prava vatra

PRAVA VATRA NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

________________________________________________________________________

Prava vatra drugi je roman iz poznatog serijala autorice Sarah MacLean, Opasne ljepotice, objavljen u Mozaik knjizi.

Ona je prava vatra

Ona je princeza lopova i legenda bez lica, ljepotica koja u tajnosti ruci pravde privodi muškarce koji čine zločinačka djela usmjerena prema nevinima i bespomoćnima. Adelaide Frampton članica je ženske bande pod nazivom Opasne ljepotice, a njezin se put upravo susreo s njegovim.

Vojvoda od Clyborna ukočeni je pripadnik aristokracije, savršen u svakome pogledu. Zamislite njegovo iznenađenje kad se pronađe u fizičkom obračunu s jednom primamljivom, snažnom ženom. Ženom koja je odlučila spriječiti njegova brata da se oženi.

Ženom koja je postala njegova suparnica u utrci kroz Britaniju, najboljom džeparicom koju je ikada vidio i…najsenzualnijom ženom koju je ikada dotaknuo. Jedinom koja je sposobna otkriti sve njegove tajne. Jedinom čije tajne on želi otkriti. Baš ne sluti na dobro, zar ne?

prava vatra

Opasno dobar serijal

MacLean je jedna od mojih najdražih autorica kad su u pitanju suvremeno pisani povijesni ljubavni romani. Pomno sam počela pratiti njezine knjige još s provom serijom koju je Mozaik objavio, Pravila lopova. Spomenuti njezin serijal u centar pažnje stavlja bogate muške pripadnike najvišeg britanskog staleža, dok u seriji Opasne ljepotice, pratimo istoimenu “bandu” žena.

Zanimljivo je to da u oba serijala autorica obrađuje puno više od ljubavne priče. I upravo zbog toga, MacLean smatram izuzetno kvalitetnom. Najjednostavnije rečeno, njezini romani, osim da nas zabave, očaraju i raznježe romantičnom pričom nekog para, imaju još jedan cilj. A on je skrenuti pažnju na žene i njihove vještine izvan kuhinje i spavaće sobe. Sarah piše knjige u kojima se osjeća feminizam, no radi to elegantno i s mjerom. Ne zahtijeva, ne predbacuje niti kritizira. Njezine junakinje jednostavno neće imati potrebu sjediti u salonu i ispijati čaj…osim ako tu aktivnost neće završiti hvatanjem nekog zločinca ili eksplozijom. Na vrlo zabavan i opušten način autorica nam pokazuje da su žene sposobne mijenjati cijelo društvo. Još važnije, da one to čine u tišini, bez pompe i potrebe za samopromocijom među drugima.

Ovaj roman je prava vatra

Ima 440 stranica i svaka je zanimljiva. Adelaide i Clayborn zbližavaju se u prilično napetim uvjetima s prilično velikim ulozima na obje strane. I jedan i drugi puno toga mogu izgubiti, a njihovi gubici imali bi puno šire posljedice od njihove vlastite nelagode.

Roman je nevjerojatno dinamičan i zabavan. Jako mi se sviđa žensko društvo Opasnih ljepotica i izvanredno je opisano. Svaka njegova članica razlikuje se i izgledom i karakterom i okolnostima koje su je potaknule da se pridruži grupi. Sviđa mi se njihova proaktivnost, šašavost i tupa odlučnost koja ih tjera naprijed, pogotovo u trenucima kada uvjeti za pobjedu djeluju beznadni.

Muški lik i u ovoj je knjizi komplementaran ženskome. Clayborne nije neki uštogljeni papak kojemu treba objašnjavati zašto žena svoju svrhu vidi u ostvarivanju svojih snova, a ne tuđih konvencionalnih i predvidljivih zamisli. Njih dvoje gušt je pratiti na putu duž Britanije i natrag do Londona.

prava vatra

Želim još

To je jedini zaključak do kojeg mogu doći. Počevši s Pravom bombom, autorica nas uvodi u svijet skupine žena koje su se za dobrobit ostalih žena bile primorane boriti same i to najčešće protiv muškaraca koji su se prema svima njima ponašali kao prema svojem vlasništvu koje mogu ugnjetavati na načine na koje žele. Opće je poznato da su muškarci kroz stoljeća bili ti koji su krojili sudbine i svojem i suprotnom spolu, često bez imalo uviđavnosti. U ovim ćemo romanima tako uživati u slatkoj pravdi koja od ruku Opasnih ljepotica bude zadovoljena na račun svakog zlostavljača i ugnjetavača. Recite mi, može li bolje?

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *