Zbog gospođice Bridgerton

ZBOG GOSPOĐICE BRIDGERTON NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

_________________________________________________________________

Zbog gospođice Bridgerton prva je knjiga u novoj seriji u Mozaik Knjizi. Radnja romana u seriji Rokesby odvija se neposredno prije radnje romana iz serije o Bridgertonima. Autorica mu je dobro nam znana Julia Quinn. Romanu je u originalu naziv Because of Miss Bridgerton.

Toliko nevolje zbog gospođice Bridgerton

Njih dvoje znaju se od malih nogu, ali ona je oduvijek bila bolja prijateljica s njegovom dvojicom braće. Upravo zato, svi su mislili da će se Sybilla Bridgerton na kraju udati za Edwarda ili Anderwa Rokesbyja.

Najstariji sin i nasljednik grofovije, George, jedini je od braće koji joj je većinom išao na živce. Ako ako ju nije živcirao, onda joj je jednostavno bio dosadan.

No među njima se s vremenom nešto počelo mijenjati. Ponajprije tu je bilo neko čudno i iznenadno razumijevanje. Ono ih je vodilo u sve više i više zajedničkih trenutaka. Čak toliko puno da su se među njima s vremenom počele razvijati i neke snažnije emocije.

Ali…hoće li se divlja Billy doista zaljubiti u pragmatičnog Rokesbyja?

Zbog gospođice Bridgerton

Vidi se koga autorica voli 😉

Kaže nama ovaj roman da su Rokesbyji i Bridgertoni oduvijek dobri prijatelji. A vidi se to i po tome što u čak tri knjige (od četiri) u ovoj seriji, glavnu ulogu uz Rokesbyjeve imaju – Bridgertoni.

No meni je najzanimljivija činjenica da ni gospođa ni gospodin Bridgerton (glave Aubrey Halla), u ovoj knjizi nikad nisu prozvani imenom. To znači da moram pričekati na ostale nastavke kako bih saznala gdje se nalazimo u odnosu na one Bridgertone koje znamo. Ako imate malo više informacija od mene po tom pitanju, trebam vašu pomoć – svakako mi to napišite u komentare.

Oduvijek prijatelji

Mlade generacije dvije nam spomenute obitelji oduvijek vežu prijateljske spone, a upravo to je ono što me u ovoj knjizi najviše raznježilo i zabavilo. Sybilla i Andrew, mlađi brat njezina suđenog Georgea, najbolji su prijatelji. Njihov odnos jedno je od najljepših prijateljstava o kojemu sam čitala u povijesnim ljubavnim romanima. Vrlo su direktni i živahni jedno s drugim, otvoreno se zadirkuju i njihov odnos prilično je opušten ako uzmemo u obzir da su odnosi među muškarcima i ženama u njihovo doba uvijek trebali biti odmjereni i ograničeni. Lako je zaključiti da su zajedno odrasli i da se poznaju u dušu.

Što se tiče Sybille i Georgea, moram reći da su na meni veći dojam ostavili kao par, nego kao svaki lik zasebno, iako nisam među njima osjetila onu neugasivu strast koju Quinn tako dobro zna zapaliti među svojim likovima. Sviđala mi se Billyna neobičnost i nesvakidašnjost, ali George nije jedan od likova koje bih dulje pamtila.  Srećom, zajedno su se lijepo nadopunjavali i jasno nam dali do znanja što im se sviđa jednome na drugome.

Zbog gospođice Bridgerton

Zbog gospođice Bridgerton i Rokesbyja

Nedvojbeno je da nam Bridgertona nije bilo dovoljno, pogotovo nakon što smo odgledali već drugu sezonu serije. Zato ne čudi da nam Mozaik donosi i ovaj serijal, a Rokesbyji itekako imaju potencijala. Za moj ukus, ovo knjizi falilo je malo više kemije među likovima i dinamičnosti u samoj radnji. Priča je započela vrlo zabavnom scenom, ali što je više napredovala, na momente sam imala dojam kao da je prilično spora.

Kako bilo, jako me zanima u kojem će se smjeru dalje kretati serijal, a dakako, i što vi mislite o ovome novom početku. Pišite mi u komentarima.

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *