Knjige za godišnji 2023

Knjige za godišnji 2023.? Priznati moram da je ovo bio težak post za napisati. Obično ne radim dugačke liste pa je težak zadatak odabrati nekoliko posebnih naslova među izborom dobrih knjiga.

Nekad sam imala običaj doći na more i u gradu u kojem boravim kupiti knjigu. Tako bih imala uspomenu s tog ljetovanja, a i zanimaciju za nekoliko dana. Ali brzo sam shvatila da je do knjige na taj način jako teško doći. Kiosci i trgovine koje ih i drže često ih ne izlažu zbog manjka prostora. Kad bih i tražila knjigu, bilo koju knjigu, prodavačice bi ih morale ići tražiti u skladište – rekle bi da im ne daju da ih izlažu. Zato sam naučila unaprijed se pripremati. I tako su počeli nastajati postovi poput ovoga.

A ako pak među vama postoji koji menadžer prodaje s obale, nadam se da će ovaj post biti dovoljno poticajan da vas nadahne da poželite na police izložite što više romana, i onih s ovog popisa, a i sve ostale. Pa krenimo…

Alexa Ashton: Nepokolebljivi vojvoda

Prva knjiga ove autorice objavljena kod nas, u Mozaik knjizi. Radi se o povijesnom romanu iz serije od pet knjiga. Serijal se zove Vojvode na krivom putu, a prati petoricu muškaraca koji su se kao djeca upoznali u školi za aristokrate i koji su u nekom trenutku života optuženi za zločine koje nisu počinili.

Objavljivanje romana ove autorice vidim kao neku vrstu započinjanja novog kruga, zato što je njezin prvi roman objavljen upravo u vrijeme kada završavamo seriju A. Harrington. Dok jedna priča završava, druga počinje.

Knjige za godišnji 2023

Anna Harrington: Kad špijun zavede

Zadnji u seriji Kako ukrotiti Carlisleove, ovaj šesti roman meni osobno upotpunit će kolekciju knjiga s možda najdražim naslovnicama ovog izdavača u ovome žanru. Ove romane tako mi je lijepo vidjeti na polici da vam to riječima ne mogu ni opisati.

Sjećate li se kako smo u proljeće na društvenim mrežama komentirali da na ovaj roman moramo čekati sve to srpnja? E, pa evo nam srpnja. Stigao je dok trepneš okom. S njime nam evo i ovog romana. A kao što sam iznad spomenula, iako smo pomalo tužni jer smo ovaj serijal priveli kraju, širom otvorenih ruku dočekali smo novu autoricu, A.Ashton. Vojvoda nam neće nedostajati ni ovoga ljeta, Mozaik knjiga pobrinula se za to.

Knjige za godišnji 2023

Elena Armas: Ljubavna obmana u Španjolskoj

U Španjolsku ne idem, pa se nadam da će me umjesto toga netko ljubavno obmanuti na hrvatskoj obali. Ha ha 🙂 Ako i neće, nema veze, jer će taj zadatak odraditi i ova knjiga. Ne znam koliko pratite strane društvene mreže, ali ovaj roman bio je posvuda. I kad to kažem, to i mislim. Otkad je objavljen potpuni je hit i to sve na njemu – od naslovnice do sadržaja, čitatelji ga naprosto obožavaju.

U Hrvatskoj je objavljen u Znanju, a prati mladu ženu koja u kratkom vremenu mora pronaći pratnju za sestrino vjenčanje i tako susreće gospodina neodoljivog. Iako knjigu tek namjeravam čitati, ovaj opis u suštini mi ponešto sliči romanu Kubanska afera. Stavljam vam ovamo link za slučaj da se želite prisjetiti i tog pogotka od prije par godina.

Elle Kennedy: Djevojka na lošem glasu

Sjećam se prošle godine kad sam na plaži ispod onog jednog bora snimala Tiktokove o knjizi Kompleks dobre djevojke. Naklada Neptun (nakon Off-Campusa i Briar U) ponovno se bila vratila romanima Elle Kennedy, a mi smo tako priliku imali čitati prvu knjigu u duologiji Avalon Bay. Ovog ljeta čitat ćemo drugu, ovaj puta o jako, jako lošoj djevojci koja se vraća u grad. Ako tražite new adult ljubavni roman za ljeto, ovo je roman koji vam treba.

Kristen Callihan: Samo tvoj

I na kraju, kakvo bi to ljeto bilo bez da se u njega ne uplete poneki sportaš? Ovaj puta to je već četvrti po redu zavodnik iz serije Game On iz Naklade Neptun. On će poželjeti odrješitu fotografkinju koja će njemu zadavati toliko muke koliko će nama zadati zadovoljstva čitanjem ove knjige.

Knjige za godišnji 2023.

Volim taj osjećaj ljeta koji se u meni budi s pomišlju na neke pročitane priče i želim ga što duže održati. Zato nekako uvijek sebe ulovim u tome da se za ljetnih mjeseci vraćam istim autoricama. Tako je s knjigama Elle Kennedy i Kristen Callihan koje jednostavno neće moći čekati do jeseni. Njihove knjige su zabavne i lagane, baš kao što želim da ljetni (vrući) dani budu.

A kad se zaželim elegancije, okrenem se u smjeru povijesnih ljubića. Iskreno, ne znam što bih više mogla poželjeti.

Svi ovi romani, iako su dijelovi serijala, čitati se mogu zasebno i neovisno o ostalim knjigama. Planirate li ih čitati?

Romane iz Mozaik knjige naći možete ovdje, Nakladu Neptun naći možete na ovome linku, a Znanje posjetiti možete tu.

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *