Istina o lordu Stonevilleu recenzija

ISTINA O LORDU STONEVILLEU NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

_______________________________________________________________________________

Vrijeme je da saznamo istinu o lordu Stonevilleu.

Treći serijal Sabrine Jeffries u izdanju Naklade Neptun počinje pričom o zloglasnom razvratniku Oliveru Sharpeu, markizu od Stonevillea i Amerikanki koja ruši sve prepreke do njegove istine. Istina o lordu Stonevilleu uvod je u povijesni serijal ljubavnih romana Goropadnici s Halstead Halla.

Istina o lordu Stonevilleu jača je od straha

Tko bi rekao da će glavna slabost velikog lorda Stonevillea biti upravo njegov strah od otkrivanja sramotne istine? No upravo se to događa. Nakon što on i njegova braća i sestre godinama zaspostavljaju svoje dužnosti i odbijajaju se skrasiti, njihova baka preuzme stvari u svoje ruke i zapovijedi im da se do kraja godine ožene. Ili će ih razbaštiniti.

To znači da će Oliver, koji oduvijek ima sklonost prema ženama i razvratništvu, sada morati uzeti ženu. I biti joj vjeran? Možda joj čak i otvriti istinu koju skriva od kad je bio adolescent? To zvuči toliko nemoguće da je gotovo smiješno.

Ali nakon što upozna lijepu Mariju Butterfield, inteligentnu i hrabru Amerikanku, Oliver nekako počinje vjerovati u to da bi možda bilo dobro riskirati… jer nagrada bi mogla biti ostatak života proveden s njome.

Hoće li se usuditi?

Istina o lordu Stonevilleu

Omiljeni serijal

Iako sam to već na nekoliko mjesta spomenula, ne šteti ponoviti jer svi mi uvijek želimo znati koje razloge neki izdavač ima za objavu knjiga u svome izdanju. U slučaju Neptunovaca i Sabrine Jeffries, razlog su upravo Goropadnici ih Halstead Halla. U ovaj serijal i lika lorda Stonevillea toliko su se zaljubili da su odmah znali da se radi o autorici i pričama koje jednostavo moraju biti predstavljene čitateljima.

No stvar nije mogla započeti ovim serijalom jer se neki od likova spominju već u pretodnima. Zato je sve krenulo još davnih dana, objavom romana U prinčevoj postelji u seriji Kraljevsko bratstvo. Na njega se nadovezao serijal Škola za nasljednice, a na kraju smo tako došli i do Goropadnika iz Halstead Halla.

Što smo putem otkrili?

O lordu Stonevilleu tako smo komadiće informacija već i dobili, a predstavljen nam je kroz priče njegovih prijatelja (npr. Kirkwooda) kao veliki nevaljalac i ženskar. Prema tome, zaslužio je snažnu heroinu koja će biti dovoljno odvažna da se uhvati u koštac s njim i da prodre kroz njegove slojeve nesigurnosti, te dovoljno mudra da zna kako. Ta ljepotica morala je doputovati skroz iz Amerike.

Sharpeovi su u ovome romanu prikazani kao obitelj koja praktički gubi vrijeme, talente i resurse, što je posljedica odrastanja bez roditelja i prave roditeljske figure koja bi ih vodila. Upravo je to razlog za Stonevilleove ljubavne (a i sve druge) probleme, a kladim se da će i ostala njegova braća i sestre otkriti da i njihove nesigurnosti izviru iz te činjenice.

Osim toga, već u ovome romanu postalo su razvidne glavne slabosti i vrline svakoga člana obitelji, što znači da je Jeffries postavila temelje za nadolazeće romane.

Istina o lordu Stonevilleu recenzija

Istina o lordu Stonevilleu kojega obožavamo

Pročitala sam nekoliko povijesnih ljubavnih romana ovog ljeta, a ovaj je zasjeo na prvo mjesto. Ne propuštam ni jedan od Sabrininih romana i zadovoljna sam kvalitetom prijevoda. Zapravo, Neptunovci se općenito mogu pohvaliti kvalitetnim prijevodima i lekturom, pa u njihvoim knjigama jedva da i možete zamijetiti pokoji tipfeler koji im je uspio promaknuti.

I na kraju, s obzirom da su na ovaj serijal čekali više od pet godina (od objave prve Sabrinine knjige), želim Neptunovcima čestitati. Pronašli su autoricu koja je stekla vjerno čitateljstvo. Za njih ovaj proces nije bio samo pokušaj da se objavi i proda knjiga, već da se čitateljima predstavi kvaliteta koju su i same voljele i prepoznale.

Iako Sabrina nije jedina autorica čiji smo dočekali već treći serijal po redu, prema ovome me vežu slične emocije kao i Neptunovce. Dok sam radila u Nakladi Neptun, njihova oduševljenost Sabrinom jednostavno je bila zarazna pa sam i sama postala oduševljenja njezinim knjigama.

Jeste li se i vi zaljubili u njih? Zanima me tko je vaša omiljena autorica povijesnih ljubavnih romana.

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *