smythe-smith

SERIJAL SMYTHE-SMITH NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

________________________________________________________________

Smythe-Smith je serijal od četiri povijesna ljubavna romana objavljen u Mozaik knjizi. Romani su objavljivani ovim redoslijedom: Ljepše od raja, Noć poput ove, Zbroj naših poljubaca i Tajne sir Roberta Kenworthyja.

Obitelj Smythe-Smith

Smythe-Smithovi obitelj su koja živi u svijetu i u doba Bridgertona. Ne samo to, oni se i poznaju, a u knjigama u ovoj seriji, čak će se i pojaviti neki od Bridgertona. Ako pak ste pratili romane iz serijala Bridgerton, već ste ponešto čuli o Smythe-Smithovima. Ako ste gledali seriju, pogotovo drugu sezonu, primijetit ćete da su se spominjali i tamo, kao gosti na jednoj zabavi.

Radi se o uglednoj obitelji s jednim vrlo čudnim običajem, a taj je da od ženskih neudanih članica traži da nastupaju u kvartetu. Problem je u tome što nijedna od njih niti zna, a niti želi svirati i nastupati. No tradicija se ne prekida niti ako to značilo da će gosti morati trpjeto torturu s osmjesima na licu. A to pa nam samo pokazuje dvoličnost visokog drušva tog vremena. Iz hinjene pristojnosti bili su se spremni praviti da glazbenice zvuče poput slavuja, a s druge strane međusobno su si iza leža smještali kojekakve spletke.

Ljepše od raja

Prvi roman u seriji zove se Ljepše od raja i objavljen je u siječnju ove godine. U njemu dobivamo uvod u obiteljske odnose. Likovi se u ovoj knjizi zbližavaju nakon grofove ozljede za koju je indirektno kriva Honoria Smythe-Smith. Naime, on se ozlijedio nakon što je spašavao nju, koja je prethodno izvela ne baš dobro osmišljenu spačku.

Ova knjiga zanimljiv je uvod u serijal, čiji je drugi nastavak još bolji od prvoga.

Noć poput ove

U glavnoj ulozi romana Noć poput ove jesu mlada guvernanta i Daniel Smythe-Smith. Ona se već dobri niz godina pretvara da je netko drugi kako bi se žaštitila od nepravde koju su joj nanjeli. A nepravda je nanesena i njemu. Daniel se vraća iz Francuske, kamo je nekoliko godina ranije morao pobjeći pred ocem čovjeka kojega je ranio. Vrativši se u London, Daniel je zatekao Annu kako svira u kvartetu s njegovim sestrama.

Ovo je, zajedno s trećim romanom, po mojem mišljenju najtajanstveniji nastavak u serijalu. Sve nas zanima što se zaista dogodilo između Daniela i Hugha, a te dvije knjige upravo nam to otkrivaju.

Zbroj naših poljubaca

Hugh je taj koji primio Danielov metak, ali je i osoba koja zna da je sve skupa bila glupa pogreška koju su obojica skrivili. No on će zbog nje zauvijek morati živjeti kao bogalj. Još teže mu postane kad mu se počne sviđati Danielova sestra. Osjećaj je kao da se sudbina poigrava s njime. Ali što ako se sve ovo prije moralo dogodili kako bi se njih dvoje pronašli?

Za ovu knjigu, Zbroj naših poljubaca, moram reći da mi je možda najdraža u seriji. Hughovo i Sarino prepucavanje, napetost, strast… nekako mi odgovaraju.

Tajne sir Richarda Kenworthyja

U ovome nastavku, pod nazivom Tajne sir Richarda Kenworthyja, zaljubljuje se i neprimjetna Iris Smythe-Smith. Čim je Kenworhty zaprosi, život će joj se pretvoriti u košmar. Njegov je život obavijen tajnama. A jedna od njih je i razlog zašto si što prije mora pronaći suprugu. Ovaj roman pun je strasti koja prethodi razočaranju i odbojnosti.

No tjera nas na nostalgične misli i budi želju za još Smythe-Smithovih i još poneki nastavak, iako znamo da smo stigli do kraja.

Obitelj Smythe-Smith i neke nove autorice

Uvijek smo nekako razočarani kad se opraštamo od Julie Quinn, a s ovim romanom opraštamo se od već četvrtog njezinog serijala prevedenog na hrvatski. Posljednja knjiga u ovoj seriji objavljena je u rujnu ove godine, a želite li saznati više o prethodnim njezinim romanima, to možete učiniti ovdje.

No ako ste dobro pratili Mozaik knjigu zadnjih mjeseci, mogli ste zamijetiti novitete drugih autorica (npr. novi serijal Anne Harrington), a i neke nove autorice u ovome žanru. Jedna od njih je i Courtney Milan, koju odavno poznajemo jer je jedan od njezinih serijala bio među prvima u Nakladi Neptun.

Nego… hoćete li čitati Smythe-Smithove? 😉

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *