5 najboljih knjiga

U moru fenomenalnih naslova objavljenih ove godine, dala sam sebi u zadatak pronaći one koje su me na neki način najviše dotaknule. Razmišljajući, stigla sam do brojke pet. Zato vi danas čitate o 5 najboljih knjiga koje su mi obilježile cijelu čitateljsku 2021. godinu.

Obožavam takve knjige. To su one koje su rekle “pročitala si me i sad ćeš me upamtiti”. I tko sam ja da se protiv toga bunim? Zato umjesto da se borim protiv njih, ja sam im posvetila ovaj post, s ciljem da i svakoga od vas nagovorim da ih pročita.

Najbolji ljubavni romani

5 najboljih knjiga

Čini mi se da se ova knjiga nalazi na gotovo svakoj mojoj listi nastaloj ove godine, ali zavrijedila je. Govorim o romanu Okoštalo srce iz Naklade Neptun. U isto vrijeme ima i socijalnu i ljubavnu komponentu, što je nešto čemu CoHo uvijek teži i što njezinim knjigama daje srce i kvalitetu. Radi se o young adult romanu (već pomalo na prijelazu u new adult), no zbog tematike koju obrađuje mogu je čitati sve generacije.

Zanimali vas više o knjizi, pozivam vas da kliknete ovamo.

5 najboljih knjiga

Kad se radi o ljubavnim romanima, dakako da sam ih pročitala najviše, ali Književni klub milijardera urezao mi se u pamćenje. Ova knjiga je odlična, pogotovo zato što se u njoj spominje književni klub čiji su članovi komični, ludi muškarci koji čitaju ljubavne romane kako bi u njima pronašli informacije o tome kako se treba ponašati prema ženama. Možete pretpostaviti koliko će to smiješno izgledati, a zato možete biti uvjereni i da ćete se vrhunski zabaviti. Knjiga je treći dio serije, može se čitati zasebno, i objavljena u Stilusu, a recenziju možete pročitati ovdje.

5 najboljih knjiga

Slijepa djevojka i haker. Žena koja prkosi pravilima i muškarac koji prelazi granice. To su Marilenini Emma i Mark. Ako ovaj standalone ljubavni roman još niste čitali, vijeme je da se upoznate s pričom koja će vas zadiviti. Haker je pun preokreta, misterioznosti i neočekivanih detalja. Meni je drag iz više razloga, a jedan od njih je da sam roman sama uređivala. Zavrijedio je naći se na listi onih koji mi puno znače. Njegovu recenziju možete pročitati ovdje.

Najbolji dječji roman

Marej u Jezogradu prije nekoliko mjeseci izašao je iz pera Marijane Dragičević kao njezin prvi dječji roman. Priča je to za djecu o junaku Mateju (koji dijeli ime s Marijaninim novorođenim sinom) koji se kroz poglavlja suočava sa svojim strahovima. Marej putuje jezivim gradom susrećući stravične likove, ali i nove prijatelje. Njegove avanture djeci će pokazati da strahovi ponajviše žive u našim glavama, te da ih logikom i mudrošću većinu možemo prevladati. Recenzija knjige dostupna je ovdje.

Najbolji fantasy roman

Ovu sam namjerno ostavila za kraj, ali ne zato što je jedina na popisu koja nije prevedena, već zato što se radi o zadnjem, jedanaestom nastavku u mojem omiljenom serijalu, Fever. Kingdom of Shadow and Light objavljena je u prvoj polovici ove godine. Seriju i likove godinama pratim i toliko su mi dragi da mi je teško čak i pisati o tome da je stigla kraju. O knjizi neću ništa reći jer biste morali pročitati prvih deset kako bi vam i ova jedanaesta bila imalo relevantana.

No reći ću vam da je prva knjiga davnih dana objavljena u Hena Com, ali za ostale nastavke očigledno nije bilo interesa čitatelja. Radi se o epskoj urban fantasy ljubavnoj seriji koja je uvelike nadahnuta nordijskom mitologijom. U ovoj autorici i ovome serijalu ja sam se pronašla kao nikad prije i nakon što sam pročitala njezine knjige. Neću je hvaliti jer je sve što bih mogla reći ionako premalo, pa ako vas put ikad navede da pročitate ovu seriju, javite mi kako bismo se zajedno divili tom remek djelu.

Nedavno je Moning objavila još jednu novost. Fever je tek završio, a ona uskoro planira novi fantasy serijal od tri dijela, za koji je s izdavačem već potpisala ugovor u vrijednosti od sedam znamenki. A kod nas se za nju praktički ni ne zna…

5 najboljih knjiga

Vjerujem da ste i sami pročitali neki od ovih romana i da biste popis odmah mogli dopuniti brojnim drugim naslovima koji su vas oduševili. Dok polako završavamo ovu čitateljsku godinu, okrećemo se novim horizontima. Zanima nas što nas sve čeka u 2022. i što ćemo sve čitati.

Jeste li već počeli izrađivati popise za 2022.? Kojem se naslovu najviše veselite? Namjeravate li koju od ovih 5 najboljih knjiga pročitati iduće godine?

Rose Strong

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *