Jedna noć s princom

JEDNA NOĆ S PRINCOM NA GOODREADSU

SLUŽBENA WEB STRANICA AUTORICE

KUPI KNJIGU OVDJE

______________________________________________________________________________

Treći nastavak serijala Kraljevsko bratstvo iz Naklade Neptun zaokružuje avanturu trojice vanbračnih sinova regenta Georgea, princa od Walesa. Jedna noć s princom uvlači nas u priču najstarijeg od njih, Gavina Byrnea i markize koja će ga osvojiti, Cristabel Haversham. Pogađate već, imamo posla s ljubavnim romanom s povijesnom pozadinom, a s obzirom na prethodnike, naša očekivanja su velika.

Jedna noć s princom koji igra prljavo

Christabel je spremna na sve kako bi se dočepala pisama koja su u rukama čovjeka koji se nalazi na rubu da njima izazove veliku štetu. Spremna se čak pretvarati da je postala ljubavnicom vlasnika kockarskog kluba, Gavina Byrnea. Ali Byrne nije svoj naslov zloglasnog zavodnika stekao pukim slučajem. On je naučen držati asove u rukavu i zna prepoznati trenutak u kojem ih je najbolje izvuči. A Cristabel je najjača karta na koju može igrati kako bi stekao prednost koja mu je potrebna da se osveti za nepravdu koja mu je davnih dana nanesena i čije posljedice i dalje trpi.

Igra može započeti. Karte su podijeljene. 

Cristabel i Byrne zajedno ulaze u razvratničko društvo londonske elite, a glavna nagrada za koju će se boriti ispast će drugačija od one zbog koje su uopće krenuli u igru. Dok će se ulozi povećavati, a protivnici oštriti kandže, dvoje lažnih ljubavnika možda otkrije da prave vrijednosti ne leže u pobjedi, već u saznanju da ponekad jednostavno treba odustati.

Čitko i pitko

Znate ono kad čitate neki roman u kojem se neki od (obično) glavnih likova nađe u nekoj vrsti škripca pa mora nešto žrtvovati kako bi nešto drugo dobio? Pa onda pati on, patite vi, pati mladi Werther…

E, ovdje nitko ne pati 😍

Sabrina svoj roman napiše tako majstorski da smo tijekom čitanja svi svjesni toga da se odvija neka vrsta žrtvovanja likovih želja i ranije zacrtanih ciljeva, da likovi čine nešto što im ne sjeda baš najbolje i da će biti itekakvih posljedica – ali sve se to odvija bez imalo patetike, a uz zdravu dozu ozbiljnosti i onu natruhu humora koja je taman tolika da tu i tamo trznemo usnama prema gore kad se to možda najmanje očekuje.

Kraj zavodljive priče

Ovo je jedan od onih romana čije likove mogu zaista shvatiti ozbiljno. Pokazuju zrelost od prve scene u kojoj se pojavljuju, a tijekom odvijanja same radnje dokazuju svoju dosljednost. Ne donose nepromišljene odluke kojima bi bilo teško povjerovati, a s druge strane, i dalje se upuštaju u one male grešne užitke pred kojima bi svaka zdrava osoba tu i tamo pokleknula.

Detalj koji mi se posebno sviđa je način na koji su se Gavin i Cristabel upoznali, koji uvelike postavlja temelje dinamici njihove buduće veze i u velikoj mjeri karakterizira likove.  Radnja je tečna i uvlači čitatelja dublje, a humor je na zavidnoj razini. Time praktički dolazim do zaključka da nemam baš previše toga za nadodati, ali mislim da nije ni potrebno. Išta više od ovoga bilo bi previše i potpuno nepotrebno. 
Preporučujem vam da ovaj serijal započnete od prvog romana, U prinčevoj postelji, pa nastavite s drugim, Kako udovoljiti princu, kako biste do kraja uživali u završetku ove trilogije. 

I za kraj me zanima koja vam je od ovih knjiga najdraža? Veselite li se budućim romanima Sabrine Jeffries?

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *