kako osvojiti hirovitu damu

KAKO ZAVESTI HIROVITU DAMU NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

______________________________________________________________________________________________________________

Kako zavesti hirovitu damu treći je po redu nastavak u seriji Goropadnici iz Halstead Halla koja se objavljuje u Nakladni Neptun.

Kako zavesti hirovitu damu i kako je oženiti

Lady Minerva Sharp slovi kao izrazito inteligentna mlada dama i upravo zato kuje plan za koji je sigurna da mora upaliti. Naime, namjerava se lažno zaručiti s razvratnikom kako bi natjerala svoju baku da promijeni mišljenje o suludoj zamisli da se Minerva i njezina braća i sestre pod hitno moraju vjenčati.

Razvratnik kojega odabere nije nitko drugi nego prijatelj njezine braće, odvjetnik Giles Masters. On ju je prije mnogo godina poljubio, a ona mu to nikad nije oprostila. Kako se samo usudio natjerati je da se zaljubi u njega?

Zato je njezin plan sada jasan i jednostavan: savršeno odglumiti lažne zaruke i preplašiti baku.

No…što ako za Gilesa te zaruke uopće nisu lažne?

kako osvojiti hirovitu damu

Hirovita dama i nevaljali odvjetnik

Davno su meni Neptunovci tvrdili da je Halstead Hall najbolji Sabrinin serijal, ali ja sam nekako sumnjala da može biti bolje nego što je bilo onda, s prethodnim serijama knjiga. Bila sam u krivu, ovo je najbolji serijal, priznajem.

U ovoj ćemo knjizi posjetiti pravu pravcatu sudnicu i svjedočiti tome kako je izgledalo vođenje sudskog procesa u doba prije današnje moderne tehnologije koja uvelike pomaže dokazati nevinost ili krivnju osuđenoga.

Druga velika stvar je da je Minerva autorica, što je samo po sebi već dovoljno skandalozno jer je žena. No još skandaloznija postaje činjenica da ona zapravo piše o Gilesu. A to što piše njega bi moglo stajati glave.

Dok su zaručeni, pred njima stoji jedna velika zadaća: razviti povjerenje jedno u drugo i otkriti tajne koje bi jedno drugo moglo ugroziti.

Svatko se bori sa svojim slabostima

Minerva i njezina obitelj pretrpjeli su veliku tragediju koja ih je obilježila pred licem društva. Licemjerno društvo na tu tragediju više gleda kao na skandal s kojim se Sharpeovi i dalje moraju nositi. Zato je Minerva i postala spisateljica, tj. pisanje je za nju postala neka vrsta terapije. S obzirom da na život i njegove nedaće ne može utjecati, stvara likove čije priče može kontrolirati. Na taj način njima daje priliku koju njoj, nakon smrti roditelja, život nikada nije dao: da dobiju razrješenje, zaključak i razotkrivanje.

Ni velikom razvratniku godine iza njega nisu bile bajkovite. Na neki način, on je vlastitom odlukom oko svojeg života morao ispreplesti priču kako bi stvorio sliku o sebi koja mu je bila neizbježna za obavljanje zadataka. Masters možda nije bio pisac koji priča o izmišljenim likovima, ali Minerva je trebala puno raditi prije nego što je odgulila slojeve izmišljenih činjenica nad njegovom istinom.

kako osvojiti hirovitu damu

Kako osvojiti hirovitu damu i razotkriti zločin.

Minerva i Giles odličan su par o kojima smo s nestrpljenjem čekali čitati. Zabavni su, komični dok se počnu prepucavati i nadmudrivati. Romantični su i inteligentni. Svaka stranica ove knjige je priča u kojoj sam uživala.

Knjiga se može čitati samostalno iako je dio serije. Međutim, kroz sve romane isprepliće se tajna misterioznog zločina koji utječe na živote svih likova. U ovome romanu stali smo još jedan korak bliže razotkrivanju istine oko smrti roditelja Sharpe, Minervinog mame i tate. Oko tog je davnog zločina ostalo još nekoliko ključnih pitanja na koja se tek treba odgovoriti u budućim romanima. A obiteljskom timu sada se pridružio i odvjetnik Masters. Na nama je da priču ispratimo do kraja i saznamo što se uistinu dogodilo te kobne noći prije mnogo godina. Zato svi ovi povijesni ljubavni romani u sebi sadrže zanimljivu dozu misterija.

A ako vam se sviđaju Goropadnici ili pak ćete se tek s ovom knjigom u njih zaljubiti, objavljen je i četvrti nastavak u seriji: Kako ukrotiti divljeg lorda. Preporuke možete čitati i o prve dvije knjige: Istina o lordu Stonevilleu i Goropadnik u njenoj postelji.

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *