Sabrina Jeffries: Goropadnik u njenoj postelji (Goropadnici iz Halstead Halla #2)

GOROPADNIK U NJENOJ POSTELJI NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

________________________________________________________________________________

Život nije žaljenje za onime što si izgubio, već uživanje u onome što imaš, neovisno o tome koliko će to potrajati.

Goropadnik u njenoj postelji drugi je roman u novome povijesno-ljubavnome serijalu iz Naklade Neptun. Serijal Goropadnici iz Healstead Halla ukupno u originalu ima šest nastavaka. Neptunovci su nam zato već najavili treću knjigu pa vjerujem da je uskoro možemo i očekivati. Prije nego počnemo s recenzijom, predlažem vam da si natočite čašu piva. Bit ćete žedni 😉

Goropadnik u njezinoj postelji i spasitelj u pivovari

Provodeći život za kartaškim stolom, Jarret se nije previše zamarao svojom budućnošću, sve dok mu baka nije zaprijetila da će ona preuzeti kontrolu nad njom. Duboko udahnuvši, napokon je odlučio pokrenuti se i preuzeti vodstvo u obiteljskoj pivovari. I napravio je to sa stilom. Pokazao je spremnost da zasuče rukave i ozbiljnost svoje namjere. No svejedno, bio je spreman sjesti za stol i kockati se budućnošću pivovare Plumtree.

S obzirom da je bila žena, Annabel nitko nije ozbiljno shvaćao kad se radilo o proizvodnji piva i trgovanju njime. Međutim, spas je vidjela upravo u podršci pivovare Plumtree. Upravo zato odlučila je vlastitu čast staviti na kocku i kartati s najpoznatijom londonskim kockarom, Jarretom Sharpom.

Tih nekoliko partija zauvijek će im promijeniti život. Osim što će morati udružiti snage da spase obje pivovare, Jarret i Annabele morat će pomiriti i međusobne razlike. Jedino tako će istinskim osjećajima dopustiti da sijaju punom sjajem. Hoće li uspjeti?

Sabrina Jeffries: Goropadnik u njenoj postelji (Goropadnici iz Halstead Halla #2)

Žena koja pobjeđuje

U prvoj polovici knjige Annabel je pokazala svu svoju nadmoć. Pobijedila je Jarreta u kartama i imala prednost u gotovo svakoj njihovoj raspravi s njime. Njih dvoje dva su lika s drugačijim pozadinskim pričama, ali dok je Jarreta tragedija iz djetinjstva navela da se pretvori u zgubidana, nju su izazovne životne okolnosti potaknule da se uzdigne nad problemima. U ovome romanu Jarret bije svoju prvu i najveću bitku, onu za svoju samostalnost pred bakom. Annabel pak, bije samo još jednu bitku u nizu.

Nekako mi se činilo da je on zasluženu ozbiljnost u njihovoj vezi počeo pokazivati tek u drugoj polovici knjige, tek kad su se s njegove strane donekle počele pojavljivati emocije. Nakon toga među njima se počela osjećati prava napetost i erotsko uzbuđenje. To se odrazilo na sve aspekte njihova odnosa, a s time i romana. Goropadnik u njenoj postelji i dalje je zadržao svoju oštrinu, ali u njezinoj je pozadini ovaj puta bila odlučnost karaktera.

Miris hmelja i aroma piva

Ako ste ikada posjetili pivovaru, dok čitate ovu knjigu, prisjećat ćete se živog mirisa hmelja i pivskoga kvasca i potajice sanjati o degustaciji okusa koje ste tamo nesumnjivo kušali. Ovo je prvi roman u kojemu čitam o likovima koji se bave proizvodnjom piva, pa je po tome svakako i poseban.

Neki od likova koji se spominju u knjizi (Allsop i Bass) povijesne su ličnosti, čija su imena povezana s proizvodnjom piva i Istočnoindijskom kompanijom koja je u to doba vodila glavnu riječ u svjetskoj trgovini. Pivovare Plumtree i Lake Ale plod su autoričine mašte, ali istinite i fiktivne činjenice autorica je toliko dobro stopila da im, osim ako se ne uputimo u detaljnija istraživanja, ne znamo razliku.

Sabrina Jeffries: Goropadnik u njenoj postelji (Goropadnici iz Halstead Halla #2)

Goropadnik u njenoj postelji i ostali romani

U prvome romanu u seriji, Istina o lordu Stonevilleu, Jarretov brat Oliver, započeo je istragu o smrti njihovih roditelja. U ovoj knjizi, na svoj način, Jarret i sam daje doprinos toj istrazi. Isto tako, pokazuje nam na koji način je taj tragičan događaj utjecao na njega i njegovu sadašnjost.

Treća knjiga u seriji nazvana je Kako zavesti hirovitu damu, a najvažniju riječ-dvije o njoj pročitati možete u najavi romana na posljednjim stranicama romana Goropadnik u njezinoj postelji. Ne sumnjam da će i Oliverova i Jarretova sestra Minerva doći do važnih otkrića u slučaju koji povezuje petoricu braće i sestara u ovome serijalu.

Iako glavni likovi svih knjiga pripadaju istoj obitelji i povezuje ih gubitak roditelja čiji misterij istražuju, knjige svejedno možete čitati svaku zasebno.

Svoje mišljenje o romanu možete ostaviti u komentaru, a ako vas zanima još romane iste autorice, svakako kliknite ovamo.

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *