Saten i dragulji: Bijeg

SATEN I DRAGULJI: BIJEG NA GOODREDSU

KUPI KNJIGU OVDJE

_______________________________________________________________________________

Saten i dragulji: Bijeg prva je knjiga u istoimenom fantasy serijalu domaće autorice Sare Škrobo, a dobra je vijest da je knjiga napokon dostupna na hrvatskom jeziku u izdanju Alfe.

Ako pratite blog, prošle ste godine imali priliku čitati svježi post o objavi ovog romana na engleskom. Naziv mu je Tayna Chronicles: The Secret City, a sve detalje o knjizi pročitati možete na ovome linku. Sara je knjigu najprije napisala na engleskom. Upravo zahvaljujući tome roman je postao poznat kao “inačica hrvatskog Harryja Pottera”. Neizmjerno mi je drago da smo zato knjigu dobili i na hrvatskom jeziku.

S obzirom da vas od čitave recenzije i svih detalja dijeli samo jedan klik na iznad navedeni link, neću po tom pitanju ovdje duljiti. Pozvat ću vas samo da se pridružite magijskom Sofijinom svijetu u misterioznoj državi Danubiji (na području Dunava, tj. Hrvatske i Srbije). Čeka vas ljubavna priča, borba protiv zlikovca Tanatosa i cijeli niz referenci na našu (“balkansku”, ali i slavensku u širem smislu riječi) regiju.

Upravo zato volim reći da je ovo roman koji u ljubavi prema dobrome štivu ponovno spaja Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. Ili barem njihove čitatelje.

Sara i njezin Saten i dragulji: Bijeg

Sara je domaća autorica iz Županje koja je napisala roman žanra urbane fantastike, s malim elementima distopije. Studij je završila u Hrvatskoj, nakon čega je živjela u Engleskoj gdje je upisala doktorski studij na King’s Collegeu. Tako je nastala debitantska engleska inačica knjige. No po povratku u Hrvatsku, Sara nas je počastila i knjigom na materinskom jeziku, a koliko čujem, u Hrvatskoj namjerava ostati i nastaviti pisati.

Za vas ne znam, ali ja jedva čekam nastavke. Nadam se da Sara neće dugo čekati prije nego što nas počasti i drugom knjigom u seriji. Zato, definitivno ovih blagdana zavirite u Sofijin svijet i uživajte!

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *