Elizabeth Boyle Lord kojem sam pisala  Ljubavne rime RECENZIJA

LORD KOJEM SAM PISALA NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

_______________________________________________________________________________

Moja prva pomisao nakon nekoliko pročitanih stranica romana Lord kojem sam pisala bila da bi bilo baš zanimljivo da naši likovi žive danas, u doba Tindera 😉 Ovaj zabavan i romantičan roman drugi je u seriji Ljubavne rime, autorice Elizabeth Boyle, objavljen u nakladi Mozaik knjige.

Lord kojem sam pisala i onda se zaljubila

Daphne je naišla na pomalo ridikulozan oglas u novinama. Naime, jedan gospodin tamo je napisao da traži damu za dopisivanje, pa možda i za nešto više od toga. Osjetila je kao svoju dužnost obvjestiti ga da nije nimalo lijepo šaliti se na taj način s damama.

Henry, dakako, nije sam tu nebulozu objavio u novinama, i na početku je zaključio da su ga baš lijepo usosili. Međutim, kad je odgovorio na poruku misteriozne gospođice Spooning nekako mu se to dopisivanje na slijepo počelo sviđati.

Daphne i Henry počeli su se jedno drugome sviđati prije nego što su se uopće upoznali, a to je bio tek početak svih njihovih problema. Naime, njih dvoje pripadaju obiteljima koje se već generacijama ne vole. Hoće li ih to na kraju spriječiti da ostvare svoju vezu ili će popustiti pod teretom osude vlastitih obitelji?

Elizabeth Boyle Lord kojem sam pisala  Ljubavne rime RECENZIJA

Jeste li i vi upoznali svojeg lorda?

Kad sam ga počela čitati roman, odmah me zainteresirala Daphneina hrabrost da odgovori na pismo koje je tako javno objavljeno i s tako odvažnim ciljem za doba u kojem se likovi nalaze. Dakako, Daphne nije taj oglas shvatila ozbiljno niti se sama zainteresirala za osobu s druge strane, već je odgovorila šaljivim tonom izazivajući autora. Ali svi znamo da najbolje stvari dolaze kad se počnemo zabavljati i najmanje ih očekujemo, pa se na isti način rodila i privlačnosti među likovima.

Dopisivanje gospođice Dale i gospodina lorda možemo lako razumjeti. Kladim se da je većina nas isprobala barem jednu društvenu mrežu za upoznavanje (potencijalnih) partnera, a i sama znam nekoliko ljudi koji su na takvim aplikacijama upoznali ljubav svojeg života, vjenčali se i zasnovali obitelji. Nemam ništa protiv takvih mreža, ako se njima krećemo pažljivo i pametno, a pogotovo ako završe happy endom.

Lord kojem sam pisala vjerojatno me zabavio upravo zato što se čitajući na neki način možemo poistovjetiti s likovima i razumjeti njihovu želju za avanturom. Jeste li i vi ikad pokušali svojeg lorda naći na slijepo?

Novi Romeo i Julia?

Je li se samo meni tijekom čitanja nekih scena učinilo da zamijećujem neke male sličnosti s Romeom i Julijom? Ova priča nije nimalno tragična niti završava nekim tužnim koncem, no glavni problem koji likovi imaju zapravo jesu njihove zavađene obitelji. Ne fali ovdje nadmetanja među Daleovih i Seldonovih, no ništa ne može spriječiti Daphne, koja odlučuje dokazati da je ljubav jača od svađa pa tu lekciju uči i svojeg odabranika. Što se više članovi njihovih obitelji miješali s ciljem da utuve malo “pameti” u glavu naših protagonista, time jasnije postaje da rade Sizifov posao.

Djevojka iz Kemptona (kojega prati glas ukletog sela), odlučila je da muškarca treba sama privesti pameti, ako već on nema dovoljno hrabrosti da krene za onime što želi. Zahvaljujući tome, mi uživamo u romantičnoj, zabavnoj i toploj priči u ovom povijesnom romanu čiji likovi su na trenutke svojom hrabrošću daleko izvan svojeg vremena.

Elizabeth Boyle Lord kojem sam pisala  Ljubavne rime RECENZIJA

Lord kojem sam pisala i njegovi nasljednici

Elizabeth Boyle upoznali smo upravo čitajući ova serijal, a pokoju zanimljivost o autorici možete pronaći i ovdje. Lord kojem sam pisala slijedi nakon romana Neodoljivi vojvoda, prvog u serijalu, a upravo je objavljen i treći nastavak, Grof za poželjeti. Nakon njega ostala namje za čitanje još samo jedna knjiga u serijalu. Svaki od romana može se čitati zasebno, no svejedno ću vam uvijek preporučiti da ih čitate redom kojim su objavljeni – jer tako ćete uvijek više uživati.

Ova knjiga prava je poslastica za sve ljubitelje žanra, pa ako još niste, svakako preporučujem da se što prije upoznate s njome i cijelim serijalom.

Rose Strong
Latest posts by Rose Strong (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *