osjećate kao da sjedite u Velikoj dvorani za vrijeme svečane večere ili se opuštate vikendom u Hogsmeadu. Podijeljena je na dva dijela. U prvome se nalaze 22 slana recepta, a u drugome 22 slatka. Svaki od njih popraćen je slikom (hrane i scenom iz filma), mudrim savjetom ili nekim čarobnim detaljem.

Uz sastojke i upute za izradu jela, dostupne su oznake ako je jelo prilagođeno vegetarijncima, veganima ili osobama s bezglutenskom prehranom. Naznačeno je za koliko ljudi je namijenjena porcija, koliko vremena traje priprema i koji je stupanj zahtjevnosti pripreme.

Glavna odlika svih jela u ovoj kuharici jest to da su nevjerojatno oku ugodni. Možda će nam trebati malo više prakse i strpljenja kako bi nam svi recepti ispali onako kako izgledaju u kuharici, ali ja bih rekla da se to definitivno isplati. Za pomoć na kraju imamo i šablone koje možemo precrtati na papir za pećenje i koristiti kako bismo izradili oblike koji su opisani u receptima.

Je li službena Harry Potter kuharica već u vašim rukama?

Možda bi se mogla tamo naći ako vam je potreban poklon za nekog Harry Potter fana. Mogli biste pokloniti knjigu recepata ili ju iskoristiti da izradite neku od slastica u njoj opisanih. Tu vas čekaju Čarobni štapići od kruha, Pitice-bundevice, Keksi-mačevi Griffindora, ili torta kakvu je Hagrid donio Harryju onog dana dok su se upoznali. Naći ćete čak i recept za izradu kolača u obliku Hogwartsa!

Svakako nam javite kakvi su bili dojmovi.

A ako vas ne oduševljavaju samo fantastični recepti nego i fantastične priče, njih možete naći ovdje.

Rose Strong
Latest posts by Rose Strong (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *