Jennifer Ashley: Skandalozni brak lady Isabelle (Braća Mackenzie #2)

SKANDALOZNI BRAK LADY ISABELLE NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

________________________________________________________________________________

Bio je Svjetski dan knjige (23. travnja), kada je Naklada Neptun objavila Skandalozni brak lady Isabelle, drugi po redu roman o dekadentnoj braći Mackenzie. Pobjeda, kojom su zaokružili serijal Off-Campus, objavljena je prije dva mjeseca, na samo Valentinovo. Ako tko zna proslaviti najbolje (i nama romantičnim knjigoljupcima najvažnije) praznike, onda su to Neptunovci.

Skandalozni brak lady Isabelle baš će nas šokirati

Prošao je sramotan broj godina otkad je lady Isabella posljednji puta vidjela svojeg supruga. Dakako, ona je bila ta koja je ostavila njega i on je to svakako zaslužio, ali tri godine zaista je puno vremena koje je jedna žena prisiljena provesti podalje od muža privlačnog poput Maca Mackenzieja.

To što će sada napraviti prvi korak i ući u njegovu kuću ne znači da se smekšala i odlučila mu pružiti novu priliku. A ne, to samo znači da je Isabella žena od akcije, žena koja nikome ne da povrijediti one do kojih joj je stalo, a Mac se i dalje ubraja u tu kategoriju.

Nakon što ih je spojila zajednička želja da opasnog zločinca privedu pravdi, Isabella i Mac morat će se suočiti i s privlačnošću koja i dalje postoji među njima. Hoće li Mac iskoristiti ovu priliku i dokazati da se promijenio dovoljno da zasluži njezinu ljubav?  Hoće li Isabella prepoznati njegov trud?

Skandalozni brak lady Isabelle

Osvojit će nas još jedan Mackenzie

Nakon lorda Iana, najposebnijeg lika među likovima ljubavnih romana s povijesnom pozadinom na policama naših knjižara, a vjerojatno i u susjedstvu, u ovom romanu upoznajemo drugog po redu najmlađeg brata iz obitelji Mackenzie. Mac se hrva s ovozemljskim porocima dugi niz godina, a epitoma je grešnika kojega su oni stajali i braka i sreće.  No to nas zapravo ne treba čuditi, jer smo već u prvom romanu naučili da, ako imamo posla s Mackenziejevima, imamo posla s arogantnim raskalašenicima najgore vrste – taman onakvim troublemakerima, kakve najviše volimo. 

U ovome romanu proslavljeni umjetnik dobiva priliku savladati najveću vrstu umjetnosti – osvojiti srce žene koju je već jednom izgubio.  Dakako, spomenuta dama taj mu posao nimalo neće olakšati i na to ima potpuno pravo. Isabella će se držati svojih principa i stati na stranu pravde kako bi pomogla Macu, no to ne znači da je spremna pasti na slatke riječi koje su je davnih dana navele da stupi u skandalozni brak.

Svijet famozne braće

Likovi J. Ashley dobrostojeći su pripadnici visokog društva koji se vole odavati niskim tjelesnim pobudama, no njima je taj porok zapravo najmanji problem. Njihovi karakteri sežu puno dublje zbog čega je ova autorica jedna od onih koje u ovome žanru najviše cijenim. Uza sve to, kao što im i samo prezime kaže, Mackenziejevi su i Škoti. 

Nek’ se javi, tko misli da to može nadmašiti.

Skandalozni brak lady Isabelle

Naslovnica za pet

Ovaj puta prokomentirat ću i naslovnicu jer je stvarno već red da se Neptunovim naslovnicama počnemo propisno diviti. Ja sam jedna od onih koji se ne libe glasno priznati da ću najprije uzeti u ruke knjigu s lijepim koricama, a hvala Bogu, u naših izdavača stvarno postoji hrpa onih preeedivnih. Ponekad čak listu prioriteta – kad ne znam koju bih knjigu sa svoje TBR liste prvu počela čitati – određujem prema tome koje korice su mi najljepše (svatko ima svoje metode, je ‘l 😜).

Međutim, kod Neptuna korice ne samo da su uvijek lijepe, već uvijek imaju smisla.  To ćemo najbolje razumjeti kad pročitamo roman. Na ovoj naslovnici ne nalazi se samo nekakva tamo žena s hrpom slika na kojima su pejzaži u pozadini. Ova žuta ruža nije se tu našla slučajno. Boje na kiltu dolje desno nisu zelene i plave jer se netko zabunio. Svi ovi detalji vrlo su važni u samoj priči, a Neptunovci su pravi profesionalci čak i po tom pitanju. Osim što su im romani savršeni iznutra (naklon, i ovaj puta, Terezi Milić za prijevod), nećete ih zateći nespremne ni što se tiče vanjskog izgleda knjige. Sve se ove neizgled sitnice, jako pažljivo planiraju – remek djela rijetko kad nastaju slučajno.

Skandalozni brak lady Isabelle

Sve u svemu, ako vas mogu zainteresirati za malo igre mačke i miša prikazane na jedan profinjen i elegantan način, u ovom ćete romanu doista uživati. Nakon Skandaloznog braka lady Isabelle čekaju nas još dva romana iz ovog serijala, što znači da polako možemo krenuti u iščekivanje Camerona i Harta. Ako pak još niste pročitali privi roman u seriji, vrijeme je da upoznate Ludilo lorda Iana Mackenzieja.

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *