KRADLJIVAC POLJUBACA NA GOODREADSU

KUPI KNJIGU OVDJE

_______________________________________________

Dosad ste na policama knjižara već sigurno zamijetili ime sasvim nove autorice u izdanju Mozaik knjige. Ako još niste čuli za L.J.Shen, ne brinite, upravo nam je predstavljen prvi njezin roman preveden na hrvatski, Kradljivac poljubaca.

Autorica je dosad objavila više od dvadeset romana. Ne mogu se pohvaliti da sam uspjela užicati intervju, no s obzirom da o njoj još jako malo znamo, uspjela sam pronaći nekoliko informacija o njezinom stvaralaštvu koji će nam pomoći da je malo bolje upoznamo. U nastavku vam zato donosim par najvažnijih informacija o njezinoj karijeri i romanima.

L.J.Shen živi u Kaliforniji s mužem, sinom i mačkom, a osim čitanja, rado gleda serije na Netflixu i HBO.

Obično piše osam mjeseci unaprijed, a drži se isprobanih tema i uvijek piše o temama o kojima voli pisati, bez obzira na trendove. Stvara romantične priče kojima su najveća zajednička poveznica snažni alfa muškarci na kojima inzistira. Voli pisati i o imućnim junacima, a pritom joj je važno postići kod likova i pobuditi kod čitatelja široki spektar emocija, od mržnje do ljubavi, pa preko straha, nervoze sve do neizvjesnosti nad sudbinom i opstankom odnosa među protagonistima.

Smatra da svaki autor u nekim stvarima mora biti konzistentan, dok istodobno ne smije ostati predvidljiv. Tako inzistira u stvaranju muških likova – alfa mužjaka i zna da njezini čitatelji očekuju široki raspon emocija pa im to u svakoj knjizi i daje.

Dobro je upoznala svoje čitatelje pa zna što od nje očekuju i traže, no to ne znači da će im baš sve to uvijek i dati. Piše u nekoliko žanrova, young adultu, new adultu; stvara romantične komedije, priče o mafijašima, naivnim junakinjama, djevicama, ženskarošima, vezama za jednu noć… a najvažnije joj je da čitateljima priušti dvije stvari: iznenađenje i ono nešto specifično i samo njezino.

Izrazito je aktivna na društvenim mrežama zahvaljujući čemu se njezine knjige toliko dobro prodaju. Dan započinje i završava komunikacijom s čitateljima, a trudi se da nijedan komentar njezinih čitateljica ne ostane neodgovoren. Komunikaciju s obožavateljima ne doživljava kao obavezu već kao dio posla koji joj pričinjava veliko zadovoljstvo. Možete ju pratiti na Facebooku i web stranici.

Trudi se godišnje objaviti tri romana, i unatoč tome što uvijek ima pokoje djelo ima spremno za objavu, ne želi objaviti više knjiga istodobno kako svoje čitatelje ne bi zatrpala štivom. Za pisanje i uređivanje jednog romana, a kako bi on bio kvalitetan i kako bi njime bila u potpunosti zadovoljna, potrebno joj je pet mjeseci.

Kad je (samostalno) objavila svoj prvi roman, nije imala pojma što radi. Kao potpuno nova autorica nije još bila dobro upoznata sa svim mogućnostima koje pruža činjenica da nije vezana za izdavača, niti je poznavala platforme koje bi joj olakšale prodaju. Nakon što je napisala drugi roman, odvojila je mali budžet i angažirala marketinšku agenciju za promociju romana, a tada su stvari buknule. Naučila je svoje romane plasirati na tržište na kojem je pronašla čitateljstvo, a nakon toga otvorila stranicu za obožavatelje na Facebooku kako bi s njima uvijek mogla dijeliti najvažnije informacije.

Ipak, što se tiče informacija o knjigama, ne voli baš puno odavati prije nego što objavi knjigu. S obzirom da je tržište ljubavnih romana vrlo plodno, ne voli dijeliti detalje kako netko drugi ne bi posudio njezinu ideju. Upravo zato su i sažeci na njezinim knjigama vrlo škrti i oskudni. No taj zločesti manjak informacija nadoknađuje vrlo maštovitim naslovnicama koje privlače pažnju, a od kojih nam najčešće rastu zazubice.

Ako još niste pročitali Kradljivca poljubaca, nadam se da sam vam barem u maloj mjeri uspjela odgovoriti na pitanja koja ste možda imali o tome što od L.J.Shen možete očekivati. Za više informacija uputno je, dakako, skoknuti na web stranicu autorice ili pričekati recenziju romana koja uskoro stiže.

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *