NA PUTU DO VJENČANJA NA GOODREADSU
SLUŽBENA WEB STRANICA

AUTORICE KUPI KNJIGU OVDJE

___________________________________________________________

Možda nemamo puno oružja u rukama, no moramo naučiti služiti se onima koje imamo.

Jesen je u punom jeku, a čime bi ju bilo bolje začiniti nego dobrim i provjerenim receptom: toplom dekom, šalicom kave i pravim, romantičnim ljubavnim romanom. Upravo je takav Na putu do vjenčanja, osmi po redu roman u serijalu Bridgertoni, još jednom u izdanju Mozaik knjige.

Mozaik knjiga prvu knjigu iz serijala, Vojvoda i ja, objavila je 2015., a nakon nje uslijedili su romani Vikont koji me volio, Džentlmenska ponuda, Gospodin Bridgerton, Siru Phillipu s ljubavlju, Kad je bio grešan i Tajna njegova poljupca. Prije nekoliko smo tjedana tako dočekali i zadnju knjigu.

Ljubav na prvi pogled

Gregory Bridgerton odabranicu svojeg srca prepoznao je na prvi pogled. Gospođica Hermiona bila je epitom savršenstva – ljupka, graciozna i lijepa. No svaki njezin korak pratila je njezina prijateljica Lucy, što je Gregory vidio kao prepreku u osvajanju srca svoje voljene.
No izgleda da je Lucy, nekim čudom, na njegovoj strani. I ne samo to, savjetima mu pomaže da osvoji Hermionu koja vjeruje da je zaljubljena u drugog čovjeka.
No kada Gregoryjev plan padne u vodu, najmlađi gospodin Bridgerton shvati nešto neshvatljivo – naime, on uopće nije bio zaljubljen u Hermionu.
A ako se ne požuri, Lucy, ona koju zapravo voli, udat će se za drugoga i on će ju zauvijek izgubiti. A tek ju je našao.

Julia Quinn Na putu do vjenčanja Bridgertoni

Nov i poseban

Pogađat ću ovdje (i vjerojatno pogoditi) pa reći da nema baš puno ljubavnih romana u kojima su muškarci ti koji vjeruju, a još manje traže, ljubav svog života. Upravo zato treba zgrabiti ovaj roman i ovog gospodina Bridgertona. No iako ga njegova misija čini ponešto osebujnijim muškim likom, njegova odlučnost ničime ne umanjuje njegovu muškost. Već naprotiv, samo doprinosi njegovoj privlačnosti. I njegovoj simpatičnoj gospođici Lucy, a i nama koji o njemu čitamo u toplim vunenim čarapicama.

Divno je što sam dovoljno stara da mogu o bilo čemu otvoreno razgovarati. Usto, shvatila sam da muškarci nisu sposobni shvatiti ništa što im se kaže uvijeno.

Sram može biti onoga koji sumnja u to da će nam Julia Quinn isporučiti išta manje od odlične ljubavne priče i upečatljivih likova, pa smo tako i s ovim romanom dočekali obilje romantike i dirljivih prevrata.

Već na samom početku romana nameće nam se zaključak da je, unatoč svojoj odluci da napokon pronađe odabranicu svog srca, naš glavni junak nešto kraljevski zeznuo, s obzirom na činjenicu da je djevojci banuo na vjenčanje, i strgnuo je s oltara u namjeri da je preotme onome za kojega se trebala udati.

Julia Quinn Na putu do vjenčanja Bridgertoni

Jedinstveni gospodin Bridgerton

No dobra je vijest da je gospodin Bridgerton, unatoč nekim greškama koje je putem činio, ipak na vrijeme došao pameti. 

Bridgerton je najmlađi muškarac u obitelji pa se od njega očekuje da ispuni određena očekivanja. Jedno od takvih jest da u svojim (ljubavnim i inim) uspjesima u stopu prati svoju stariju, iskusniju i pametniju braću. Nije to lak zadatak, no Gregory mu prilazi na drugačiji način, počevši već od činjenice da je spreman zasukati rukave kako bi pronašao ženu s kojom će provesti ostatak života. No iako mu je titula najmlađeg u životu dosad većinom išla na ruku, u ovome slučaju to je upravo ono što pred njega postavlja najviše izazova. Gregory će morati naučiti da se za neke stvari treba zdušno namučiti, a kad ti stvari ne idu po planu, treba u sebi naći snage i još više pritisnuti.

A to je upravo ono što je Lucy cijelog života radila. S obzirom na to da je uvijek bila neuglednija i jednostavnija od svojih prijateljica i žena oko sebe, znala je da mora uložiti dodatan napor u sve što joj treba. Dok su se nekim ženama želje ispunjavale samo zato jer ih se smatralo zgodnima, Lucy je bila previše obična da bi joj bio omogućen takav luksuz. Njezin karakter i zaigranu narav malo kad je netko uspio uočiti, i to ponajviše zato što su muškarci uvijek bili muškarci – i davali prednost izgledu nad karakterom. 

Na putu do vjenčanja ima i ljubavi

Ono po čemu su Lucy i Gregory slični jest činjenica da ih ljubav oboje zatekne potpuno nespremne. I nju koja nikad nije vjerovala da će imati priliku uživati u ljubavi, ali i njega, koji ju je nemilice tražio. Ovo je priča o dvoje ljudi koji su našli jedan drugoga dok su oboje bili na putu prema drugim ljudima.

Ovo je roman za zaljubljenike u ljubav. Julia Quinn u nama budi najnježnije i najblistavije osjećaje što nas tjera da ju vjerno pratimo od prve do zadnje stranice. Jednako ćemo tako pratiti i Na putu do vjenčanja. Uživajte!

Uživate li u povijesnim romansama, zasigurno će vas zanimati i one na ovoj stranici.

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *