Tajanstveni vikont

TAJANSTVENI VIKONT NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

___________________________________________________________________

Najživahniji roman u serijalu Ljubavne rime nedavno je objavljen u Mozaik knjizi. Četvrta po redu, knjiga Tajanstveni vikont, posljednja je od ukupno šest romana koja će ove godine biti objavljena.

Tajanstveni vikont

Pierson Stratton, vikont Wakefield nije nimalo zadovoljan pojavljivanjem dlakave, četveronožne i divlje zvijeri koja mu je uletjela u kuću, a još je manje zadovoljan vlasnicom koja je tu zvijer slijedila. Zapravo, mogli bismo reći da je potpuno ogorčen. A uskoro se pokaže da to nije bio izolirani događaj. Gospođicu Tempest i njezinog stvora morat će gledati skoro svakog dana. Naime, ona je praktički odlučila “pomoći mu”, tako da doslovno preuzme riječ u njegovu kućanstvu.

Otkako se ranjen vratio iz rata, Wakefield ne podnosi društvo i najbolje se osjeća kad njega i njegovu bocu viskija ostave na miru. No ove žena ne samo da sama i bez poziva ulazi u njegovu kuću, već je tamo uvela cijeli niz posluge koji mu sada čiste kuću i pripremaju nevjerojatne obroke. Koje li strahote!

Najveći problem od svega je što mu se gospođica Tempest iz nekog razloga počne strašno sviđati. Kako li će samo to preživjeti?

Tajanstveni vikont

Najzabavnija dosad

Pratim ovaj serijal od samoga početka i dosad sam uvijek, u manjoj ili većoj mjeri, knjigama bila zadovoljna. No s ovom sam se po prvi puta iz duše nasmijala. Louisa i Wakefield jedan su zaista lepršavi par koji su me osvojili nepresušnom karizmom. Njihov odnos u velikoj mjeri karakterizira stalno prepucavanje puno komičnih dijaloga.

Louisa je puna simpatičnih doskočica na Piersonov račun, što mi je uvijek bilo smiješno. Ipak, moj najdraži lik u ovoj knjizi definitivno je bila mačka. I to ne konkretno činjenica da ona postoji, već njezin odnos s Wakefieldom. Način na koji mu se inati, na koji ne prihvaća njegov autoritet i kako mu se na kraju uvlači u srce. Zahvaljujući tome odnosu, oslikan je još jedan sloj Wakefieldova lika, što nam pomaže da ga bolje upoznamo.

Zanimljive ljubavne igre

Nakon dolaska u London, Louisa nije baš previše samouvjerena u to da se nalazi na dobrome mjestu. Njezin položaj u društvu u svakome trenutku može narušiti jedna tajna koja će prije ili kasnije izaći na vidjelo. No ona nije naučena sjediti prekriženih ruku, a pogotovo ne ako su njoj bliski ljudi u nevolji.

Wakefield je upravo suprotnog karaktera. On brine za sebe (ako bi se to tako moglo nazvati) i ne zamara se previše onime što drugi rade ili misle. Zato je gospođica Tempest za njega jedno veliko smetalo: ona ga po prvi puta natjera da mu postane stalo.

Njihov odnos razvija se prirodno, a zato što se protiv njega oboje toliko bore, čitatelji još i više za njih navijaju. Roman je zanimljiv od prve do zadnje stranice, odmah vas uvuče u priču i zadivi dinamičnom radnjom.

Tajanstveni vikont

Tajanstveni vikont i prethodnici

Priča o prokletstvu seoceta Kemptona započelo je s romanom Neodoljivi vojvoda. Nastavilo se s knjigom Lord kojem sam pisala, nakon čega je uslijedio Grof za poželjeti. Nakon Tajanstvenog vikonta, u ovoj seriji ostale su još dvije knjige čije prijevode čekamo.

Što dosada mislite o ovome serijalu? Pratite li romane redovito?

Rose Strong
Latest posts by Rose Strong (see all)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *