Mozaik knjige siječanj

LJEPŠE OD RAJA KUPI OVDJE

ŠTO LORD ZAŽELI KUPI OVDJE

_________________________________________________________________________________________

Godina je počela, vrijeme je da proučimo što nas od izdavača novoga čeka. S obzirom da sam član Mozaikova Svijeta knjige, malo sam prelistala njihov katalog i odlučila iz njega za vas izvaditi najbolje informacije. Romani Mozaik knjige za siječanj 2023. kratak je pregled knjiga koje smo dočekali u siječnju, i najava onih koji slijede.

Počet ću priču s Juliom Quinn. Tko i nije znao za nju, itekako je naučio s obzirom koliku slavu je stekla ekranizacija njezinih Bridgertona. Nakon tog serijala, Mozaik knjiga bacila se u objavljivanje i druge serije, Rokesby. Trenutno su objavljene dvije knjige (Zbog gospođice Bridgerton i Mala laž), a čekaju nas još dva naslova. S početkom ove godine dočekali smo i prvu knjigu u novome serijalu od četiri romana: Ljepše od raja. Ostale knjige objavljene će biti pod sljedećim naslovima: Tajne sir Richarda Kenworthyja, Noć poput ove, Zbog naših poljubaca. Iako se radi o serijalima, sve knjige mogu se čitati i razumjeti zasebno. Ipak, sudeći prema naslovima i opisima knjiga, svi oni (počevši od Bridgertona) na neki način su povezani. Ako ne likovima, onda barem situacijski.

Prošle godine bile su najavljene četiri knjige iz serije Kako ukrotitit Carlisleove (Ako vojvoda zatraži, Kad zavodnik sagriješi, Kad vrag izaziva, Kako grof zavodi), no o petoj i šestoj nije bilo riječi. Moram priznati da sam se malo zabrinula za sudbinu serijala, no odmah početkom godine objavljen je Što lord zaželi. No na šestu i zadnju knjigu u seriji malo ćemo morati pričekati. Zove se Kad špijun zavede i najavljena je za srpanj, taman za godišnje odmore.

Moram vam spomenuti i novi niz knjiga Dinah Jeffries. Njezini romani su standalone priče, od kojih je jedna objavljena pred kraj 2022. (Toskanska grofica), a u siječnju je objavljena Izgubljena sestra. Ovako na prvi pogled knjige me jako podsjećaju na serijal Sedam sestara L. Riley, ali radi li se o istome duhu i pristupu, morat ćete prosuditi sami.

Romani Mozaik knjige za siječanj 2023. su nam sad poznati. A što nas dalje čeka?

No s obzirom da je siječanj pri kraju, lagano već gledamo prema veljači. Što se drugog mjeseca tiče, zanima me nova Eloisa James i njezin roman koji spremaju: Vojvoda za nju. Ako ste ljubitelj priča čija radnja je smještena za vrijeme Drugog svjetskog rata, ne zaboravite na Rhys Bowen! Nakon Dječaka iz Toskane i Slika iz Venecije, u veljači dolazi roman Vrt pobjede.

Ako pak se zagledamo još malo dalje, skroz do ožujka, tamo nas čeka Natalie Jenner. Nju znamo po romanu Društvo ljubitelja Jane Austen. I ovaj puta objavit će se njezin roman koji okuplja društvo ljubitelja knjiga. Zvat će se Djevojke iz Bloomsburryja.

Zanima li vas neka od ovih knjiga? Želim vam da uz njih sve uživate.

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *