Karen Marie Moning Ljubav izvan vremena Highlander

LJUBAV IZVAN VREMENA NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

_______________________________________________________________________

Ako se pitate što je to došlo Rose da je krenula s recenzijom prve knjige u serijalu Highlander, nakon što je već objavljena peta… to je onda zato što ne znate da je K.M.Moning moja najdraža autorica ikad. I ja jednostavno dosad nisam skupila riječi kojima bih mogla opisati koliko ju obožavam – a kad ne znam što reći, onda radije šutim. No riječi su nekako ipak isplivale, a s njima i ova recenzija. Ljubav izvan vremena tek je prva knjiga u ovom čarobnom serijalu – pa zaslužuje svu našu pažnju. Isto tako, prva je i koju vam donosim zahvaljujući knjiškom izazovu kojega sam nedavno započela, a kojemu se i sami možete pridružiti ili izazvati nekoga drugoga.

Ljubav izvan vremena i mitologija

U jednome trenutku živjela je nimalo zabavnim životom u 1997., a u drugome je sletjela u krilo tiraninu – u 1517.godinu! Adrianne nema pojma kako je to moguće i kako se dogodilo, no činjenica jest da je doputovala 500 godina u prošlost i odmah se bila prisiljena udati za moćnog ratnika kojega nikada ranije nije upoznala.

U dvorcu moćnog ratnika koji joj odmah zapne za oko, Adrianne upoznaje i misterioznog Adama Blacka, slugu koji odašilje nekim čudnim vibracijama koje nije moguće definirati. U to koliko je Adam opasan, Adianne će se uvjeriti kada je pokuša odvojiti od Jastreba.

Jastreb, upoznavši ju, shvaća da se s njezinim dolaskom ispunila zločesta želja njegova najboljeg prijatelja, pa će njega, impozantnog ratnika, prekrasnog muškarca i u kraljevstvu poznatog ljubavnika, napokon odbiti jedna žena. Dok pokušava u svoju ljubav uvjeriti prekrasnu Adrianne, koja i njemu jedva odolijeva, oboje će postati samo pijuni u igri puno moćnijih i srašnijih stvorenja koja skrivena vladaju našim svijetom već stoljećima.

Kad volim, onda obožavam

Unaprijed se ispričavam svima koji jesu znali koliko volim Moningovu, što će morati svjedočiti ovom fangirlanju. Naime, kad je 2019. Stilus najavio da će objaviti ovaj serijal, skoro sam se onesvijestila od miline. Serijal sam pročitala davnih dana, negdje oko 2015. (knjiga je objavljena u originalu 1997.). Sve je počelo s romanom Groznica tame kojega je svojedobno objavila Hena Com (u Srbiji je pod istim imenom objavljen u Urban Readsu), iz serijala Fever, ali sve je ostalo na toj prvoj knjizi. Fever me na kraju odveo do Highlandera.

Neću zasad previše pisati o ovom serijalu kao cjelini, jer čitamo tek prvu knjigu, no ja ga dobrim dijelom volim zamo zato što je jedan od rijetkih zaista kvalitetnih ljubavnih, ali fantastičnih serijala. Fantastični elementi nisu u samom centru pažnje, već se pojavljuju u pozadini i kroz sporedne likove, no pokretači su događaja koji su spojili likove. Temelje se na nordijskoj mitologiji koju autorica stravstveno proučava, a na kojoj se temelji cjelokupan njezin spisateljski opus.

Opasan ljubavni trokut?

On je prekrasan muškarac, a ona mrzi prekrasne muškarce. Jastreb i Adrianne imaju problem već u startu, a nijedno od njih ne zna da ih je nasanjkao netko treći. Čitateljima će sigurno za oko zapeti Adam Black, a bit će u pravu svatko tko pretpostavi da je on puno više od toga za što se prikazuje.

Za razliku od Jastreba koji je, unatoč tome što su ga žene oduvijek obožavale, uspio zadržati svoju skromnosti i pribranost, Black se ne zamara takvim trivijalnostima pa svoje samopouzdanje ne pokušava sakriti. U ovoj nam se knjizi pojavljuje kao umišljeni seronja, koji kao da posjeduje neku nadnaravnu moć kojom u svoju mrežu pokušava namamiti Adrianne, a u jednome trenutku pobojat ćemo se da mu to i uspijeva. No o Adamu ćemo još čitati, a ne mogu reći da mu se baš najbolje piše (dakako, gledajući s njegove perspektive).

Što se tiče Jastreba i Adrianne, njihova ljubav koja nadilazi granice vremena samo je početak bogate priče koja nas čeka. NJih dvoje svojom su ustrajnošću uspjeli osvojiti srce vilinske kraljice Aoibheal – najmoćnijeg bića u svemiru. A to ipak nešto mora značiti.

Ljubav izvan vremena tek je početak

U serijalu Highlander objavljeno je ukupno sedam knjiga, od kojih je zasad u izdanju Stilusa prevedeno njih pet. Redoslijed čitanja serijala je sljedeći: Ljubav izvan vremena, Povratak divljeg ratnika, Dodir divljeg ratnika, Poljubac divljeg ratnika, Mračni ratnik.

Ako još niste zavirili u ovu knjigu ili ovaj serijal, onda je ovo pravo vrijeme da se s njime upoznate. Ako jeste, svakako u komentaru ostavite vaše mišljenje, a onda ovdje provjerite koji biste još od ljubavnih romana mogli otkriti.

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *