Preporuke za Interliber 2022.

Kad bi se ljubitelje čitanja pitalo koje im je najdraže vrijeme u godini, Božić nam ne bi bio ni na kraj pameti. Ne kad znamo da početkom studenoga imamo Interliber. Već smo itekako obaviješteni o tome koje knjige nam izdavači pripremaju za sajam knjiga, a između redova i redova naslova, ja sam odabrala nekoliko njih koji su mi djelovali najprimamljiviji. Preporuke za Interliber 2022. možda i vama postanu nadahnuće da se počastite nečim neočekivanim i nepredvidivim.

Mozaik knjiga

Izdavač koji se brine da nam donese najšarolikiji izbor žanrova i kategorija. Mozaik knjiga  moj je to-go izdavač. Ako mi treba knjiga, kakva god knjiga, prvo ću provjeriti njihovu ponudu jer je uvijek najšarolikija. Ovaj puta igrom slučaja odabrala sam naslove koji, svaki na svoj način, govore o jedinstvenim i nevjerojatnim ženama.

Arijadna je roman koji priča poznati mit o Tezeiju, Arijadni i Minotauru, a autorica se posebno osvrće na žensku snagu i unutarnje bogatstvo. Toskanska grofica govori o ženi koja je za vrijeme Drugoga svjetskog rata živjela u Italiji, gdje osjeća potrebu biti dio zbivanja i pomoći sumještanima u borbi protiv okupatora. I na kraju, Uvjeravanje, knjiga koja je nedavno i ekranizirana (iako ne s najboljim ocjenama) vraća nam pod svjetla reflektora jednu i jedinu Jane Austen.

Preporuke za Interliber 2022.

Naklada Neptun

Za mene izdavač koji s najviše pažnje bira svoje ljubavne romane. Bili su i ostali najromantičnija izdavačka kuća u Hrvatskoj. Njihova pažnja usmjerena je na uski broj autorica, ali svaku nam predstavljaju s pažnjom i s razlogom.

Zato nije ni čudno da su za ovaj Interliber predstavili drugo izdanje romana Priča završava s nama. Knjiga je hrvatskim čitateljima predstavljena na Interliberu 2017. Tad sam bila radila na Neptunovom štandu i sjećam se kako su se sjajna slova razlijevala pod svjetlima reflektora, plijenila pažnju i poglede čak i slučajnih prolaznika. Naslovnica je bila savršena, a s ovim je izdanjem postala samo i bolja. Ali to nije jedina CoHo koja će nam ove godine biti predstavljena. Zato, pripremite se jer stiže roman Uspomene na njega, priča o majci, ožalošćenosti i krivnji. Takvu još niste čitali. I šećer na kraju, Kako zavesti hirovitu damu, i samim Neptunovcima najdraži roman Sabrine Jeffries. Ovo je priča koju smo čekali, ona o fantastičnoj lady Minervi i njezinom razvratniku.

Preporuke za Interliber 2022.

Egmont

Iz Egmontove bibilioteke Puls, odabrala sam dva naslova koji nemaju ništa zajedničko. Nedavno sam čitala roman Jezero od riječi autorice E.Henry i u potpunosti se oduševila romanom (iako me njezina knjiga People We Meet on Vacation nije nimalo oduševila). Čitam te kao knjigu zato se morala naći na mojem ovogodišnjem popisu. Prijevod naslova je izvanredan, a sažetak priče o književnoj agentici i karijeristici me uvjerio da knjigu moram imati i to što prije.

Drugi roman ovog izdavača koji vam mogu preporučiti je Randevu s Ramom. Ako na nekoga možete računati kad je znanstvena fantastika u pitanju, onda je to Egmont. Spomenuta knjiga prva je u seriji poznatih klasika o svemirskim avanturama, a napisao ju je poznati Arthur C.Clarke.

Preporuke za Interliber 2022.

Preporuke za Interliber 2022. – ostali izdavači

U kategoriji ostalih izdavača, odabrala sam tri knjige iz fantasy žanra namijenjene young adult publici.

U knjizi Slavne vještice (Školska knjiga) naći ćete priče o najslavnijim ženama iz serijala o Harry Potteru. Čitat ćete o Hermioni, Ginny i prof. McGonagall te ostalim ženama koje su ostavile traga. Toranj praskozorja još je jedna u nizu uspješnica Sarah J.Maas (Prijestolje od stakla #6), koju više nije potrebno ni predstavljati. Tko ju jednom počne pratiti, ne odustaje od njezinih knjiga (Fokus). I na kraju, roman Zli kralj (Stanek), treći u nizu, predstavlja jedan od mojih najdražih serijala, onaj o zlim vilenjacima i jednoj djevojci koja im je pokazala što znači pobijediti i vladati.

slavne vještice

Hoće li se koji od ovih romana naći na nekoj u zadnji čast stvorenoj listi? Svakako mi javite koje ćete vi žanrove za sebe odabrati na sajmu knjiga.

P.S. I ne zaboravite da su knjige o Harry Potteru, nakon niza godina, ponovno dostupne u Hrvatskoj. Trenutno ih (u pretprodaji) naručiti možete u Mozaik knjizi.

Rose Strong
Latest posts by Rose Strong (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *