Serijali povijesnih ljubavnih romana

Serijali povijesnih ljubavnih romana među najaktualnijim su serijalima u domaćoj ponudi, a već i ptice na grani znaju da Mozaik knjiga prednjači u brzini kojom se objavljuju. Od niza autorica koje nude, ponešto ima zaista za svakoga, a u ovome postu ja vam predstavljam one koji su na mene ostavili najjači dojam.

Kako ukrotiti Carlisleove

Budimo iskreni, biste li mogli odoljeti ovim naslovnicama? Ako već od toga krenemo, znamo da će ovaj serijal izrasti u opsesiju. Carlisleovi su vojvode, špijuni, lordovi i zavodnici, muškarci visokog roda i besprijekornih standarda. Više o njima čitati možete na ovom, ovom i ovom linku, a ja se nadam da ste serijal završili s najnovijom knjigom koja je objavljena početkom ljeta. Svakako upućujem apel izdavaču da nas počasti s još naslovnica ove autorice.

Serijali povijesnih ljubavnih romana

Obitelj Ravenel

Za vas ne znam, ali nakon Bridgertona (koji se namjerno nisu našli na ovoj listi, jer… tko nije čuo za Bridgertone?), nekako mi se čini da su upravo Raveneli najvoljenija obitelj iz Mozaik knjige. Meni su ostali u sjećanju iz dodatnog razloga, a taj je da neke od knjiga sadrže recepte od kojih je jedan postao svakodnevni dio moje kuhinje (proljetni pire). Lisa Kleypas svima nam je dobro poznata autorica, a Mozaik godinama izdaje njezine knjige, koliko suvremene, toliko i povijesne. Ovi romani, baš kao i svi oni prije njih, jednako će vas ili još više, oduševiti. O njima sam više pisala ovdje.

Pravila lopova

Od dosad nabrojenih, predstavljam vam meni osobno najdraži serijal povijesnih ljubavnih romana u Mozaik knjizi. Zasad 😀

Ovdje sam više pisala o seriji Pravila lopova koja me apsolutno oduševila svakim pojedinačnim “lopovom” o kojem sam čitala. U ovome serijalu presudnu ulogu imaju žene i jedna kockarnica, a meni je taj sklad nekako nevjerojatno odgovarao. Ovi dečki koji su više pravedni nego lopovi, a često krivo optuživani, brzo su mi i potpuno prirasli srcu. Sarah MacLean kasnije me oduševila i romanom Prava bomba, tako da njezine knjige itekako nastavljam pratiti (uskoro stiže roman Prava vatra!). Nadam se da i vi.

Serijali povijesnih ljubavnih romana koji će tek postati omiljeni

Smythe-Smithovi stigli su nakon Bridgertona, poput neke vrste spinoffa. Serijal možete čitati i samostalno, ali zašto biste kad prije njega možete uživati u Bridgertonima, najvećoj suvremenoj senzaciji koja se pretvara već u treću sezonu televizijskih serija?  Zasad su objavljena tri od četiri romana.

Očigledno imam neku slabost prema muškarcima koje društvo marginalizira, jer Vojvode na krivom putu još je jedan serijal koji je pokazao itekakav potencijal, a u njemu se događa upravo to. Naše vojvode u ovome serijalu, zbog “grijeha” koje su počinili, okolina neće nimalo voljeti. Ili možda baš zato hoće? U seriji je objavljen tek prvi nastavak, Nepokolebljivi vojvoda.

A ako vam je poznato ime Courtney Milan, to je zato što smo njezine romane već čitali u Nakladi Neptun (Bratstvo ljevorukih). Ovaj puta, serijal o obitelji Worth donosi nam Mozaik knjiga, a započinje ga upravo ovog ljeta romanom Zaljubljeni markiz.

Sasvim je jasno da na ovaj popis nisam uvrstila sve serijale koji zaslužuju pažnju, ali itekako sam vam dala materijala ako još niste pročitali neku od ovih knjiga.

Jedino što još mogu je, ako ste čitali ove serijale, pitati vas koji je vama najdraži?

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *