Elle Kennedy Pogodba Off-Campus #1 recenzija

POGODBA NA GOODREADSU

SLUŽBENA STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

________________________________________________________________

Evo je. Pogodba.  New adult roman koji je pokrenuo lavinu ženskih uzdisaja u Hrvatskoj i regiji. Objavljen je u Nakladi Neptun, a označava početak novog sportskog new adult serijala, Off-Campus, koji će nam uskoro postati omiljeni.

Je li pogodba zaista dobra ideja?

Hannah Wells za sebe bi rekla da se sasvim dobro nosi sa životom nakon tinejdžerske traume koju je doživjela. Osim što su joj se odonda sviđala samo dva frajera. Jedan od njih je njezin bivši koji ju je napucao, a drugi ni ne zna da ona postoji. U tom pogledu devedeset posto djevojaka njezina uzrasta moglo bi se poistovjetiti s njome. Ali Hannah je rasturila na testu iz etike koji su gotovo svi iz njezine grupe pali. Koliko nas se sada može poistovjetiti s njom? Možda onih deset posto kojih je ostalo od zadnjeg prebrojavanja.  Hannin život uglavnom je OK, što znači prosječan i običan, ali zadovoljavajuć.

Garret Graham vođa je fakultetskog tima hokejaša na ledu i ako uskoro ne ispravi kolac koji je dobio na kolokviju iz etike, sljedeću utakmicu će pratiti s klupe. Cura čije ime je zamišljao da počinje na M zapravo se zove Hannah, on ju je upravo upoznao na izlazu iz učionice i glatko ga je otpilila kad ju je zamolio da mu drži instrukcije. Ona ima oštar jezik i dobro dupe. Ali Garrett ima prioritete, a oni uključuju hokej i pozitivnu iz etike.  Garrettu ubrzo padne na pamet ideja: instrukcije u zamjenu za popularnost. Hannah zna da popularnost znači pažnju onoga koji ju do sada nije primjećivao.  Kad oboje izračunaju isplativost svojih ciljeva, sklopljena je pogodba.

Elle Kennedy Pogodba Off-Campus #1 recenzija

Jedna jako dobra knjiga

Ja sam ovaj roman pročitala u jednom danu. Ponekad mislim da bih trebala preispitati vlastite prioritete jer mi se život svodi na okretanje stranica knjige i jedini pen*s koji vidim je onaj kojeg si sama zamislim čitajući zgodnu stvar poput ove, ali onda se sjetim da je i takav penis bolji od nikakvog pen*sa, pa sam sretna. Da znam, treba me liječiti… ? Poanta ove moje sramote je ta da knjigu jednostavno nisam mogla spustiti. Humoristična je, opuštajuća i zarazna. Likovi su me osvojili, a oni muški sporedni su čak uspjeli dobar dio pažnje usmjeriti na sebe, iako njihov red dolazi tek u ostalim nastavcima.  O Garettu neću ni počinjati, jer ako počnem, ovaj post nikad neće ni biti objavljen. Dakle ovo je za opće dobro.

Elle Kennedy Pogodba Off-Campus #1 recenzija

Bolje zaista ne može

Ne dajte se odgovoriti od Pogodbe. Ako očekujete neku sladunjavu ili pak isforsanu zavrzlamu fakultetskih eskapada, tek se onda ne dajte odgovoriti od Pogodbe. Elle ni sa kojim segmentom ovog romana nije otišla predaleko, radnja joj teče glatko, a likovi su vjerodostojni i poistovjetivi. Sve u svemu, ovo je jedan roman koji zrači optimizmom i pozitivizmom.  Da, postoje ružne pozadinske priče iza karakternih osobina njenih likova, ali sve ih je uklopila s mjerom i preciznošću. 
Čujte, bliži se Božić. Ako ćete nekome (tko se usudi glasno izgovoriti riječ penis, inače stvarno nema smisla) kupovati ljubić, kupite mu onaj koji zrači zaigranošću i ima taj neki veseli podton ispod svih površinskih zavrzlama. Ne igrajte na knjigu koja guši teškom suosjećajnošću ili patetikom u ove sretne dane. Nek’ se sjećaju tog poklona s osmijehom na licu, a ne sa suzom u očima. Ciljajte na pozitivu jer nje i ovakvih romana nam zaista treba više.

Za više knjiga Elle Kennedy, kliknite ovdje.

Disclaimer: ova recenzija prvi je puta objavljena 17.11.2016. na staroj adresi bloga

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *